https://kolorline.hu/Közmeghallgatás 2023

Közmeghallgatás 2023

Szerző:

Kolorline szerkesztőség

Publikálva:

Utolsó frissítés:

Kategória:

Kazincbarcika

Kazincbarcika Város Önkormányzata megtartotta idei évi közmeghallgatását. A nyilvános fórumon az itt élőknek lehetőségük nyílt arra, hogy a város vezetőinek szabadon és közvetlenül tehessék fel kérdéseiket, és azokra válaszokat is kapjanak. Bár Kazincbarcikán minden esztendőben tartanak közmeghallgatást, de a tapasztalat az, hogy egyre kevesebben vesznek rajta részt.

Hajléktalanhelyzettel kapcsolatos problémák, távhőellátással kapcsolatos kérdések, közterületi ügyek. Ilyen és ehhez hasonló témákban fogalmazták meg észrevételeiket azon városlakók, akik éltek a közmeghallgatás intézményével Kazincbarcikán. 

A Mezey István Művészeti Központban megtartott eseményre előzetesen lehetett jelentkezni. Mint azt megtudtuk, akadt, aki magánjellegű problémával fordult a városvezetéshez. Az ügy személyes jellegénél fogva nem tartozott a testületre, de a családsegítő szolgálaton keresztül ígéretet kapott az érintett városlakó, hogy segítséget kap problémája megoldására.

Közügyek a terítéken

Szóba került a Borsodchem lakótelepen való parkolási és parkolóépítési kérdés, néhány városüzemeltetési probléma, de a jelenlévők érdeklődtek a vízi komplexum beruházásának részleteiről is, valamint érkeztek kérdések közbiztonságot és társasházakat érintő témákban is.

A közmeghallgatáson minden beérkezett kérdésre, észrevételre, panaszra választ kaptak a jelenlévők. Klimon István alpolgármester pedig örömmel konstatálta, hogy jó néhány városlakó számára fontos volt, hogy éljen a lehetőséggel, és részt vegyen az eseményen.

„Kazincbarcika Város Önkormányzata minden évben tart közmeghallgatást, ahol elmondhatják véleményüket a városlakók. Természetesen ez ma már egy lassan feledésbe merülő közjogi forma, mert a legtöbben e-mailt vagy levelet írnak az önkormányzatnak, esetleg polgármester úrnak. De gyorsan növekszik a KolorApp-ot használók száma is, így a közmeghallgatásra érkezők egyre kevesebben vannak. Ez valahol érthető, mert felgyorsult társadalmunkban nem várják meg az emberek, hogy az évente megtartott közmeghallgatáson mondhassák el problémájukat, hanem sokkal gyorsabb választ remélnek a saját gondjaikra, ezért az egyéb formákat választják.”

— fogalmazott Klimon István alpolgármester.

 

Egyre több a bejelentési lehetőség

A városvezetők egyébként minden hozzájuk érkező egyedi panasz esetében igyekeznek segíteni azok orvoslásában. Így nem szükséges a városlakóknak a következő közmeghallgatásig várniuk az észrevétel megfogalmazásával, hanem telefonon, e-mailen vagy a KolorApp-on keresztül is bejelenthetik problémáikat.

 

További híreink

Tiszta, virágos városszépítő mozgalmat hirdet a Kazincbarcikai Városszépítő Egyesület

Dátum: 2024. aug 09. 19:05

Jubileumi „Tiszta, virágos, városszépítő mozgalom”-ban való részvételre buzdítja az itt élőket a Kazincbarcikai Városszépítő Egyesület. A felhívást az teszi különlegessé, hogy a szervezet, megalakulásának 55. évfordulóját ünnepli 2024 októberében.

Szent István-ünnep három napon át

Dátum: 2024. aug 07. 15:00

Az idei Kolorfesztiválon augusztus 18. és 20. között ünnepi programok várják az érdeklődőket a Fő téren. Itt lesz többek között az Első emelet, a Bikini, Horváth Tamás, a Fricska Táncegyüttes, Korda György és Balázs Klári. Az augusztus 20-i ünnepséget tűzijáték zárja.

Útlezárás a Csónakázó-tónál

Dátum: 2024. aug 07. 13:20

A Kolorfesztivál Csónakázó-tavi programjai miatt útlezárásra számítsanak a kiskertekbe közlekedők. A szervezők a kerttulajdonosok türelmét és megértését kérik.

Kolorcountry a Kolorfesztiválon

Dátum: 2024. aug 06. 15:00

Négy agglomerációs település is csatlakozott az idei Kolorfesztiválhoz. Sajóivánkán színházi előadás, az aggteleki Baradla-barlangban életműkoncert, Bánhorvátiban kamarazenei koncert, Szuhakállóban pedig könnyűzenei koncert várja az érdeklődőket.

KolorTV élőben

Programajánló

Kölyöksziget

Kazincbarcika, Csónakázó-tó

Manuel

Kazincbarcika, Csónakázó-tó

T. Danny

Kazincbarcika, Csónakázó-tó

Gitármuzsika 12 húron

Kazincbarcika, Felső-Barcikai Református Templom

Kölyöksziget

Kazincbarcika, Csónakázó-tó

Legfrissebb galéria

Legfrissebb videók

Facebook

Szurkoljunk