https://kolorline.hu/Közmeghallgatás 2023

Közmeghallgatás 2023

Szerző:

Kolorline szerkesztőség

Publikálva:

Utolsó frissítés:

Kategória:

Kazincbarcika

Kazincbarcika Város Önkormányzata megtartotta idei évi közmeghallgatását. A nyilvános fórumon az itt élőknek lehetőségük nyílt arra, hogy a város vezetőinek szabadon és közvetlenül tehessék fel kérdéseiket, és azokra válaszokat is kapjanak. Bár Kazincbarcikán minden esztendőben tartanak közmeghallgatást, de a tapasztalat az, hogy egyre kevesebben vesznek rajta részt.

Hajléktalanhelyzettel kapcsolatos problémák, távhőellátással kapcsolatos kérdések, közterületi ügyek. Ilyen és ehhez hasonló témákban fogalmazták meg észrevételeiket azon városlakók, akik éltek a közmeghallgatás intézményével Kazincbarcikán. 

A Mezey István Művészeti Központban megtartott eseményre előzetesen lehetett jelentkezni. Mint azt megtudtuk, akadt, aki magánjellegű problémával fordult a városvezetéshez. Az ügy személyes jellegénél fogva nem tartozott a testületre, de a családsegítő szolgálaton keresztül ígéretet kapott az érintett városlakó, hogy segítséget kap problémája megoldására.

Közügyek a terítéken

Szóba került a Borsodchem lakótelepen való parkolási és parkolóépítési kérdés, néhány városüzemeltetési probléma, de a jelenlévők érdeklődtek a vízi komplexum beruházásának részleteiről is, valamint érkeztek kérdések közbiztonságot és társasházakat érintő témákban is.

A közmeghallgatáson minden beérkezett kérdésre, észrevételre, panaszra választ kaptak a jelenlévők. Klimon István alpolgármester pedig örömmel konstatálta, hogy jó néhány városlakó számára fontos volt, hogy éljen a lehetőséggel, és részt vegyen az eseményen.

„Kazincbarcika Város Önkormányzata minden évben tart közmeghallgatást, ahol elmondhatják véleményüket a városlakók. Természetesen ez ma már egy lassan feledésbe merülő közjogi forma, mert a legtöbben e-mailt vagy levelet írnak az önkormányzatnak, esetleg polgármester úrnak. De gyorsan növekszik a KolorApp-ot használók száma is, így a közmeghallgatásra érkezők egyre kevesebben vannak. Ez valahol érthető, mert felgyorsult társadalmunkban nem várják meg az emberek, hogy az évente megtartott közmeghallgatáson mondhassák el problémájukat, hanem sokkal gyorsabb választ remélnek a saját gondjaikra, ezért az egyéb formákat választják.”

— fogalmazott Klimon István alpolgármester.

 

Egyre több a bejelentési lehetőség

A városvezetők egyébként minden hozzájuk érkező egyedi panasz esetében igyekeznek segíteni azok orvoslásában. Így nem szükséges a városlakóknak a következő közmeghallgatásig várniuk az észrevétel megfogalmazásával, hanem telefonon, e-mailen vagy a KolorApp-on keresztül is bejelenthetik problémáikat.

 

További híreink

Tour de Hongrie — ismét megmutatta magát Kazincbarcika

Dátum: 2024. máj 09. 17:21

A Tour de Hongrie kerékpáros verseny második szakaszának befutója Kazincbarcika volt. A napot a brit Mark Cavendish nyerte, magára öltve a sárga trikót.

Tour de Hongrie Kazincbarcikán

Dátum: 2024. máj 08. 22:33

Közlekedési információkkal és autóbusz-menetrend frissítéssel! Kazincbarcika két állomással: egy cél- és egy rajtállomással lesz helyszíne a 2024-es Tour de Hongrie-nak. A május 9-i és 10-i versenynapok útlezárásokkal járnak városunkban, amelyeket a cikkünk alján látható térképen lehet megtekinteni.

Haltelepítés és horgászati tilalom tavainkon

Dátum: 2024. máj 08. 17:17

Haltelepítés lesz május 9-én, csütörtökön tavainkon. Ezért péntek reggelig horgászati tilalom lesz érvényben a Csónakázó-tavon és a Herbolyai-tavakon.

Helyére került a Tour de Hongrie szobor az Attila úti körforgalomban

Dátum: 2024. máj 08. 06:29

A Tour de Hongrie kerékpárverseny kazincbarcikai fordulója előtt csak pár nappal elfoglalta második legnagyobb körforgalmunkat Szőke Gábor Miklós szobrászművész új, biciklist megformáló káprázatos műve. A nemzetközileg jegyzett alkotó felelős a városunk jelképeit jelentő unikornisért és oroszlánért, valamint a sárkányért is. Az új látványosság Kolorcity egyik jelentős „kapujába” került, és továbbgazdagítja a helyi rendkívüli vizuálisélmény-tárlatot.

KolorTV élőben

Programajánló

Játszóeszköz-avatók Kazincbarcikán

Kazincbarcika

Születés hete Kazincbarcikán

Kazincbarcika

Közösségi nap a Herbolyai-tavon

Kazincbarcika, Herbolyai II-es tó

KolorPlatz-avató

Legfrissebb galéria

Legfrissebb videók

Facebook

Szurkoljunk