https://kolorline.hu/A Sajó áradása miatt le kellett zárni két mellékutat térségünkben

A Sajó áradása miatt le kellett zárni két mellékutat térségünkben

Szerző:

Kolorline szerkesztőség

Publikálva:

Utolsó frissítés:

Kategória:

Kazincbarcika

Az egész hetes esőzés megtette hatását, ahogyan azt a múlt héten a meteorológusok jósolták. Az ország több folyóján árhullám indult el, és egyre nő a belvízzel elöntött területek nagysága is. A Sajó áradása miatt térségünkben több helyen módosítani kellett a Volánbusz járatainak útvonalát, de a menetidő is sok járaton hosszabbodott.

Az Országos Vízügyi Igazgatóság legfrissebb jelentése szerint a Sajón harmadfokú árvízvédelmi készültség van érvényben. A folyó Sajópüspökinél 284 cm-en áll, Sajószentpéteren pedig 338 cm-en. A szakemberek előrejelzése az, hogy a Sajó szombattól lassú apadásnak indulhat.

A közlekedési utakat is elérte a folyó áradása, a Sajó több helyen kilépett a medréből. A Magyar Közút Nonprofit Kft. a Putnok és a Sajóvelezdi elágazás közötti utat lezárta. Jelenleg Sajóvelezd és Putnok is a 26-os főútról érhető el. Szintén lezárták a Sajó áradása miatt a Sajókaza-Aggtelek-Szin összekötő utat a 26-os főút és Sajókaza között. Sajókaza Felsőnyárád és Múcsony felől érhető el.


Az autósoknak ajánlott indulás előtt tájékozódniuk a lezáráshoz kapcsolódó aktuális forgalmi helyzetről, és a lehetséges kerülőutakról a www.utinform.hu weboldalon, de érdemes navigációs, közösségi autós alkalmazást is használniuk, hogy az optimális útvonalukat megtervezhessék. 

A heves esőzések miatt más szakaszokon is előfordulhatnak kisebb-nagyobb vízátfolyások, ezért mindenképpen arra kéri a közlekedőket a Magyar Közút, hogy fokozott óvatossággal, az út- és látási viszonyoknak megfelelően közlekedjenek az országos közúthálózaton is.

A Volánjáratokat érintő változásokról korábbi írásunkban, itt olvashatnak bővebben.

Fotó: MTI/Czeglédi Zsolt

További híreink

Vármegyei Diákolimpia elődöntőn mérkőztek Borsod ifjú labdarúgói

Dátum: 2024. ápr 16. 15:24

A Diákolimpia labdarúgás vármegyei elődöntőjének adott otthont városunk a napokban. Kazincbarcika, Ózd és Edelény legtehetségesebb fiatal sportolói versenyezhettek, összesen 120-an, 12 csapatban. A cél a legjobbak kiválasztása volt a vármegyei döntőre. A kazincbarcikaiak most is bravúrosan teljesítettek.

TÉRKÉPPEL — Nem áll meg a munka az Újkazinc városrészen és a Paál László utcán sem

Dátum: 2024. ápr 15. 18:57

Az Újkazinc városrészen április 17-től (szerdától) aszfaltmarással folytatódik az útfelújítás, a Paál László utcán pedig ugyanekkortól egy szakasz lezárásra kerül. Mint arról már többször is beszámoltunk: Kazincbarcikán összesen 2,5 km út kap teljesen új aszfaltot.

Mező Misi fellépése koronázta meg a költészet napját Kazincbarcikán

Dátum: 2024. ápr 14. 20:24

A Magna Cum Laude frontembereként ismert énekes rendhagyó műsorral bűvölte el a közönséget a Mezey István Művészeti Központban. Mező Misi Mesélő című előadásán nemcsak a zenéé volt a főszerep — személyes, egyúttal inspiráló történetei is elhangzottak.

Jubileumi, 10. születésnapját ünnepelte a Kincsem Napközi

Dátum: 2024. ápr 13. 21:02

A jelenleg 32 férőhellyel üzemelő intézmény 2014-ben vált a Kazincbarcikai Szociális Szolgáltató Központ tagjává. Az intézmény jelentős és megkerülhetetlen szerepet tölt be a város életében: az ide járó fogyatékkal élő fiatalok társadalmi integrációját és esélyegyenlőségét is segíti.

KolorTV élőben

Programajánló

Babakiállítás

Mezey István Művészeti Központ

Szárazon megúszós Vízikomplexum-bejárás

Vízi komplexum

Futókörök napja 2024

Kazincbarcika, Csónakázó-tó

Retro majális

Kazincbarcika, Fő tér

Tour de Hongrie 2024 - május 9-i kazincbarcikai célállomással

Kazincbarcika

Legfrissebb galéria

Legfrissebb videók

Facebook

Szurkoljunk