https://kolorline.hu/A Sajó áradása miatt le kellett zárni két mellékutat térségünkben

A Sajó áradása miatt le kellett zárni két mellékutat térségünkben

Szerző:

Kolorline szerkesztőség

Publikálva:

Utolsó frissítés:

Kategória:

Kazincbarcika

Az egész hetes esőzés megtette hatását, ahogyan azt a múlt héten a meteorológusok jósolták. Az ország több folyóján árhullám indult el, és egyre nő a belvízzel elöntött területek nagysága is. A Sajó áradása miatt térségünkben több helyen módosítani kellett a Volánbusz járatainak útvonalát, de a menetidő is sok járaton hosszabbodott.

Az Országos Vízügyi Igazgatóság legfrissebb jelentése szerint a Sajón harmadfokú árvízvédelmi készültség van érvényben. A folyó Sajópüspökinél 284 cm-en áll, Sajószentpéteren pedig 338 cm-en. A szakemberek előrejelzése az, hogy a Sajó szombattól lassú apadásnak indulhat.

A közlekedési utakat is elérte a folyó áradása, a Sajó több helyen kilépett a medréből. A Magyar Közút Nonprofit Kft. a Putnok és a Sajóvelezdi elágazás közötti utat lezárta. Jelenleg Sajóvelezd és Putnok is a 26-os főútról érhető el. Szintén lezárták a Sajó áradása miatt a Sajókaza-Aggtelek-Szin összekötő utat a 26-os főút és Sajókaza között. Sajókaza Felsőnyárád és Múcsony felől érhető el.


Az autósoknak ajánlott indulás előtt tájékozódniuk a lezáráshoz kapcsolódó aktuális forgalmi helyzetről, és a lehetséges kerülőutakról a www.utinform.hu weboldalon, de érdemes navigációs, közösségi autós alkalmazást is használniuk, hogy az optimális útvonalukat megtervezhessék. 

A heves esőzések miatt más szakaszokon is előfordulhatnak kisebb-nagyobb vízátfolyások, ezért mindenképpen arra kéri a közlekedőket a Magyar Közút, hogy fokozott óvatossággal, az út- és látási viszonyoknak megfelelően közlekedjenek az országos közúthálózaton is.

A Volánjáratokat érintő változásokról korábbi írásunkban, itt olvashatnak bővebben.

Fotó: MTI/Czeglédi Zsolt

További híreink

Boldog születésnapot, Kazincbarcika!

Dátum: 2023. febr 01. 20:25

Kerek évforduló közeledik. Kazincbarcikát a Minisztertanács 1954. február 1-jén nyilvánította várossá, 2023-ban pedig már a 69. születésnapját ünnepli városunk.

Kazincbarcikai siker a Grundbirkózó Diákolimpia országos elődöntőjén

Dátum: 2023. jan 30. 16:00

Január második felében Miskolcon rendezték az Országos Grundbirkózó Diákolimpia északkelet-magyarországi elődöntőjét. A versenyen Kazincbarcika 2 első, 1 második és 1 negyedik helyezéssel a legeredményesebb intézmény lett.

Kimaradt a kormányzati rezsitámogatásból Kazincbarcika

Dátum: 2023. jan 29. 16:15

Kazincbarcika nem kapott kormányzati támogatást az elszabadult energiaárak mérséklésére, ellenben az ország több települése pozitív elbírásában részesült: például Debrecennek 3 milliárd Ft-ot ítéltek oda. Nem városunk az egyetlen, amely egyelőre semmit sem kapott. Így járt többek között Hódmezővásárhely, néhány fővárosi kerület, valamint Tiszaújváros is.

A Kazinczy Ferenc Tagiskola csapata nyerte a TV2 Nagy Vagy! sportvetélkedőt

Dátum: 2023. jan 29. 13:54

A Kazinczy Ferenc Tagiskola válogatott sportbrigádja 2022-ben indult az általános iskolák nagy versenyén, a TV2 közkedvelt őszi-téli vetélkedőjén. Városraszóló büszkeség, hogy itt nemcsak a részvétel maradt fontos, hanem győzedelmeskedtek is.

KolorTV élőben

Programajánló

VI. Rejtvényfejtő verseny

Mezey István Művészeti Központ

Legfrissebb galéria

Legfrissebb videók

Facebook

Szurkoljunk