https://kolorline.hu/Kamerafelvétel alapján fogták el az elkövetőt

Kamerafelvétel alapján fogták el az elkövetőt

Szerző:

Kolorline szerkesztőség

Publikálva:

Utolsó frissítés:

Kategória:

Kazincbarcika

12+5 szemetes 5 nap alatt — ez volt a mérlege annak a férfinak, aki kazincbarcikai kukák gyújtogatásával töltötte estéit. A rendőrök kézre kerítették az elkövetőt, így jelenleg felelősségre vonását várja az ügyben.

Január 13. és 17. között úgy gondolta egy múcsonyi illetőségű fiatal férfi, hogy sötétedés után nyakába veszi a várost és hulladékgyűjtő edényeket gyújt fel. Járt a Deák, a Móricz és a Fő téren, valamint az Építők, az Iskola és a Jószerencsét úton. Általában nagyobb kukákat szemelt ki magának, és valamit tudhatott, mert az esős idő ellenére is sikerrel gyújtotta fel az edényzeteket.

"A Kazincbarcikai Hivatásos Tűzoltó-parancsnokság tűzoltói minden alkalommal kivonultak, miután riasztották őket, és sikeresen eloltották a tüzet. Az elkövető rekordja egy éjszaka alatt 6 kuka felgyújtása volt."

— tudtuk meg Begov Zoltán tűzoltóparancsnoktól.

A férfit egy kamerafelvétel alapján sikerült elfogni. Ezt a Kazincbarcikai Rendőrkapitányság közrendvédelmi osztályvezetője közölte. Juhász Zoltán elmondta azt is, hogy a felvételt látva kollégájuk azonosította a fiatal múcsonyi férfit, aki bár nem kazincbarcikai, de alkalmanként bejárt a városba. 

"A férfi 4 nap alatt 12 kukát gyújtott fel, ekkor a rendőrök elfogták, meggyanúsították, de mivel nem volt kényszerintézkedésre okot adó körülmény, elengedték. Az ezt követő éjszakán még 5 szemetest gyújtott fel, amit újabb elfogás és kihallgatást követett."

— ismertette az elfogás körülményeit Juhász Zoltán. Az elkövető jelenleg szabadlábon védekezik, az eljárás ellene folyamatban van.

A gyújtogatássorozat kárértéke nem nagy, és szerencsére személyi sérülés sem történt. De belegondolni is rémisztő, hogy mi történt volna, ha a tűzoltók azért nem tudnak kivonulni egy tragikus kimenetelű tűzesethez, mert épp abban az időben a hulladéktárolók oltásával vannak elfoglalva.

Fotó: illusztráció

További híreink

Boldog születésnapot, Kazincbarcika!

Dátum: 2023. febr 01. 20:25

Kerek évforduló közeledik. Kazincbarcikát a Minisztertanács 1954. február 1-jén nyilvánította várossá, 2023-ban pedig már a 69. születésnapját ünnepli városunk.

Kazincbarcikai siker a Grundbirkózó Diákolimpia országos elődöntőjén

Dátum: 2023. jan 30. 16:00

Január második felében Miskolcon rendezték az Országos Grundbirkózó Diákolimpia északkelet-magyarországi elődöntőjét. A versenyen Kazincbarcika 2 első, 1 második és 1 negyedik helyezéssel a legeredményesebb intézmény lett.

Kimaradt a kormányzati rezsitámogatásból Kazincbarcika

Dátum: 2023. jan 29. 16:15

Kazincbarcika nem kapott kormányzati támogatást az elszabadult energiaárak mérséklésére, ellenben az ország több települése pozitív elbírásában részesült: például Debrecennek 3 milliárd Ft-ot ítéltek oda. Nem városunk az egyetlen, amely egyelőre semmit sem kapott. Így járt többek között Hódmezővásárhely, néhány fővárosi kerület, valamint Tiszaújváros is.

A Kazinczy Ferenc Tagiskola csapata nyerte a TV2 Nagy Vagy! sportvetélkedőt

Dátum: 2023. jan 29. 13:54

A Kazinczy Ferenc Tagiskola válogatott sportbrigádja 2022-ben indult az általános iskolák nagy versenyén, a TV2 közkedvelt őszi-téli vetélkedőjén. Városraszóló büszkeség, hogy itt nemcsak a részvétel maradt fontos, hanem győzedelmeskedtek is.

KolorTV élőben

Programajánló

VI. Rejtvényfejtő verseny

Mezey István Művészeti Központ

Legfrissebb galéria

Legfrissebb videók

Facebook

Szurkoljunk