https://kolorline.hu/Dobos Norbert kiállítása a Gimi Galériában

Dobos Norbert kiállítása a Gimi Galériában

Szerző:

Kolorline szerkesztőség

Publikálva:

Utolsó frissítés:

Kategória:

Kazincbarcika

Megnyílt a 2023-as év első Gimi Galériája. A művészetkedvelő közönség Dobos Norbert festményeit tekintheti meg, aki egy igazán eredeti összeállítással készült erre a napra, így mindenki megtalálhatja a maga számára a leginkább tetsző alkotást.

A Szalézi Szent Ferenc Gimnázium kórusa nyitotta meg Dobos Norbert kiállítását a Gimi Galériában. A színesebbnél színesebb képek nemcsak a művészetkedvelő közönség, hanem a diákok figyelmét is felkeltették.

„Nagyon jó nézni ezeket a képeket, mert igazából nekünk is önbizalmat adnak. Mi is meríthetünk belőlük akár a művészeti órára vagy akár a magánéletünkbe is, hogyha éppen művészlelkek vagyunk."

— ezt mondta a kiállítás megtekintését követően a gimnázium egyik diákja, Ferenczi Anna.

Az eseményen Pétervári György műgyűjtő, önkormányzati képviselő mutatta be Dobos Norbert pályáját a közönségnek.

„Dobos Norbert nagyon eredeti egyéniség, a festészete is az, nem hasonlít szinte senkihez, mégis vannak rajta bizonyos hatások.”

— fogalmazott Pétervári György műgyűjtő, kazincbarcikai önkormányzati képviselő.

A művész a városban működő Izsó Miklós Művészeti Körben kezdett el alkotni, majd az egri főiskolán ismerkedett mélyebben a festészettel. Itt karoltra fel tanára, Földi Péter, aki igazán elégedett volt munkáival, és inspirálta a festőt a folytatásban. Dobos Norbert egy érdekes technikát választott festményei elkészítéséhez, ez az úgynevezett pontozásos technika.

„A pontozás úgy történik, hogy fecskendővel pontozok. Az ausztrál őslakosok például ecsettel pontoznak, nálam ez úgy vált be, hogy próbáltam én is az ecsetet, de különböző méretűek lettek a pontok.  Emiatt váltottam és ma már műanyag fecskendővel dolgozom.”

— mesélte a technika kivitelezését a kiállító.

Dobos Norbert egyébként nemcsak festészettel foglalkozik, hanem művészettanárként is tevékenykedik a városban. Elmondása szerint Kazincbarcikán nagyon sok a tehetséges diák, akiket igyekszik támogatni, segíteni, illetve átadni a saját tudását a művészet iránt érdeklődők számára. A kiállítás ingyenes, és bárki megtekintheti azt a következő egy hónapban a Szalézi Szent Ferenc Gimnáziumban.

 

További híreink

Legó élményparadicsom Kazincbarcikán április 12-től 15-ig

Dátum: 2023. márc 26. 21:10

A legózás, sőt a legóművészet felsőfokából részesülhet Kazincbarcika és a környék lakossága április 12-től 15-ig. A Mezey István Művészeti Központ két szinten, 500 négyzetméteren ad otthont 4 napig a Kockabarátok közösség kiállításának és játszóházának. A különleges kisvásárral egybekötött esemény kezdőknek és haladóknak egyaránt szól. Nemcsak gyerekeknek lesz nagy élmény, de a 9 és 14 éves kor közöttieknek építőpályázatot is hirdetnek a szervezők.

Jól halad a 26-os elkerülő út építése

Dátum: 2023. márc 25. 20:06

Jó ütemben halad a Kazincbarcika-Múcsony összekötő út korszerűsítése és korrekciója. A kivitelező a mintegy 2 kilométeres útszakasz nyomvonalát építi át, annak burkolatát erősíti meg, kapcsolódva a 26-os elkerülő út északi végpontjához. A beruházás elemeként körforgalmi csomópont is épül, a felújítás a nyár végére készül el.

Ismét Kerékpárosbarát Település címet nyert Kazincbarcika

Dátum: 2023. márc 24. 21:17

A Magyar Közlekedéstudományi és Logisztikai Intézet, valamint a Technológiai és Ipari Minisztérium 2022-ben is kiírta a Kerékpárosbarát Település és Kerékpáros Munkahely pályázatot, amelyen Kazincbarcika harmadik éve vesz részt, és azóta minden esztendőben meg is kapja a címet. Az oklevelet és a nyerteseknek járó táblát Ágh Péter, az állami beruházások társadalmi koordinációjáért felelős államtitkára adta át ma Budapesten.

Szépkiejtési, vers- és prózamondó verseny Kazincbarcikán

Dátum: 2023. márc 23. 15:39

Mintegy 3 évtizedes múltra tekint vissza Kazincbarcikán a Szabó Zoltán szépkiejtési és a Petőfi Sándor vers- és prózamondó verseny. A COVID-időszak után idén ismét megrendezték az általános iskolás diákok megmérettetését, amelynek a Dózsa György Tagiskola adott otthont.

KolorTV élőben

Programajánló

Legfrissebb galéria

Legfrissebb videók

Facebook

Szurkoljunk