https://kolorline.hu/Dobos Norbert kiállítása a Gimi Galériában

Dobos Norbert kiállítása a Gimi Galériában

Szerző:

Kolorline szerkesztőség

Publikálva:

Utolsó frissítés:

Kategória:

Kazincbarcika

Megnyílt a 2023-as év első Gimi Galériája. A művészetkedvelő közönség Dobos Norbert festményeit tekintheti meg, aki egy igazán eredeti összeállítással készült erre a napra, így mindenki megtalálhatja a maga számára a leginkább tetsző alkotást.

A Szalézi Szent Ferenc Gimnázium kórusa nyitotta meg Dobos Norbert kiállítását a Gimi Galériában. A színesebbnél színesebb képek nemcsak a művészetkedvelő közönség, hanem a diákok figyelmét is felkeltették.

„Nagyon jó nézni ezeket a képeket, mert igazából nekünk is önbizalmat adnak. Mi is meríthetünk belőlük akár a művészeti órára vagy akár a magánéletünkbe is, hogyha éppen művészlelkek vagyunk."

— ezt mondta a kiállítás megtekintését követően a gimnázium egyik diákja, Ferenczi Anna.

Az eseményen Pétervári György műgyűjtő, önkormányzati képviselő mutatta be Dobos Norbert pályáját a közönségnek.

„Dobos Norbert nagyon eredeti egyéniség, a festészete is az, nem hasonlít szinte senkihez, mégis vannak rajta bizonyos hatások.”

— fogalmazott Pétervári György műgyűjtő, kazincbarcikai önkormányzati képviselő.

A művész a városban működő Izsó Miklós Művészeti Körben kezdett el alkotni, majd az egri főiskolán ismerkedett mélyebben a festészettel. Itt karoltra fel tanára, Földi Péter, aki igazán elégedett volt munkáival, és inspirálta a festőt a folytatásban. Dobos Norbert egy érdekes technikát választott festményei elkészítéséhez, ez az úgynevezett pontozásos technika.

„A pontozás úgy történik, hogy fecskendővel pontozok. Az ausztrál őslakosok például ecsettel pontoznak, nálam ez úgy vált be, hogy próbáltam én is az ecsetet, de különböző méretűek lettek a pontok.  Emiatt váltottam és ma már műanyag fecskendővel dolgozom.”

— mesélte a technika kivitelezését a kiállító.

Dobos Norbert egyébként nemcsak festészettel foglalkozik, hanem művészettanárként is tevékenykedik a városban. Elmondása szerint Kazincbarcikán nagyon sok a tehetséges diák, akiket igyekszik támogatni, segíteni, illetve átadni a saját tudását a művészet iránt érdeklődők számára. A kiállítás ingyenes, és bárki megtekintheti azt a következő egy hónapban a Szalézi Szent Ferenc Gimnáziumban.

 

További híreink

Leállás a Kazincbarcikai Fedett Uszodában

Dátum: 2024. júl 26. 13:08

Augusztus 5. és 25. között a szokásos éves karbantartás miatt leáll a Kazincbarcikai Fedett Uszoda és az ott elérhető szolgáltatások. Az üzemeltető a lakosság türelmét és megértését kéri.

Kolorfesztivál – idén is Kolorcountryvá tágul-tárul Kolorcity

Dátum: 2024. júl 25. 07:25

A Kolorfesztivál évek óta plusz dimenziót jelent a helyszínt adó Kolorcity és a fesztiválozók számára. A környező települések a Kolorcountry virtuális birodalmának égisze alatt csatlakoznak saját porondon tartott kulturális programokkal a Kolorfesztivál szellemiségéhez. Így lesz ez idén is. Négy település terjeszti ki 2024-ben Kazincbarcika fesztiválhatárait egytől egyig izgalmas, értékes programokkal.

A Gyermekek Háza-Kézművesház izgalmas-mozgalmas élménytábora

Dátum: 2024. júl 24. 20:36

Kazincbarcika idei Kolortábor-konstellációjából a gyerekek által egyik legjobban várt alkalom a Gyermekek-Háza Kézművesház sokat ígérő élménytábora volt. Ezen a héten többek között lézerharc, Szafari Park, BorsodChem-üzemlátogatás, illetve közös mozizás kínálkozik számukra, és ez sok kis táborélvező érdeklődését telibe találta.

Néhány napra leáll a vízfelmelegítés-szolgáltatás

Dátum: 2024. júl 22. 13:37

Karbantartás miatt 4 napig a távhőszolgáltatással összefüggő vízfelmelegítés-szolgáltatás a teljes városban szünetel. A Barcika Szolg Kft. a felhasználók türelmét és megértését kéri.

KolorTV élőben

Programajánló

Kazincbarcikai Gobelin Öltögetők Köre: Ajándék - múltunk, jelenünk

Kazincbarcika, Mezey István Művészeti Központ, többfunkciós terem

FesztiRoll

Kazincbarcika, belterület

Galéria ’70

Mezey István Művészeti Központ kiállítóterem

Oroszi Fanni és a Band

Kazincbarcika, Csónakázó-tó

Rúzsa Magdi

Kazincbarcika, Csónakázó-tó

Legfrissebb galéria

Legfrissebb videók

Facebook

Szurkoljunk