https://kolorline.hu/Dobos Norbert kiállítása a Gimi Galériában

Dobos Norbert kiállítása a Gimi Galériában

Szerző:

Kolorline szerkesztőség

Publikálva:

Utolsó frissítés:

Kategória:

Kazincbarcika

Megnyílt a 2023-as év első Gimi Galériája. A művészetkedvelő közönség Dobos Norbert festményeit tekintheti meg, aki egy igazán eredeti összeállítással készült erre a napra, így mindenki megtalálhatja a maga számára a leginkább tetsző alkotást.

A Szalézi Szent Ferenc Gimnázium kórusa nyitotta meg Dobos Norbert kiállítását a Gimi Galériában. A színesebbnél színesebb képek nemcsak a művészetkedvelő közönség, hanem a diákok figyelmét is felkeltették.

„Nagyon jó nézni ezeket a képeket, mert igazából nekünk is önbizalmat adnak. Mi is meríthetünk belőlük akár a művészeti órára vagy akár a magánéletünkbe is, hogyha éppen művészlelkek vagyunk."

— ezt mondta a kiállítás megtekintését követően a gimnázium egyik diákja, Ferenczi Anna.

Az eseményen Pétervári György műgyűjtő, önkormányzati képviselő mutatta be Dobos Norbert pályáját a közönségnek.

„Dobos Norbert nagyon eredeti egyéniség, a festészete is az, nem hasonlít szinte senkihez, mégis vannak rajta bizonyos hatások.”

— fogalmazott Pétervári György műgyűjtő, kazincbarcikai önkormányzati képviselő.

A művész a városban működő Izsó Miklós Művészeti Körben kezdett el alkotni, majd az egri főiskolán ismerkedett mélyebben a festészettel. Itt karoltra fel tanára, Földi Péter, aki igazán elégedett volt munkáival, és inspirálta a festőt a folytatásban. Dobos Norbert egy érdekes technikát választott festményei elkészítéséhez, ez az úgynevezett pontozásos technika.

„A pontozás úgy történik, hogy fecskendővel pontozok. Az ausztrál őslakosok például ecsettel pontoznak, nálam ez úgy vált be, hogy próbáltam én is az ecsetet, de különböző méretűek lettek a pontok.  Emiatt váltottam és ma már műanyag fecskendővel dolgozom.”

— mesélte a technika kivitelezését a kiállító.

Dobos Norbert egyébként nemcsak festészettel foglalkozik, hanem művészettanárként is tevékenykedik a városban. Elmondása szerint Kazincbarcikán nagyon sok a tehetséges diák, akiket igyekszik támogatni, segíteni, illetve átadni a saját tudását a művészet iránt érdeklődők számára. A kiállítás ingyenes, és bárki megtekintheti azt a következő egy hónapban a Szalézi Szent Ferenc Gimnáziumban.

 

További híreink

Választások — 2024. június 9.

Dátum: 2024. ápr 17. 13:36

Idén június 9-én helyi önkormányzati, nemzetiségi önkormányzati és európai parlamenti választások lesznek. Cikkünk a legfontosabb tudnivalókat folyamatos frissítés mellett tartalmazza. A kazincbarcikai választópolgárok megtudhatják, mik a határidők, és 2024-ben hogyan alakul a városban a választókerületeknek, valamint a szavazóköröknek a listája.

Tudat(re)formáló óvodapedagógiai konferencia Kazincbarcikán

Dátum: 2024. ápr 17. 09:01

A Covid-idők kényszerszünete után összesítésben harmadik alkalommal rendeztek városunkban óvodapedagógiai konferenciát a Kazincbarcika Összevont Óvodák. A rendezvényt tudattranszformáló, interaktív előadással koronázta meg Bagdi Bella pszichológus, a Boldogságóra szellemi anyja is.

Jövőbe mutató partnernap a 35 éves Humán Kft.-nél

Dátum: 2024. ápr 16. 20:39

Az első nagyszabású partnernapját tartotta április 12-én Kazincbarcika 35 éves informatikai cége, a Humán Kft. Az eseményen résztvevők megismerhették a vállalat régi és új szolgáltatásait, valamint fejlesztéseit.

Vármegyei Diákolimpia elődöntőn mérkőztek Borsod ifjú labdarúgói

Dátum: 2024. ápr 16. 15:24

A Diákolimpia labdarúgás vármegyei elődöntőjének adott otthont városunk a napokban. Kazincbarcika, Ózd és Edelény legtehetségesebb fiatal sportolói versenyezhettek, összesen 120-an, 12 csapatban. A cél a legjobbak kiválasztása volt a vármegyei döntőre. A kazincbarcikaiak most is bravúrosan teljesítettek.

KolorTV élőben

Programajánló

Babakiállítás

Mezey István Művészeti Központ

Szárazon megúszós Vízikomplexum-bejárás

Vízi komplexum

Futókörök napja 2024

Kazincbarcika, Csónakázó-tó

Retro majális

Kazincbarcika, Fő tér

Tour de Hongrie 2024 - május 9-i kazincbarcikai célállomással

Kazincbarcika

Legfrissebb galéria

Legfrissebb videók

Facebook

Szurkoljunk