https://kolorline.hu/A Kolorcity színe idén a zöld

A Kolorcity színe idén a zöld

Szerző:

Kolorline szerkesztőség

Publikálva:

Utolsó frissítés:

Kategória:

Kazincbarcika

Hamarosan Kazincbarcika összes általános iskolájában szelektíven gyűjthetik a gyerekek a szemetet. Az edényzet már meg is érkezett a Zöld Völgy Nonprofit Kft.-hez, és néhány napon belül kihelyezik azokat az oktatási intézményekbe. A cél, hogy minél kevesebb kommunális szemét termelődjön, és minél több újrahasznosítható hulladék kerüljön vissza a körforgásba.

A kazincbarcikai otthonokban már hosszú idő óta lehetőségük van a családoknak szelektíven gyűjteni a hulladékot. Napjaink egyik legfontosabb problémája az energia- és klímaválság megoldása. A hulladék szelektív módon történő kezelése hozzájárul bolygónk kíméléséhez, kevésbé terheli a földet és másodlagos nyersanyagként felhasználhatóak az egyébként a földben maradó anyagok. A Zöld Völgy Nonprofit Kft. Kiemelten fontosnak tartja a gyermekek képzését.

“Számunkra fontos a gyerekek oktatása és edukálása ebből a szempontból. Azt hiszem, hogy ők a legfogékonyabbak erre. Rajtuk keresztül tudjuk a legkönnyebben elérni a szülőket is, és miután a gyermekek tudnak a legkönnyebben hatni a szülőkre, így általuk lehet a legkönnyebben elérni azt, hogy a szülők is szelektív módon gondolkozzanak a hulladékgyűjtéssel kapcsolatban.”

— fogalmazott Mida Gábor, a Zöld Völgy Nonprofit Kft. kommunikációs vezetője.


A zöldszemléletet kívánja mindennapos szinten beépíteni a gyerekek tudatába Kazincbarcika Város Önkormányzata. Ezért egy újfajta szemléletformáló programmal kezdik meg a diákok edukálását.

“A következő szemléletformáló akciónk a szelektív hulladékgyűjtéssel kapcsolatos, amit már évek óta viszünk, és folyamatosan próbálunk rá figyelni. A háztartásokat követően most az iskolákba fogunk eljutni. 200 szelektív hulladékgyűjtő edény kerül kihelyezésre a kazincbarcikai általános iskolákba; mind az egyházi, mind a tankerületi iskolákba. Minden osztályteremben és közösségi térben lesz egy-egy ilyen edényzet. Bízunk benne, hogy a gyerekek előszeretettel fogják használni.”

— közölte Dr. Makkai Orsolya, Kazincbarcika alpolgármestere.


Kazincbarcikán egyébként idén a zöld szín fontos szerepet kap. A városvezetés a nagyobb rendezvényeket zöld irányba szeretné elmozdítani a Zöld Völgy Nonprofit Kft.-vel és  a Sajó-Bódva Völgye és Környéke Hulladékkezelési Önkormányzati Társulással közösen. Ezek első körben olyan apró lépéseket jelentenek, mint például a repohár bevezetése. A cél mindössze annyi lesz, hogy felhívják a lakosság figyelmét a szelektív hulladékgyűjtés fontosságára.

További híreink

Választások — 2024. június 9.

Dátum: 2024. ápr 17. 13:36

Idén június 9-én helyi önkormányzati, nemzetiségi önkormányzati és európai parlamenti választások lesznek. Cikkünk a legfontosabb tudnivalókat folyamatos frissítés mellett tartalmazza. A kazincbarcikai választópolgárok megtudhatják, mik a határidők, és 2024-ben hogyan alakul a városban a választókerületeknek, valamint a szavazóköröknek a listája.

Tudat(re)formáló óvodapedagógiai konferencia Kazincbarcikán

Dátum: 2024. ápr 17. 09:01

A Covid-idők kényszerszünete után összesítésben harmadik alkalommal rendeztek városunkban óvodapedagógiai konferenciát a Kazincbarcika Összevont Óvodák. A rendezvényt tudattranszformáló, interaktív előadással koronázta meg Bagdi Bella pszichológus, a Boldogságóra szellemi anyja is.

Jövőbe mutató partnernap a 35 éves Humán Kft.-nél

Dátum: 2024. ápr 16. 20:39

Az első nagyszabású partnernapját tartotta április 12-én Kazincbarcika 35 éves informatikai cége, a Humán Kft. Az eseményen résztvevők megismerhették a vállalat régi és új szolgáltatásait, valamint fejlesztéseit.

Vármegyei Diákolimpia elődöntőn mérkőztek Borsod ifjú labdarúgói

Dátum: 2024. ápr 16. 15:24

A Diákolimpia labdarúgás vármegyei elődöntőjének adott otthont városunk a napokban. Kazincbarcika, Ózd és Edelény legtehetségesebb fiatal sportolói versenyezhettek, összesen 120-an, 12 csapatban. A cél a legjobbak kiválasztása volt a vármegyei döntőre. A kazincbarcikaiak most is bravúrosan teljesítettek.

KolorTV élőben

Programajánló

Babakiállítás

Mezey István Művészeti Központ

Szárazon megúszós Vízikomplexum-bejárás

Vízi komplexum

Futókörök napja 2024

Kazincbarcika, Csónakázó-tó

Retro majális

Kazincbarcika, Fő tér

Tour de Hongrie 2024 - május 9-i kazincbarcikai célállomással

Kazincbarcika

Legfrissebb galéria

Legfrissebb videók

Facebook

Szurkoljunk