https://kolorline.hu/A Kolorcity színe idén a zöld

A Kolorcity színe idén a zöld

Szerző:

Kolorline szerkesztőség

Publikálva:

Utolsó frissítés:

Kategória:

Kazincbarcika

Hamarosan Kazincbarcika összes általános iskolájában szelektíven gyűjthetik a gyerekek a szemetet. Az edényzet már meg is érkezett a Zöld Völgy Nonprofit Kft.-hez, és néhány napon belül kihelyezik azokat az oktatási intézményekbe. A cél, hogy minél kevesebb kommunális szemét termelődjön, és minél több újrahasznosítható hulladék kerüljön vissza a körforgásba.

A kazincbarcikai otthonokban már hosszú idő óta lehetőségük van a családoknak szelektíven gyűjteni a hulladékot. Napjaink egyik legfontosabb problémája az energia- és klímaválság megoldása. A hulladék szelektív módon történő kezelése hozzájárul bolygónk kíméléséhez, kevésbé terheli a földet és másodlagos nyersanyagként felhasználhatóak az egyébként a földben maradó anyagok. A Zöld Völgy Nonprofit Kft. Kiemelten fontosnak tartja a gyermekek képzését.

“Számunkra fontos a gyerekek oktatása és edukálása ebből a szempontból. Azt hiszem, hogy ők a legfogékonyabbak erre. Rajtuk keresztül tudjuk a legkönnyebben elérni a szülőket is, és miután a gyermekek tudnak a legkönnyebben hatni a szülőkre, így általuk lehet a legkönnyebben elérni azt, hogy a szülők is szelektív módon gondolkozzanak a hulladékgyűjtéssel kapcsolatban.”

— fogalmazott Mida Gábor, a Zöld Völgy Nonprofit Kft. kommunikációs vezetője.


A zöldszemléletet kívánja mindennapos szinten beépíteni a gyerekek tudatába Kazincbarcika Város Önkormányzata. Ezért egy újfajta szemléletformáló programmal kezdik meg a diákok edukálását.

“A következő szemléletformáló akciónk a szelektív hulladékgyűjtéssel kapcsolatos, amit már évek óta viszünk, és folyamatosan próbálunk rá figyelni. A háztartásokat követően most az iskolákba fogunk eljutni. 200 szelektív hulladékgyűjtő edény kerül kihelyezésre a kazincbarcikai általános iskolákba; mind az egyházi, mind a tankerületi iskolákba. Minden osztályteremben és közösségi térben lesz egy-egy ilyen edényzet. Bízunk benne, hogy a gyerekek előszeretettel fogják használni.”

— közölte Dr. Makkai Orsolya, Kazincbarcika alpolgármestere.


Kazincbarcikán egyébként idén a zöld szín fontos szerepet kap. A városvezetés a nagyobb rendezvényeket zöld irányba szeretné elmozdítani a Zöld Völgy Nonprofit Kft.-vel és  a Sajó-Bódva Völgye és Környéke Hulladékkezelési Önkormányzati Társulással közösen. Ezek első körben olyan apró lépéseket jelentenek, mint például a repohár bevezetése. A cél mindössze annyi lesz, hogy felhívják a lakosság figyelmét a szelektív hulladékgyűjtés fontosságára.

További híreink

Jól halad a 26-os elkerülő út építése

Dátum: 2023. márc 25. 20:06

Jó ütemben halad a Kazincbarcika-Múcsony összekötő út korszerűsítése és korrekciója. A kivitelező a mintegy 2 kilométeres útszakasz nyomvonalát építi át, annak burkolatát erősíti meg, kapcsolódva a 26-os elkerülő út északi végpontjához. A beruházás elemeként körforgalmi csomópont is épül, a felújítás a nyár végére készül el.

Ismét Kerékpárosbarát Település címet nyert Kazincbarcika

Dátum: 2023. márc 24. 21:17

A Magyar Közlekedéstudományi és Logisztikai Intézet, valamint a Technológiai és Ipari Minisztérium 2022-ben is kiírta a Kerékpárosbarát Település és Kerékpáros Munkahely pályázatot, amelyen Kazincbarcika harmadik éve vesz részt, és azóta minden esztendőben meg is kapja a címet. Az oklevelet és a nyerteseknek járó táblát Ágh Péter, az állami beruházások társadalmi koordinációjáért felelős államtitkára adta át ma Budapesten.

Szépkiejtési, vers- és prózamondó verseny Kazincbarcikán

Dátum: 2023. márc 23. 15:39

Mintegy 3 évtizedes múltra tekint vissza Kazincbarcikán a Szabó Zoltán szépkiejtési és a Petőfi Sándor vers- és prózamondó verseny. A COVID-időszak után idén ismét megrendezték az általános iskolás diákok megmérettetését, amelynek a Dózsa György Tagiskola adott otthont.

Internet Fiesta

Dátum: 2023. márc 22. 15:34

Az Egressy Béni Városi Könyvtár is csatlakozik idén az Internet Fiestához március 23. és 30. között. A könyvtár a felnőtt és a gyermekrészlegen is egész héten programok sokaságát sorakoztatja fel, a Kazincbarcikán élőknek mindössze annyi a dolguk, hogy kiválasszák a számukra legjobban testhez álló témát.

KolorTV élőben

Programajánló

Legfrissebb galéria

Legfrissebb videók

Facebook

Szurkoljunk