https://kolorline.hu/A Kolorcity színe idén a zöld

A Kolorcity színe idén a zöld

Szerző:

Kolorline szerkesztőség

Publikálva:

Utolsó frissítés:

Kategória:

Kazincbarcika

Hamarosan Kazincbarcika összes általános iskolájában szelektíven gyűjthetik a gyerekek a szemetet. Az edényzet már meg is érkezett a Zöld Völgy Nonprofit Kft.-hez, és néhány napon belül kihelyezik azokat az oktatási intézményekbe. A cél, hogy minél kevesebb kommunális szemét termelődjön, és minél több újrahasznosítható hulladék kerüljön vissza a körforgásba.

A kazincbarcikai otthonokban már hosszú idő óta lehetőségük van a családoknak szelektíven gyűjteni a hulladékot. Napjaink egyik legfontosabb problémája az energia- és klímaválság megoldása. A hulladék szelektív módon történő kezelése hozzájárul bolygónk kíméléséhez, kevésbé terheli a földet és másodlagos nyersanyagként felhasználhatóak az egyébként a földben maradó anyagok. A Zöld Völgy Nonprofit Kft. Kiemelten fontosnak tartja a gyermekek képzését.

“Számunkra fontos a gyerekek oktatása és edukálása ebből a szempontból. Azt hiszem, hogy ők a legfogékonyabbak erre. Rajtuk keresztül tudjuk a legkönnyebben elérni a szülőket is, és miután a gyermekek tudnak a legkönnyebben hatni a szülőkre, így általuk lehet a legkönnyebben elérni azt, hogy a szülők is szelektív módon gondolkozzanak a hulladékgyűjtéssel kapcsolatban.”

— fogalmazott Mida Gábor, a Zöld Völgy Nonprofit Kft. kommunikációs vezetője.


A zöldszemléletet kívánja mindennapos szinten beépíteni a gyerekek tudatába Kazincbarcika Város Önkormányzata. Ezért egy újfajta szemléletformáló programmal kezdik meg a diákok edukálását.

“A következő szemléletformáló akciónk a szelektív hulladékgyűjtéssel kapcsolatos, amit már évek óta viszünk, és folyamatosan próbálunk rá figyelni. A háztartásokat követően most az iskolákba fogunk eljutni. 200 szelektív hulladékgyűjtő edény kerül kihelyezésre a kazincbarcikai általános iskolákba; mind az egyházi, mind a tankerületi iskolákba. Minden osztályteremben és közösségi térben lesz egy-egy ilyen edényzet. Bízunk benne, hogy a gyerekek előszeretettel fogják használni.”

— közölte Dr. Makkai Orsolya, Kazincbarcika alpolgármestere.


Kazincbarcikán egyébként idén a zöld szín fontos szerepet kap. A városvezetés a nagyobb rendezvényeket zöld irányba szeretné elmozdítani a Zöld Völgy Nonprofit Kft.-vel és  a Sajó-Bódva Völgye és Környéke Hulladékkezelési Önkormányzati Társulással közösen. Ezek első körben olyan apró lépéseket jelentenek, mint például a repohár bevezetése. A cél mindössze annyi lesz, hogy felhívják a lakosság figyelmét a szelektív hulladékgyűjtés fontosságára.

További híreink

Nyílt hét a B.-A.-Z. Vármegyei Pedagógiai Szakszolgálat Kazincbarcikai Tagintézményében

Dátum: 2024. ápr 20. 07:03

Előadások, szakmai programok és nyílt foglalkozások keretében a szülőknek és a szakmai partnereknek mutatkozott be a B.-A.-Z. Vármegyei Pedagógiai Szakszolgálat Kazincbarcikai Tagintézménye. Egy héten keresztül számos tehetséggondozó és felzárkóztató programot tekinthettek meg az érdeklődők.

Bejárás a Vízi komplexumban — a város vezetői látogatták meg az épülő létesítményt

Dátum: 2024. ápr 19. 23:31

Az elmúlt héten Kazincbarcika Város Önkormányzatának képviselő-testülete, a térség országgyűlési képviselője és a hivatal vezetői kaptak meghívást, hogy bejárják az épülő Vízi komplexumot, miután zárul a beruházás első üteme és kezdődik a második. A látogatást követően most szombaton a lakosság számára is megnyílik a lehetőség egy hasonló programon való részvételre. Az érdeklődés akkora, hogy az első nap nyilvános túráira a helyek pillanatok alatt beteltek.

Ideiglenes költözés a Rózsa úti rendelő felújítása miatt

Dátum: 2024. ápr 19. 21:11

Megújul a kazincbarcikai Rózsa úti rendelő. A munkálatok idejére — április 24-től — a Május 1. út 13. szám alatt található egykori Központi Ügyelet helyén fogadja az 5. számú felnőtt háziorvosi körzet betegeit Dr. Perjési Zsolt.

Röplabdacsapatunk, a VRCK ügyesen legyűrte a vendég Kecskemétet 

Dátum: 2024. ápr 18. 22:00

Újabb győzelem híre röppent fel a kazincbarcikai férfi röplabda világából. Április 17-én, az Extraligában az 5. helyért játszó GreenPlan-Vegyész RC Kazincbarcika hazai pályán maga mögé tessékelte a vendégeskedő Kecskeméti RC csapatot a két sikerig tartó küzdelemben.

KolorTV élőben

Programajánló

Szárazon megúszós Vízikomplexum-bejárás

Vízi komplexum

„Kezedben a jövő” — interaktív kiállítás a fenntarthatóságról gyerekeknek

Mezey István Művészeti Központ rendezvényterem

70 éves a mi városunk! - ovis gála

Don Bosco Sportközpont

Futókörök napja 2024

Kazincbarcika, Csónakázó-tó

Retro majális

Kazincbarcika, Fő tér

Legfrissebb galéria

Legfrissebb videók

Facebook

Szurkoljunk