https://kolorline.hu/Bosco Szent János emlékceremóniája Kazincbarcikán

Bosco Szent János emlékceremóniája Kazincbarcikán

Szerző:

Kolorline szerkesztőség

Publikálva:

Utolsó frissítés:

Kategória:

Kazincbarcika

A Don Bosco név 1993 óta csak egyre jobban belevarródott Kazincbarcika városszövetébe, hiszen helyi intézményeinek hála, már számtalan pozitív emlék tapad hozzá. Rendre meg is emlékezett a rendalapítóról a Don Bosco Általános Iskola, Szakképző Iskola, Technikum, Gimnázium és Kollégium.

A Bosco Szent János tiszteletére rendezett ünnepségen a Don Bosco iskola diákjai, pedagógusai és a Szalézi rend szerzetesei együtt emlékeztek a kazincbarcikai Szent Család templomban és a Don Bosco Sportközpontban a nemes lelkű rendalapítóra. Don Boscot az egész világon egyszerre ünnepelik, 130-nál is több országban. Az ifjúság barátjaként, mesterként és segítőjeként őrzik az emlékezetek. Andrásfalvy János, a Szalézi rend tartományfőnöke kiemelte, hogy Bosco Szent János egész életét a fiatalság pártfogásának szentelte. Molnár-Gál Béla, a Don Bosco Általános Iskola, Szakképző Iskola, Technikum, Gimnázium és Kollégium igazgatója pedig egy Don Bosco példázatot elevenített fel, melynek üzenete, hogy „ceruzával nagyon szép dolgokat lehet rajzolni, lehet tervezni, de mindig van egy kéz, ami irányítja a ceruzát”.


A szentmisén a szaléziak és a diákok interaktívan idézték fel Don Bosco életét és jótetteit, miközben az eredeti cél mentén viszik tovább örökségét: a hátrányos, nehéz helyzetű gyerekek felzárkóztatásával, tanulmányaik és pályakezdésük segítésével. Bosco Szent János ünnepén az arra méltók tevékenységét és eredményeit jutalmazta az iskola vezetősége.


 

További híreink

Tiszta, virágos városszépítő mozgalmat hirdet a Kazincbarcikai Városszépítő Egyesület

Dátum: 2024. aug 09. 19:05

Jubileumi „Tiszta, virágos, városszépítő mozgalom”-ban való részvételre buzdítja az itt élőket a Kazincbarcikai Városszépítő Egyesület. A felhívást az teszi különlegessé, hogy a szervezet, megalakulásának 55. évfordulóját ünnepli 2024 októberében.

Szent István-ünnep három napon át

Dátum: 2024. aug 07. 15:00

Az idei Kolorfesztiválon augusztus 18. és 20. között ünnepi programok várják az érdeklődőket a Fő téren. Itt lesz többek között az Első emelet, a Bikini, Horváth Tamás, a Fricska Táncegyüttes, Korda György és Balázs Klári. Az augusztus 20-i ünnepséget tűzijáték zárja.

Útlezárás a Csónakázó-tónál

Dátum: 2024. aug 07. 13:20

A Kolorfesztivál Csónakázó-tavi programjai miatt útlezárásra számítsanak a kiskertekbe közlekedők. A szervezők a kerttulajdonosok türelmét és megértését kérik.

Kolorcountry a Kolorfesztiválon

Dátum: 2024. aug 06. 15:00

Négy agglomerációs település is csatlakozott az idei Kolorfesztiválhoz. Sajóivánkán színházi előadás, az aggteleki Baradla-barlangban életműkoncert, Bánhorvátiban kamarazenei koncert, Szuhakállóban pedig könnyűzenei koncert várja az érdeklődőket.

KolorTV élőben

Programajánló

Kölyöksziget

Kazincbarcika, Csónakázó-tó

Manuel

Kazincbarcika, Csónakázó-tó

T. Danny

Kazincbarcika, Csónakázó-tó

Gitármuzsika 12 húron

Kazincbarcika, Felső-Barcikai Református Templom

Kölyöksziget

Kazincbarcika, Csónakázó-tó

Legfrissebb galéria

Legfrissebb videók

Facebook

Szurkoljunk