https://kolorline.hu/Szelektíven gyűjtik mostantól a hulladékot a kazincbarcikai általános iskolákban

Szelektíven gyűjtik mostantól a hulladékot a kazincbarcikai általános iskolákban

Szerző:

Kolorline szerkesztőség

Publikálva:

Utolsó frissítés:

Kategória:

Kazincbarcika

Kazincbarcika általános iskoláiba összesen 200 szelektív hulladékgyűjtő kerül kihelyezésre. A város zöldítése kiemelt szempont, így az önkormányzat és a Zöld Völgy Nonprofit Kft. közös kezdeményezése a gyerekektől kezdi a szemléletformálást. Az edényeztek mostanra egyre több iskolába eljutottak, így az oktatási intézményekben már napok óta szelektíven gyűlik a szemét.


Megérkeztek a szelektív hulladékgyűjtők a Pollack Mihály Általános Iskolába Kazincbarcikán. A város polgármestere személyesen vitte el az edényeket a Zöld Völgy Nonprofit Kft. kommunikációs vezetőjével. Az első tárolókat az iskola igazgatója vette át jelképesen, hogy aztán azok a tantermekbe kerüljenek. Kövér Benett, az iskola diákja már rutinos a szelektív gyűjtésben. Otthon példásan válogatják a hulladékot.

Mi úgy gyűjtjük otthon szelektíven a hulladékot, hogy legfőbbképpen a pet palackot, utána a műanyag zacskókat, tejes dobozokat, tejfölös dobozokat, meg az újságokat, mert ezeket újra lehet hasznosítani. Ezzel is nagyon sokat teszünk a környezetünkért, hogy egészséges maradjon a bolygónk és ne pusztuljon el a Föld.


A gyerekek számára nem ismeretlen a szelektív gyűjtés, mégis fontos momentum, hogy mostantól az iskolai hétköznapok részévé válik Kazincbarcikán a hulladék megfelelő válogatása.

19 darab hulladékgyűjtő edényzetet hoztunk ki a gyerekek számára. Vagyis minden tanteremben el lesz helyezve egy-egy szelektív hulladékgyűjtő. Ezáltal a gyerekek mindennapjaiba beépül a szelektív hulladékgyűjtés, és megtanulják annak kiemelt szerepét. — közölte Mida Gábor, a Zöld Völgy Nonprofit Kft.  kommunikációs vezetője.

A szelektív hulladékgyűjtés mostantól egy gyakorlati oktatás is lesz a kazincbarcikai általános iskolákban, hiszen hétköznapi tevékenységek során formálódik majd a gyerekek szemlélete. 

Eddig is gyűjtögettünk szelektíven, de az, hogyha a tantermekben ott lesz a gyereknek a választási lehetőség, hogy a kommunális hulladékgyűjtőbe dobja-e a szemetet, vagy a szelektívbe, ez szerintem nagyon fontos. Bízom benne, hogy hazaviszik ezt a példát, ezt a mintát, és felnőttként majd ők is ezt fogják követni. — hangsúlyozta Kondorné Sztojka Ágnes, a Pollack Mihály Általános Iskola igazgatója.


Kazincbarcika polgármestere — egykori általános iskolájában — egy rögtönzött interaktív szemléletformáló beszélgetés során igyekezett a gyerekek érdeklődését felkelteni a téma iránt.

Egy város vezetője és képviselőtestülete számára az, hogy a település minél zöldebb és környezettudatosabb legyen, az a legfontosabb cél. Ezt folyamatosan napirenden kell tartanunk.  Kazincbarcikán egyébként a hulladékszállítás és a hulladékkezelés kiemelt fontossággal bír már hosszú évek óta. — tette hozzá Szitka Péter, Kazincbarcika polgármestere.

Kazincbarcika összes általános iskolájába kikerülnek a szelektív hulladékgyűjtők. Néhány napon belül mintegy 200 tanteremben és közösségi térben tudják majd a gyerekek és a pedagógusok válogatva gyűjteni a hulladékot.


 

További híreink

Sajókazinc híres szülötte

Dátum: 2024. ápr 24. 22:13

Egressy Bénire emlékeztek születésének 210. évfordulóján Kazincbarcikán.

Tour de Hongrie Kazincbarcikán

Dátum: 2024. ápr 24. 19:05

Kazincbarcika két állomással: egy cél- és egy rajtállomással lesz helyszíne a 2024-es Tour de Hongrie-nak. A május 9-i és 10-i versenynapok útlezárásokkal járnak városunkban, amelyeket a cikkünk alján látható térképen lehet megtekinteni.

Útlezárás a Futókörök napján, április 27-én

Dátum: 2024. ápr 24. 18:37

Szombaton, április 27-én rendezik a Futókörök napját a Csónakázó-tónál. Az egésznapos program miatt a kiskerttulajdonosok csak a Hajcsár utca felől tudják megközelíteni ingatlanjaikat.

Lalák Angelika keramikusművész színes kiállítása a Gimi Galériában

Dátum: 2024. ápr 24. 13:00

Lalák Angelika városunk extravagáns köztéri kerámiaalkotásainak, a Mesélőnek és a Kolorkerámiának a művésze újabb kiállítást nyitott a vizuális élmények kedvelőinek. Egyedi stílusban készült hatásos forma- és színkombinációi a Szalézi Szent Ferenc Gimnázium Gimi Galériájában tekinthetők meg május közepéig.

KolorTV élőben

Programajánló

70 éves a mi városunk! - ovis gála

Don Bosco Sportközpont

Futókörök napja 2024

Kazincbarcika, Csónakázó-tó

Retro majális

Kazincbarcika, Fő tér

Tour de Hongrie 2024 - május 9-i kazincbarcikai célállomással

Kazincbarcika

Legfrissebb galéria

Legfrissebb videók

Facebook

Szurkoljunk