https://kolorline.hu/Szelektíven gyűjtik mostantól a hulladékot a kazincbarcikai általános iskolákban

Szelektíven gyűjtik mostantól a hulladékot a kazincbarcikai általános iskolákban

Szerző:

Kolorline szerkesztőség

Publikálva:

Utolsó frissítés:

Kategória:

Kazincbarcika

Kazincbarcika általános iskoláiba összesen 200 szelektív hulladékgyűjtő kerül kihelyezésre. A város zöldítése kiemelt szempont, így az önkormányzat és a Zöld Völgy Nonprofit Kft. közös kezdeményezése a gyerekektől kezdi a szemléletformálást. Az edényeztek mostanra egyre több iskolába eljutottak, így az oktatási intézményekben már napok óta szelektíven gyűlik a szemét.


Megérkeztek a szelektív hulladékgyűjtők a Pollack Mihály Általános Iskolába Kazincbarcikán. A város polgármestere személyesen vitte el az edényeket a Zöld Völgy Nonprofit Kft. kommunikációs vezetőjével. Az első tárolókat az iskola igazgatója vette át jelképesen, hogy aztán azok a tantermekbe kerüljenek. Kövér Benett, az iskola diákja már rutinos a szelektív gyűjtésben. Otthon példásan válogatják a hulladékot.

Mi úgy gyűjtjük otthon szelektíven a hulladékot, hogy legfőbbképpen a pet palackot, utána a műanyag zacskókat, tejes dobozokat, tejfölös dobozokat, meg az újságokat, mert ezeket újra lehet hasznosítani. Ezzel is nagyon sokat teszünk a környezetünkért, hogy egészséges maradjon a bolygónk és ne pusztuljon el a Föld.


A gyerekek számára nem ismeretlen a szelektív gyűjtés, mégis fontos momentum, hogy mostantól az iskolai hétköznapok részévé válik Kazincbarcikán a hulladék megfelelő válogatása.

19 darab hulladékgyűjtő edényzetet hoztunk ki a gyerekek számára. Vagyis minden tanteremben el lesz helyezve egy-egy szelektív hulladékgyűjtő. Ezáltal a gyerekek mindennapjaiba beépül a szelektív hulladékgyűjtés, és megtanulják annak kiemelt szerepét. — közölte Mida Gábor, a Zöld Völgy Nonprofit Kft.  kommunikációs vezetője.

A szelektív hulladékgyűjtés mostantól egy gyakorlati oktatás is lesz a kazincbarcikai általános iskolákban, hiszen hétköznapi tevékenységek során formálódik majd a gyerekek szemlélete. 

Eddig is gyűjtögettünk szelektíven, de az, hogyha a tantermekben ott lesz a gyereknek a választási lehetőség, hogy a kommunális hulladékgyűjtőbe dobja-e a szemetet, vagy a szelektívbe, ez szerintem nagyon fontos. Bízom benne, hogy hazaviszik ezt a példát, ezt a mintát, és felnőttként majd ők is ezt fogják követni. — hangsúlyozta Kondorné Sztojka Ágnes, a Pollack Mihály Általános Iskola igazgatója.


Kazincbarcika polgármestere — egykori általános iskolájában — egy rögtönzött interaktív szemléletformáló beszélgetés során igyekezett a gyerekek érdeklődését felkelteni a téma iránt.

Egy város vezetője és képviselőtestülete számára az, hogy a település minél zöldebb és környezettudatosabb legyen, az a legfontosabb cél. Ezt folyamatosan napirenden kell tartanunk.  Kazincbarcikán egyébként a hulladékszállítás és a hulladékkezelés kiemelt fontossággal bír már hosszú évek óta. — tette hozzá Szitka Péter, Kazincbarcika polgármestere.

Kazincbarcika összes általános iskolájába kikerülnek a szelektív hulladékgyűjtők. Néhány napon belül mintegy 200 tanteremben és közösségi térben tudják majd a gyerekek és a pedagógusok válogatva gyűjteni a hulladékot.


 

További híreink

Környezetfejlesztő közösségi nap a Herbolyai-tavaknál

Dátum: 2024. máj 20. 14:23

Hasznos társasági összejövetellel: bográcsozással, koccintással és építő munkával telt a nap május 18-án a Herbolyai II-es tónál. A parkbútorok és a horgászállások karbantartásán vagy festésén túl főmozzanatként két filagóriát és horgászlépcsőket alakított ki a közösség Klimon István alpolgármester és Láda Róbert hivatásos halőr vezényletével az egyre kedveltebb szabadidős területen.

Születés hete Kazincbarcikán

Dátum: 2024. máj 19. 17:37

A Születés hete másfél évtizedes hagyományát idén Kazincbarcika is magához ölelte. Mind a Kazincbarcikai Kórházban, mind a Mezey István Művészeti Központban programok és előadások sora kínálkozott az érintettek számára. Ezek tudatosan koncentráltak a kényes, de annál hasznosabb témákra is.

Újabb játszóeszközöket avattak Kazincbarcikán!

Dátum: 2024. máj 19. 12:24

Folytatódik Kolorcity játszótereinek látványos megújulása. Május 16-án, csütörtökön a Pattantyús utcában és az Eötvös téren vehették birtokba a gyerekek az új eszközöket, izgalmas programok kíséretében.

Újabb parkolóhelyek épülnek majd Kazincbarcikán

Dátum: 2024. máj 18. 07:11

Városunkban égető gondot jelent a parkolás az autók számának gyors és nagymértékű emelkedése miatt. Ennek oldására a városvezetés a következő ciklus elején további legalább 500 új parkolóhely létesítését tűzte célul. Három helyszínen már meg is indult a tervezés.

KolorTV élőben

Programajánló

Vidám gyermeknapok az Egressy Béni Városi Könyvtárban

Egressy Béni Városi Könyvtár

Made in Hungária

Don Bosco Sportközpont

KolorPlatz-avató

Gyermeknap Kazincbarcikán

Kazincbarcika, Fő tér

Pedagógusnap Kazincbarcikán

Don Bosco Sportközpont

Legfrissebb galéria

Legfrissebb videók

Facebook

Szurkoljunk