https://kolorline.hu/KolorPodcast — új beszélgetős műsor a KolorTV-n

KolorPodcast — új beszélgetős műsor a KolorTV-n

Szerző:

Kolorline szerkesztőség

Publikálva:

Utolsó frissítés:

Kategória:

Kazincbarcika

Egy modern adástípus indul a KolorTV-n. A KolorPodcast csapata ráadásul fel is pörgeti a műfajt azok kedvéért, akik néznék is „az arcokat”. Az első adásban a vendég szerepében Lehoczky Krisztián, a Mályi Madármentő Állomás vezetője, a madarak megmentője mesél.


A ma debütáló KolorPodcast-sorozat Arcok műsora kortárs szerkesztésű és hangvételű, amely a KolorTV-n szerdánként 18:00 órától látható majd. A párbeszédre építő összeállítás a kommunikációs csatorna mindkét oldalán több arcot mutat be. A kérdező székében ugyanis a KolorTV kollégái váltják majd egymást, és hetente új vendégekkel, vagyis arcokkal beszélgetnek a legkülönbözőbb érdekes témában.

Új vendégek, új műsorvezetők és új témák — ezektől maradhat a KolorPodcast mindvégig friss. A KolorTV-s beszélgetőpartnerek pedig a saját preferencáik szerint választhatják a tárgykört. — Hozzám közel áll az ismereterjesztés és az állatvédelem — árulta el magáról Kovács István, a KolorTV operatőre, aki a többiekhez hasonlóan rendszeresen lesz házigazdája a KolorPodcastnek. 

„Ez volt életem első podcastje. Mindig is érdekelt, de most próbáltam ki magam benne először. Én is gyakori podcastfogyasztó vagyok. Értékes információkat találok bennük, amilyeneket hagyományos TV-műsorokban nem. Jó benne, hogy kötetlen, nincs lesarkított műsorvezető és vendégtípus. Nem kell formuláknak megfelelni. Közvetlenebb a beszélgetés, és így a nézőkhöz is kötetetlenebbül jutnak el a témák. Nincs moderálás, a beszélgetés pedig végtelen irányba elmehet. Elindulunk egy gondolat mentén és kilyukadunk egy másik ponton — foglalta össze István az első adásban szerzett tapasztalatát.”


Az operatőr-műsorvezető úgy fogalmazta meg a KolorTV-féle podcastot, hogy ez egy rádióműsor, kamerákkal felszerelt helyiségben. István első meghívottja egy jó barátja volt, Lehoczky Krisztián, a Mályi Madármentő Állomás alapítója és vezetője, akivel magánemberként egy dokumentumfilm forgatása során ismerkedtek meg.

„Azóta három év eltelt. Nagyon sok helyszínen forgattunk, és én is rengeteget tanultam az állatokkal való bánásmód kapcsán. A KolorPodcast mai első adásában azonban általános kérdésekkel kezdünk: honnan indult a madármentő állomás és hova tart, de eljutunk olyan bensőségesebb témákhoz, mint például a mentett madarakhoz való kötődés és a tőlük való elszakadás kérdése. Drámai esetek is szóba kerülnek, de közvetve oktatjuk is a nézőket, hogyha sérült madarat látnak, nem kell elfordítani a fejüket, mert van kihez fordulni. Előre nézünk, a Mályiban hamarosan felépülő új madárpark irányába is — avatott be az első adás tartalmába István.”

Mindez csak egy példa a témák végtelen tárából, amit a KolorPodcast szerdánként a KolorTV-n felvonultathat. A műsoridő pedig nincs kőbe vésve. István szerint az a lényeg, hogy végig érdekes maradjon. Íme, az első adás premierje.

 

További híreink

Kolorcity szülinapját ünnepelték a kicsik az Ovis gálán

Dátum: 2024. máj 01. 18:00

A Kazincbarcikai Összevont Óvodák valamennyi tagóvodája megmutatta magát az Ovis gálán, amely évek óta hagyománynak számít Kazincbarcikán. A Don Bosco Sportközpont csarnokában megtartott gála témája idén a város 70. születésnapja volt.

Közelít a Tour de Hongrie — jöhetnek a szurkolók, állítsunk rekordot!

Dátum: 2024. máj 01. 13:00

Május 9-én és 10-én Kolorcity szolgáltatja a híreket a Tour de Hongrie-hoz. Hogy ne csak minden a versenyzőkről szóljon, Kazincbarcika városa két programmal is csatlakozik a sporteseményhez. Az első napon csak szurkolnunk kell, a másodikon pedig a cél az, hogy megdöntsük az egyidőben történő városi kerékpározás rekordját!

Szavazott már a diákpolgármester-jelöltekre? Ismerje meg őket!

Dátum: 2024. máj 01. 07:00

A végzős diákok köszöntésén, a KiRepülőshow-n, amely arra hivatott, hogy elbúcsúzzon a város utolsóéveseitől, egy régi-új hagyományt elevenített fel Szitka Péter polgármester. Ennek kapcsán elhangzottak a diákpolgármester-jelöltek nevei is.

„Miénk a város!” – Helytörténeti vetélkedő a kazincbarcikai iskolásoknak

Dátum: 2024. ápr 30. 18:00

Az Idővár Nyugdíjas Kulturális Klub a 70 éves Kolorcity tiszteletére rendezte a lakóhelyismereti és várostörténeti versenyt, amelynek utolsó fordulóján 12 csapat mérte össze tudását a Mezeyben.

KolorTV élőben

Programajánló

Fitt Barcika május

Kazincbarcika

Tour de Hongrie 2024 - május 9-i kazincbarcikai célállomással

Kazincbarcika

Születés hete Kazincbarcikán

Kazincbarcika

KolorPlatz-avató

Legfrissebb galéria

Legfrissebb videók

Facebook

Szurkoljunk