https://kolorline.hu/Soma Mamagésa „spiritureális” hozománya Kazincbarcikának március 10-én

Soma Mamagésa „spiritureális” hozománya Kazincbarcikának március 10-én

Szerző:

Kolorline szerkesztőség

Publikálva:

Utolsó frissítés:

Kategória:

Kazincbarcika

Soma Mamagésa, Spitzer Gyöngyi múltból gyökerező derűvel tér vissza Kazincbarcikára 12. könyve, a Szakrális új nő könyvbemutatójára március 10-én, 18:00 órától a Mezey István Művészeti Központba. Boldogan, természetes lazasággal várja és hívja magához közönségét.

Mire számítsanak a kazincbarcikai résztvevők a könyvbemutatón?

„Spiritureálisan” közelítem meg a témáimat. Ez egy barátnőm szógyártmánya. A spirituális szó jelentése: 'lélek', 'szellem', ami ott van mindenkiben, mégis van, akinek ez a kifejezés inkább taszító, de legalábbis ködös. Holott, ami a fizikai síkon létrejött, az már a szellemi manifesztáció. Vallom, hogy minden lélekkel foglalkozó tudásnak akkor van értelme, ha itt, a 3D-ben, jobban működnek tőle a kapcsolataink, meghozza a bőséget, az életörömöt és a munkaszeretetet. Ezért reális számomra a spiritualitás.
A megközelítésemben lesz önismeret, pszichológia és rengeteg tapasztalat. 17-18 éve járom az országot előadásokkal, és azt figyeltem meg, hogy legjobban akkor marad meg a tanítás és a konzekvencia, ha saját példákat hozok. Beengedem a hallgatókat a személyes életembe, de nem öncélúan, hanem azért, hogy hús-vér tapasztalatokat osszak meg, mert ez a hiteles. A sokféle kurzusból, technikából és könyvből, ami engem megérintett, csak azt adom át, ami az én életembe változást hozott.

Egyszer nagyon szemléletesen azt mondtad, hogy nemcsak tanácsot adsz, hanem kalácsot is. Milyen irányban nyújt gyakorlati tanácsokat a könyv mellé ez a bemutató előadás?

Nemcsak gyakorlati, hanem kimondottan technikai segítségnyújtásra is készülök. A testünk rétegekből áll. Az energiatestünk, auránk folyamatosan, mindenhonnan gyűjti az információt, megtelik, szennyeződik. Ezt a testünket, az auránkat ugyanúgy tisztítani kell, ahogy a fizikait. A mi kultúránkban ez elvontnak tűnik, de amikor Mexikóban jártam egy sámánnál, aki tűzzel tisztított aurát, az ott olyan természetesnek hatott, mint itt fogorvoshoz vagy fodrászhoz menni.
Gyakorlatot mutatok ahhoz, hogy hogyan kapcsolódhatunk az anyaföld energiájához. Ezt az energiát a teremtő erőnkért felelős energiaközpontunkba úgy táplálhatjuk be, ahogyan a telefonunkat töltjük.
Megosztok mantrákat is, amelyek erősítik a tartóoszlopunkat. A valódi biztonságot nem lehet kívülről megszerezni. Csak belülről.



Milyen saját kérdésekkel készüljön a közönség a könyvbemutató interaktív szakaszára?

Bármivel, ami foglalkoztatja őket. 2004-től fogva online mindenféle kérdésre válaszoltam magánéletet, párkapcsolatot, munkahelyi problémákat, önbizalomhiányt érintve. Volt olyan is, aki azt kérdezte meg tőlem, hogy milyen jogon válaszolok én? Azt feleltem, hogy bárki véleményét megkérdezhetjük. Az, hogy mit fogadunk el belőle, már a mi dolgunk. Magamat boldog és hiteles embernek élem meg. Jól működő életem van párkapcsolat, szülői viszony, barátok, munka, megélhetés és egészség tekintetében is. Pedig én sem belecsöppentem. Nagyon kemény helyzetekben is voltam, de kiszedtem belőlük magamat. Ezért nyomatékosítom folyamatosan a rengeteg öngyógyító technikát.

Mi sejtethető pár mondatban abból, hogy mi és ki az a szakrális új nő?

Nemcsak szakrális új nő, hanem szakrális új ember van születőben. A könyvben és a könyvbemutatón azt fejtem ki, hogy mit jelent ez gyakorlati szinten: férfi-női minőségünkben, önmagunkhoz, saját nemiségünkhöz, munkához, anyaföldhöz való viszonyunkban. Van ehhez egy mantrám is:

„Napról napra egyre inkább a saját életemet élem, önmagam és a világ örömére.”

Felmerülhet a kérdés, hogyha nem a magunk életét éljük, akkor kiét? Tudjuk, hogy az ember spermium és petesejt, de ezen túl lélek is. Sejtszinten bennünk van az őseink vérvonalának öröksége, a traumáikkal együtt. Ezért foglalkozom transzgenerációs traumaoldással, hogy a nagyszülők traumáit, a szülőktől elszenvedett sérelmeket, illetve a saját élet sérelmeit segítsem feloldani. Ezek mind kivesznek bennünket a jelenből.  Sok kutatás bizonyítja, hogy a háborúban születettek mennyi traumát hoznak magukkal. A szakrális, tudatos új ember ezt a nagy csomagot kezdi lefejtetni magáról, mint egy hagyma rétegeit, és felteheti magának a kérdést: ki is vagyok én a traumáim nélkül?
Közel három évtizede gyógyíttattam, oldattam magamat, erről szól a 2014-ben megjelent Öngyógyító könyvem is, amiben rengeteg technikát, módszert átadok.  
A másik fő jellemzője az új embernek, hogy egyre jobban ráébredünk arra, hogy szellem és lélek vagyunk, akik beleszülettünk az anyagba. Ahogy Weöres Sándor mondta: “Alattad a föld, fölötted az ég, benned a létra”. Törekszünk a szellemi felé, miközben egyre tudatosabban  kapcsolódunk az anyaföldhöz, aki egy élőlény. A középpontunk pedig a szívenergia-központ. A szívünkből élés a nagy átalakító. Erről szól a könyvborító is, amit én terveztem. A függőleges két vége a föld, és a saját lelkünk forrása. A vízsszintes az, ahogy nyújtjuk és nyitjuk ki a karjainkat, és nyitjuk meg magunkat az életben való szerepeinkre — amiben egyre inkább a saját életünket éljük.

A három dimenzióban a három lehetséges irány: a szélesség, a hosszúság (vagy mélység) és a magasság, melyekre a hétköznapi nyelvben a fel/le, balra/jobbra és előre/hátra fogalmakkal hivatkozunk.
Az előre-hátra terében vannak a különféle testeink: a fizikai fölött az energia, az érzelmi és a gondolati testünk. Hogy ez mit jelent, és ezeket hogyan lehet tisztítani, erről is beszélek, illetve adok át technikákat.
Összegezve: a szakrális ÚJ EMBER magában hordja a régi, értékálló, eredendő, ősi tudást, és nyitott az őt valóban szolgáló újra, úgy, hogy napról-napra egyre inkább a saját életét éli. A szívéből él, ami az őt körülvevő dimenziók középpontja is.
A szerepeit, sőt, karaktereit kibontó, szabadon, tudatosan, örömmel, és egyensúlyozva megélő, önbizalommal, erővel teli, bátor, vagány, integrált ember, aki napról-napra, egyre inkább a saját életét éli, és élvezi is azt, nos, számomra ezt jelenti szakrális ÚJ EMBERnek, ÚJ NŐnek lenni, amit nekünk, magunknak kell megteremteni, rész-mintákból összegyúrva.



Van személyes kötődésed Kazincbarcikához?

Igen, kedves emlékek fűznek ehhez a városhoz. Hajdúnánáson nőttem fel, és akkoriban rengeteg kazincbarcikai járt a Hajdúnánási Gyógyfürdőbe, imádták. Én pedig szereztem ott barcikai barátokat. Egyik barátnőmet fiatal éveimben meg is látogattam itt. Nagyon jó emlék, érdekes lesz ennyi idő múltán visszatérni. Szívesen megyek újra.

Mi az végső üzeneted a résztvevőknek a személyes találkozás előtt?

Készüljenek arra, hogy nevetés is lesz. Nevetni gyógyító! Lehet, hogy még énekelek is. Az is lehet, hogy együtt mantrázunk. Szórakoztató is lesz és  lélekemelő. Tapasztalom, hogy az emberek ki vannak éhezve a közérthetően átadott szellemi információkra.

Soma Mamagésa A szakrális új nő című könyvének bemutatójára a részvétel díjtalan, de regisztrációhoz kötött. Regisztálni itt lehet.


 

További híreink

Önkormányzati tárgyi ajándék a Kazincbarcikai Mentőállomásnak

Dátum: 2024. aug 10. 06:40

Éves hagyomány, hogy Kazincbarcika Város Önkormányzata mindnyájunk egészségügyi védőhálójának, a Kazincbarcikai Mentőállomásnak hálát mond, és ezt egy hasznos ajándékkal is kifejezi. Idénre leginkább egy csapatösszetartó étkezőgarnitúra vált számukra szükségessé, így ezt ünnepélyesen át is vehették.

Tiszta, virágos városszépítő mozgalmat hirdet a Kazincbarcikai Városszépítő Egyesület

Dátum: 2024. aug 09. 19:05

Jubileumi „Tiszta, virágos, városszépítő mozgalom”-ban való részvételre buzdítja az itt élőket a Kazincbarcikai Városszépítő Egyesület. A felhívást az teszi különlegessé, hogy a szervezet, megalakulásának 55. évfordulóját ünnepli 2024 októberében.

Szent István-ünnep három napon át

Dátum: 2024. aug 07. 15:00

Az idei Kolorfesztiválon augusztus 18. és 20. között ünnepi programok várják az érdeklődőket a Fő téren. Itt lesz többek között az Első emelet, a Bikini, Horváth Tamás, a Fricska Táncegyüttes, Korda György és Balázs Klári. Az augusztus 20-i ünnepséget tűzijáték zárja.

Útlezárás a Csónakázó-tónál

Dátum: 2024. aug 07. 13:20

A Kolorfesztivál Csónakázó-tavi programjai miatt útlezárásra számítsanak a kiskertekbe közlekedők. A szervezők a kerttulajdonosok türelmét és megértését kérik.

KolorTV élőben

Programajánló

Kölyöksziget

Kazincbarcika, Csónakázó-tó

Manuel

Kazincbarcika, Csónakázó-tó

T. Danny

Kazincbarcika, Csónakázó-tó

Gitármuzsika 12 húron

Kazincbarcika, Felső-Barcikai Református Templom

Kölyöksziget

Kazincbarcika, Csónakázó-tó

Legfrissebb galéria

Legfrissebb videók

Facebook

Szurkoljunk