https://kolorline.hu/KolorKarrier — az állásportál informatikai kulisszái

KolorKarrier — az állásportál informatikai kulisszái

Szerző:

Kolorline szerkesztőség

Publikálva:

Utolsó frissítés:

Kategória:

Kazincbarcika

Március 1-jén elindult Kazincbarcika és környéke számára a kolorkarrier.hu portál, ami megkönnyíti a munkakeresők és a munkaadók egymásra találását a városi önkormányzat, illetve cégei és intézményei körében. Az úttörő lehetőség egy nagyszerű ötletből, egyedi fejlesztés révén vált valósággá — természetesen nem varázsütésre. Mágus helyett a kreatív, állhatatos fejlesztő Scserbin János, a Barcika Art Nonprofit Kft. kiemelt informatikai szakértője volt.


Jánostól megtudtuk, hogy az álláskeresői adatok védelme nemcsak az egyik legfontosabb szempont volt a rendszeralkotásnál, de az egyik legnagyobb kihívást is jelentette útközben, amit végül maradéktalanul sikerült megoldani. — A feltöltött dokumentumokat védelmük érdekében olyan helyre kellett töltenünk, ahonnan vissza lehet őket keresni, de kívülről mégsem elérhetőek — avatott be a fejlesztő.

„Bonyolította a témát, hogy párhuzamosan több önkormányzati cég kezeli a hirdetéseket, és úgy kellett beállítani a jogosultságokat, hogy mindenki csak a saját hirdetési jelentkezői adataihoz férjen hozzá. Ezt már hívhatjuk kihívásnak. Folyamatosan egyeztettünk a jogászokkal, és maximálisan igyekeztünk megfelelni az adatvédelmi törvénynek.”



Ami a kolorkarrieren történik, az a kolorkarrieren marad

Scserbin János azt is kiemelte, hogy a feltöltött felhasználói dokumentumokat még a hirdető oldal adminisztrátorai, vezetői sem tölthetik le. Így nem áll fenn a veszély az álláskeresők számára, hogy azokat harmadik személy kinyomtatja, dossziéba teszi, és az adatvédelmi megállapodáshoz képest tovább tárolja. Minden adatlap és motivációs levél csak online, a rendszeren belül tekinthető meg. Leiratkozásnál pedig törlődik.

„Az is fontos volt, hogy a regisztráltak önállóan tudják megoldani a leiratkozást. Ebben is, mint minden másban, az egyszerűségre törekedtünk. Aki fellép az oldalra, rögtön a hirdetésekkel találkozik. Nem kell tanakodnia, hogyan találja meg azokat. A hirdetéseket rögtön, helyből szűrni is lehet. A kereső pedig mindenütt keres, a hirdetés címében és szövegében is. A kulcsszó alapú keresés nagyon hatékony és mindent megtalál. A munkaadói oldal dolgát is meg akartuk könnyíteni. Máshol tapasztaltuk, hogy túl sok a szolgáltatás, az opció, és elvesznek a kollégák a rendszerben. Kazincbarcika és környékének oldalán tudatosan figyeltünk arra, hogy minden a HR-esek igényei szerint épüljön fel, és a rendszer számukra olyan egyszerűen használható legyen, mint az álláskeresőknek.”

A reszponzív, mobileszközre is optimalizált kolorkarrier.hu felkészült az éjszakai módra, a csökkent látásképességűeknek pedig akadálymentesített nézetet biztosít. Ha valaki célzottan kazincbarcikai önkormányzati érintettségű állásokat keres, akkor ez kifejezetten neki szól. Nem kell más területek fizetett hirdetésein átküzdenie magát. 



A Kolorline kérdésére, hogy vannak-e az indulás után további fejlesztési tervek, a karrierportal.hu megalkotója egyértelmű igennel felelt. 

„Itt nem állunk meg! Volt egy hosszú fejlesztési időszak, de minden igénnyel nem szembesülhettünk, míg nem kezdi el valóban használni a célcsoport az oldalt. Indulás után, útközben derül majd ki, hogy mire lehet még szükség. A cél a minél felhasználóbarátabb működés. Ha az állásadó oldalnak fejlesztünk, akkor annak a keresők is hasznát látják.”

János egyedül dolgozott a fejlesztés velején, de a háttérmunkába sokan bekapcsolódtak. Számos feltételnek meg kellett felelni, ezért sem lehetett ez kizárólag egyszemélyes projekt. A jogászok, az informatikusok, a HR-es kollégák és a vezetők segítsége nélkül nem jöhetett volna létre az egy évig készült karrierportál. A fejlesztés mától a nagyvilág számára is elérhető. Mostantól tehát már a közönségen is múlik, hogy a kolorkarrier.hu nagy karriert fusson be.

 

További híreink

Önkormányzati tárgyi ajándék a Kazincbarcikai Mentőállomásnak

Dátum: 2024. aug 10. 06:40

Éves hagyomány, hogy Kazincbarcika Város Önkormányzata mindnyájunk egészségügyi védőhálójának, a Kazincbarcikai Mentőállomásnak hálát mond, és ezt egy hasznos ajándékkal is kifejezi. Idénre leginkább egy csapatösszetartó étkezőgarnitúra vált számukra szükségessé, így ezt ünnepélyesen át is vehették.

Tiszta, virágos városszépítő mozgalmat hirdet a Kazincbarcikai Városszépítő Egyesület

Dátum: 2024. aug 09. 19:05

Jubileumi „Tiszta, virágos, városszépítő mozgalom”-ban való részvételre buzdítja az itt élőket a Kazincbarcikai Városszépítő Egyesület. A felhívást az teszi különlegessé, hogy a szervezet, megalakulásának 55. évfordulóját ünnepli 2024 októberében.

Szent István-ünnep három napon át

Dátum: 2024. aug 07. 15:00

Az idei Kolorfesztiválon augusztus 18. és 20. között ünnepi programok várják az érdeklődőket a Fő téren. Itt lesz többek között az Első emelet, a Bikini, Horváth Tamás, a Fricska Táncegyüttes, Korda György és Balázs Klári. Az augusztus 20-i ünnepséget tűzijáték zárja.

Útlezárás a Csónakázó-tónál

Dátum: 2024. aug 07. 13:20

A Kolorfesztivál Csónakázó-tavi programjai miatt útlezárásra számítsanak a kiskertekbe közlekedők. A szervezők a kerttulajdonosok türelmét és megértését kérik.

KolorTV élőben

Programajánló

Kölyöksziget

Kazincbarcika, Csónakázó-tó

Manuel

Kazincbarcika, Csónakázó-tó

T. Danny

Kazincbarcika, Csónakázó-tó

Gitármuzsika 12 húron

Kazincbarcika, Felső-Barcikai Református Templom

Kölyöksziget

Kazincbarcika, Csónakázó-tó

Legfrissebb galéria

Legfrissebb videók

Facebook

Szurkoljunk