https://kolorline.hu/Újraindul a Fitt Barcika sportprogram-sorozat

Újraindul a Fitt Barcika sportprogram-sorozat

Szerző:

Kolorline szerkesztőség

Publikálva:

Utolsó frissítés:

Kategória:

Kazincbarcika

A népszerű Fitt Barcikának is kitavaszodik. A kéthónapos kényszerpihenő után, két helyszínen indul el a közkedvelt programsorozat.


A 2019-től működő, teljesen önkormányzati finanszírozású komplex programkonstellációt Kovács László önkormányzati sporttanácsadó és csapata mindig úgy állítja össze, hogy minden korosztálynak és többféle edzéstípus hódolójának szóljon. 

Kiknek és mire nyújt támogatást a Fitt Barcika

✘ megelőzésre
✘ sérülésre és mozgásproblémára, gyógypedagógiai jelleggel
✘ a magas pulzusszámú gyakorlatot keresőknek
✘ az ellazító foglalkozások híveinek például a jóga 
✘ a pilates fitness-módszer gyakorlóinak

Sportos ébredés a téli álomból

A rezsiválság következményei két hónap kényszerpihenőre küldték a népes programot, de eljött az idő, hogy Kazincbarcika testmozgás-kedvelői és neves sportszakemberei újra szembeálljanak egymással.

„Az önkormányzat elég nehéz helyzetben volt télen. Nem sikerült minden hónapban a rekreációs tömegsporthoz elengedő hőmérsékletet biztosítani. A megállítás mindnyájunknak szomorúságot okozott, hiszen 2019 óta szerves része Kazincbarcika életének a Fitt Barcika, de most a régi, jól bevált heti programokkal kaphat új lendületet a város. Az uszoda megnyitásával pedig az uszodai rekreációs foglalkozások is újra megindulnak — összegezte Kovács László.”

Menetrend az új Fitt Barcika évadra

A sportprogramok két fő helyszíne a Mezey István Művészeti Központ és a Kazinczy Tornacsarnok lesz. Előzetes regisztráció szükséges. Alapvetően a 20 és 60 év közötti felnőtt korosztálynak szólnak, de akár idősebbek is jelentkezhetnek. Kovács László bárkinek ajánlja, akik szeretnék karban tartani izomzatukat vagy leadni a téli hónapok felszedett súlyt. Hamarosan pedig a kültéri mozgási lehetőségek is megjelennek Kazincbarcika parkjaiban.

Gyakorlati tanácsok a résztvevőknek

A programon való részvétel ingyenes, de regisztrációhoz kötött. Aki csak most regisztrálna, a https://kolorcity.hu/fitt-barcika weboldalon teheti meg. A korábbi regisztrációk még érvényesek, de ehhez vinni kell a régi vouchert az órákra. Az „alapregisztráció” az összes órára szól, de a Fit Jump órán külön le kell foglalni a trambulint, amely alkalmanként 1000 Ft önköltségbe kerül.

A tavasz legelején célszerű a megfelelő öltözékre is gondolni, hiszen az energiaválság miatt a termekben temperáló hőmérséklet van biztosítva. 

Március 6-tól a nagylátogatottságú órák indulnak azokkal az országos hírnévvel is rendelkező szakemberekkel, akik a saját területük (jóga, gymstick, gyógytorna, pilates, zumba, stb.) legjobbjai.


 

További híreink

Győzelmet hozott a Kolorcity Kazincbarcika — PSE első mérkőzése

Dátum: 2024. szept 18. 17:47

Jól indult a szezon a Kazincbarcikával házasságra lépő NB II-es újonc Parasznya SE-nek a férfi futsal NB II. Keleti csoportjában. A csapat győzelemmel kezdett: az 1. fordulóban a MEAFC-ot fektette két vállra.

Last chance!

Dátum: 2024. szept 17. 11:43

Az utolsó esély is megadatik a futóknak szombaton! Szeptember 21-én legfeljebb 200 szélsebes versenyző még beszállhat a BorsodChem Kolorfutás idei etapjába.

Így ért véget a 2024-es diákmunkaszezon Kazincbarcikán

Dátum: 2024. szept 16. 11:19

Az idén is aktív diákmunkaprogram keretében, júliusban és augusztusban összesen 120 — 16 és 25 év közötti — fiatal dolgozhatott Kazincbarcika Város Önkormányzatnál és cégeinél, intézményeinél egy-egy hónapot. A szervezők egyértelműen pozitív, sőt fejlődő összképről számoltak be.

Közlekedésbiztonság játékosan – újabb Bike Day a gyerekeknek

Dátum: 2024. szept 15. 22:16

Tanévkezdéskor már hagyományosan közlekedésbiztonsági Bike Dayt tart a Kazincbarcikai Rendőrkapitányság a város általános iskolásai számára. Amikor újra beköszönt a suliidő, különös fontos feleleveníteni és elmélyíteni a szabályok ismeretét. Szeptember 12-én ezt játékos, sőt versenyzős formában tehették meg a diákok. A tét többek között egy vándorkupa volt.

KolorTV élőben

Programajánló

Értékeink nyomában - kiállítás

Mezey István Művészeti Központ

Kolorfutás 2024

Születésfa-avató ünnepség

Völgy park

Idősek világnapja Kazincbarcikán

Don Bosco Sportközpont

Legfrissebb galéria

Legfrissebb videók

Facebook

Szurkoljunk