https://kolorline.hu/Kazincbarcikán már javában tavaszodik

Kazincbarcikán már javában tavaszodik

Szerző:

Kolorline szerkesztőség

Publikálva:

Utolsó frissítés:

Kategória:

Kazincbarcika

Tovább szépül városunk. Kazincbarcika a tavasz első biztató jeleire ápolni kezdte legfontosabb színét, a zöldet, és mindent, ami azzal jár: a naptár tavaszra váltásával együtt elkezdődött a parkok, a terek és az utcák nagytakarítása.


A fák gallyazása mellett a cserjék és a sövénynövények metszése is jól halad. A következő néhány hétben eltűnnek a közterületekről a téli szóróanyagok, a tavalyi falevelek, a kerti hulladékok, és elindul a hidegben megsérült köztéri bútorok, megrongálódott játszóeszközök műszaki felmérése és — szükség esetén — javítása is. A Barcika Park Nonprofit Kft. munkatársai az enyhébb idő beköszöntével rögtön megkezdték a város rendbetételét és felkészítését a tavasz kibontakozására. A homokozókat újra felásták, megvizsgálják, hogy a játszóeszközöket mennyire viselte meg a tél, valamint hogy biztonságosak-e. Amit szükséges, megtesznek a balesetveszély elhárítása érdekében.

A Barcika Park rutinosan készül a tavaszra
 

„Az elmúlt években mindig elvégezte a Barcika Park Nonprofit Kft. a közterületek, zöldterületek tisztítását, ez idén sem lesz másképp — közölte Rosza Márton, a Barcika Park Nonprofit Kft. építési csoportvezetője. Kollégáink a lehető legnagyobb szakmai alapossággal és lendülettel vetik bele magukat a feladatokba, hogy mind a városlakók, mind a látogatók élvezhessék parkjaink és zöldfelületeink kellemes atmoszféráját.


Készülődés a jó és még jobb időre


Kazincbarcikán a munkálatok oroszlánrésze ebben az időszakban és nyáron zajlik Kazincbarcikán. A tél utáni nagytakarítás még néhány hétig biztosan eltart, hiszen a városban rengeteg a zöldfelület, a virágágyás, a tér és a park, így időbe telik az épített és a természeti környezet méltó felkészítése a tavasz eljövetelére.

További híreink

Legó élményparadicsom Kazincbarcikán április 12-től 15-ig

Dátum: 2023. márc 26. 21:10

A legózás, sőt a legóművészet felsőfokából részesülhet Kazincbarcika és a környék lakossága április 12-től 15-ig. A Mezey István Művészeti Központ két szinten, 500 négyzetméteren ad otthont 4 napig a Kockabarátok közösség kiállításának és játszóházának. A különleges kisvásárral egybekötött esemény kezdőknek és haladóknak egyaránt szól. Nemcsak gyerekeknek lesz nagy élmény, de a 9 és 14 éves kor közöttieknek építőpályázatot is hirdetnek a szervezők.

Jól halad a 26-os elkerülő út építése

Dátum: 2023. márc 25. 20:06

Jó ütemben halad a Kazincbarcika-Múcsony összekötő út korszerűsítése és korrekciója. A kivitelező a mintegy 2 kilométeres útszakasz nyomvonalát építi át, annak burkolatát erősíti meg, kapcsolódva a 26-os elkerülő út északi végpontjához. A beruházás elemeként körforgalmi csomópont is épül, a felújítás a nyár végére készül el.

Ismét Kerékpárosbarát Település címet nyert Kazincbarcika

Dátum: 2023. márc 24. 21:17

A Magyar Közlekedéstudományi és Logisztikai Intézet, valamint a Technológiai és Ipari Minisztérium 2022-ben is kiírta a Kerékpárosbarát Település és Kerékpáros Munkahely pályázatot, amelyen Kazincbarcika harmadik éve vesz részt, és azóta minden esztendőben meg is kapja a címet. Az oklevelet és a nyerteseknek járó táblát Ágh Péter, az állami beruházások társadalmi koordinációjáért felelős államtitkára adta át ma Budapesten.

Szépkiejtési, vers- és prózamondó verseny Kazincbarcikán

Dátum: 2023. márc 23. 15:39

Mintegy 3 évtizedes múltra tekint vissza Kazincbarcikán a Szabó Zoltán szépkiejtési és a Petőfi Sándor vers- és prózamondó verseny. A COVID-időszak után idén ismét megrendezték az általános iskolás diákok megmérettetését, amelynek a Dózsa György Tagiskola adott otthont.

KolorTV élőben

Programajánló

Legfrissebb galéria

Legfrissebb videók

Facebook

Szurkoljunk