https://kolorline.hu/Ünnepi megemlékezés március 15-én Kazincbarcikán

Ünnepi megemlékezés március 15-én Kazincbarcikán

Szerző:

Kolorline szerkesztőség

Publikálva:

Utolsó frissítés:

Kategória:

Kazincbarcika

Idén az 1848-49-es forradalom és szabadságharc 175. évfordulóját ünnepeljük. Legismertebb hősének, Petőfi Sándor költőnek pedig a 200. születési évfordulójáról emlékezünk meg. Kazincbarcika is készül a megemlékezésre: a város 2023. március 15-én összetett művészeti fellépésekkel és kreatív családi programmal várja az itt élőket.

A 2023. március 15-i megemlékezést Kazincbarcika Város Önkormányzata a Jókai térre, eső esetén a Mezey István Művészeti Központba szervezi. Az ünnepségen a Kazincbarcikai Kodály Zoltán Alapfokú Művészeti Iskola növendékei és tanárai adnak műsort. A programon a Nemzeti dal című vers mellett kiemelt szerepet kap Petőfi Sándor alakja. 

A Kodály Zoltán Alapfokú Művészeti Iskola ünnepi programsora

„Műsorunk külön érdekessége, hogy egyszerre 3 művészeti ág növendékei és tanárai is szerepelnek benne — avatta be a Kolorline-t Eperjesi-Müller Márta drámapedagógus. A színművészetet, a táncművészetet és a zeneművészetet összekapcsoló produkciót a népzene tanszak tanárai nyitják, majd a Petőfi-centrikus irodalmi részt váltva a néptánc tanszak növendékei táncolnak csárdást és verbunkot. Végül a magánének tanszak növendékei zárják az előadást.” 

A Gyermekek Háza-Kézműves ház családi- és gyermekfoglalkozásai

A szervezők tudatosan családi programokkal is készülnek. Történelmi játszóházba várják a város és a környék gyermekeit a Gyermekek Háza — Kézművesház munkatársai, a Mezey István Művészeti Központban.

„Március 15-én 8 különböző műhelyünkben készíthetnek történelmi eseményekhez fűződő tárgyakat a gyerekek szüleikkel és nagyszüleikkel együtt — árulta el Harsányi-Kovács Tamara rendezvényszervező. Gyöngyöt fűzünk, vágunk, vannak különböző formalyukasztóink, ragasztunk, fonunk, tehát minden olyan technikát kipróbálunk, amelyhez nem feltétlenül kell sok előkészület, mégis látványos és szép végeredménnyel járnak, amit a kis és nagy korosztály egyaránt élvezhet. Minden évben igyekszünk megújulni, új munkadarabokat is készítünk, amivel örömöt szerezhetünk a gyerekeknek és a szüleiknek. Ízelítőként elárulható, hogy idén várhatóan készül emléklap, ajtó- és ablakdísz. A többi egyelőre maradjon titok, de mindenképpen a kicsik számára szórakoztató technikákat fogunk alkalmazni. Ez egy szuper családi program lehet a nemzeti ünnep délelőttjére 10:30-tól délig, ráadásul díjtalan.”

 

További híreink

Legó élményparadicsom Kazincbarcikán április 12-től 15-ig

Dátum: 2023. márc 26. 21:10

A legózás, sőt a legóművészet felsőfokából részesülhet Kazincbarcika és a környék lakossága április 12-től 15-ig. A Mezey István Művészeti Központ két szinten, 500 négyzetméteren ad otthont 4 napig a Kockabarátok közösség kiállításának és játszóházának. A különleges kisvásárral egybekötött esemény kezdőknek és haladóknak egyaránt szól. Nemcsak gyerekeknek lesz nagy élmény, de a 9 és 14 éves kor közöttieknek építőpályázatot is hirdetnek a szervezők.

Jól halad a 26-os elkerülő út építése

Dátum: 2023. márc 25. 20:06

Jó ütemben halad a Kazincbarcika-Múcsony összekötő út korszerűsítése és korrekciója. A kivitelező a mintegy 2 kilométeres útszakasz nyomvonalát építi át, annak burkolatát erősíti meg, kapcsolódva a 26-os elkerülő út északi végpontjához. A beruházás elemeként körforgalmi csomópont is épül, a felújítás a nyár végére készül el.

Ismét Kerékpárosbarát Település címet nyert Kazincbarcika

Dátum: 2023. márc 24. 21:17

A Magyar Közlekedéstudományi és Logisztikai Intézet, valamint a Technológiai és Ipari Minisztérium 2022-ben is kiírta a Kerékpárosbarát Település és Kerékpáros Munkahely pályázatot, amelyen Kazincbarcika harmadik éve vesz részt, és azóta minden esztendőben meg is kapja a címet. Az oklevelet és a nyerteseknek járó táblát Ágh Péter, az állami beruházások társadalmi koordinációjáért felelős államtitkára adta át ma Budapesten.

Szépkiejtési, vers- és prózamondó verseny Kazincbarcikán

Dátum: 2023. márc 23. 15:39

Mintegy 3 évtizedes múltra tekint vissza Kazincbarcikán a Szabó Zoltán szépkiejtési és a Petőfi Sándor vers- és prózamondó verseny. A COVID-időszak után idén ismét megrendezték az általános iskolás diákok megmérettetését, amelynek a Dózsa György Tagiskola adott otthont.

KolorTV élőben

Programajánló

Legfrissebb galéria

Legfrissebb videók

Facebook

Szurkoljunk