https://kolorline.hu/Ünnepi megemlékezés március 15-én Kazincbarcikán

Ünnepi megemlékezés március 15-én Kazincbarcikán

Szerző:

Kolorline szerkesztőség

Publikálva:

Utolsó frissítés:

Kategória:

Kazincbarcika

Idén az 1848-49-es forradalom és szabadságharc 175. évfordulóját ünnepeljük. Legismertebb hősének, Petőfi Sándor költőnek pedig a 200. születési évfordulójáról emlékezünk meg. Kazincbarcika is készül a megemlékezésre: a város 2023. március 15-én összetett művészeti fellépésekkel és kreatív családi programmal várja az itt élőket.

A 2023. március 15-i megemlékezést Kazincbarcika Város Önkormányzata a Jókai térre, eső esetén a Mezey István Művészeti Központba szervezi. Az ünnepségen a Kazincbarcikai Kodály Zoltán Alapfokú Művészeti Iskola növendékei és tanárai adnak műsort. A programon a Nemzeti dal című vers mellett kiemelt szerepet kap Petőfi Sándor alakja. 

A Kodály Zoltán Alapfokú Művészeti Iskola ünnepi programsora

„Műsorunk külön érdekessége, hogy egyszerre 3 művészeti ág növendékei és tanárai is szerepelnek benne — avatta be a Kolorline-t Eperjesi-Müller Márta drámapedagógus. A színművészetet, a táncművészetet és a zeneművészetet összekapcsoló produkciót a népzene tanszak tanárai nyitják, majd a Petőfi-centrikus irodalmi részt váltva a néptánc tanszak növendékei táncolnak csárdást és verbunkot. Végül a magánének tanszak növendékei zárják az előadást.” 

A Gyermekek Háza-Kézműves ház családi- és gyermekfoglalkozásai

A szervezők tudatosan családi programokkal is készülnek. Történelmi játszóházba várják a város és a környék gyermekeit a Gyermekek Háza — Kézművesház munkatársai, a Mezey István Művészeti Központban.

„Március 15-én 8 különböző műhelyünkben készíthetnek történelmi eseményekhez fűződő tárgyakat a gyerekek szüleikkel és nagyszüleikkel együtt — árulta el Harsányi-Kovács Tamara rendezvényszervező. Gyöngyöt fűzünk, vágunk, vannak különböző formalyukasztóink, ragasztunk, fonunk, tehát minden olyan technikát kipróbálunk, amelyhez nem feltétlenül kell sok előkészület, mégis látványos és szép végeredménnyel járnak, amit a kis és nagy korosztály egyaránt élvezhet. Minden évben igyekszünk megújulni, új munkadarabokat is készítünk, amivel örömöt szerezhetünk a gyerekeknek és a szüleiknek. Ízelítőként elárulható, hogy idén várhatóan készül emléklap, ajtó- és ablakdísz. A többi egyelőre maradjon titok, de mindenképpen a kicsik számára szórakoztató technikákat fogunk alkalmazni. Ez egy szuper családi program lehet a nemzeti ünnep délelőttjére 10:30-tól délig, ráadásul díjtalan.”

 

További híreink

Önkormányzati tárgyi ajándék a Kazincbarcikai Mentőállomásnak

Dátum: 2024. aug 10. 06:40

Éves hagyomány, hogy Kazincbarcika Város Önkormányzata mindnyájunk egészségügyi védőhálójának, a Kazincbarcikai Mentőállomásnak hálát mond, és ezt egy hasznos ajándékkal is kifejezi. Idénre leginkább egy csapatösszetartó étkezőgarnitúra vált számukra szükségessé, így ezt ünnepélyesen át is vehették.

Tiszta, virágos városszépítő mozgalmat hirdet a Kazincbarcikai Városszépítő Egyesület

Dátum: 2024. aug 09. 19:05

Jubileumi „Tiszta, virágos, városszépítő mozgalom”-ban való részvételre buzdítja az itt élőket a Kazincbarcikai Városszépítő Egyesület. A felhívást az teszi különlegessé, hogy a szervezet, megalakulásának 55. évfordulóját ünnepli 2024 októberében.

Szent István-ünnep három napon át

Dátum: 2024. aug 07. 15:00

Az idei Kolorfesztiválon augusztus 18. és 20. között ünnepi programok várják az érdeklődőket a Fő téren. Itt lesz többek között az Első emelet, a Bikini, Horváth Tamás, a Fricska Táncegyüttes, Korda György és Balázs Klári. Az augusztus 20-i ünnepséget tűzijáték zárja.

Útlezárás a Csónakázó-tónál

Dátum: 2024. aug 07. 13:20

A Kolorfesztivál Csónakázó-tavi programjai miatt útlezárásra számítsanak a kiskertekbe közlekedők. A szervezők a kerttulajdonosok türelmét és megértését kérik.

KolorTV élőben

Programajánló

Kölyöksziget

Kazincbarcika, Csónakázó-tó

Manuel

Kazincbarcika, Csónakázó-tó

T. Danny

Kazincbarcika, Csónakázó-tó

Gitármuzsika 12 húron

Kazincbarcika, Felső-Barcikai Református Templom

Kölyöksziget

Kazincbarcika, Csónakázó-tó

Legfrissebb galéria

Legfrissebb videók

Facebook

Szurkoljunk