https://kolorline.hu/Margit néni 90 éves lett

Margit néni 90 éves lett

Szerző:

Kolorline szerkesztőség

Publikálva:

Utolsó frissítés:

Kategória:

Kazincbarcika

A 90 éves Mátyás Ferencnét köszöntötte a minap kazincbarcikai otthonában Klimon István alpolgármester. Margit néni nemcsak korát meghazudtolóan néz ki, hanem rendkívül jó szellemi frissességnek is örvend. Az ünnepelt a városvezetői látogatásra saját készítésű süteményekkel készült.

Klimon István alpolgármester személyesen kereste fel otthonában 90. születésnapján Margit nénit. Az ünnepelt 1933-ban, sokgyermekes abaúji családba született, aki házasságkötése után, 1957-ben költözött az akkor még épülése elején járó Kazincbarcikára. A fiatal házasok először egy szoba-konyhás főutcai lakásban kezdték meg közös életüket, majd a gyerekek születése után egy házzal arrébb, kétszobás otthont kaptak — a Mátyás család itt élte le életét.

Bár Margit néni férje nemrégiben elhunyt, és bizony a harmadik emelet is magasnak tűnik már, de az ünnepelt azt mondja, hogy minden emlék ide köti, így a költözés sosem került terítékre.

Margit néni rendkívül jó fizikai és szellemi állapotban van. A takarítás nagyobb részét még mindig önállóan végzi, miként a kisebb bevásárlásokat és a főzést is. Sőt, tavaly például a saját telkén szedett gyümölcsökből maga készítette a lekvárt.

„Jönnek a csapások, a bajok, a problémák, de a Jóistent az ember soha ne hagyja ki. Mert a Jóisten, ha bajt ad, erőt is ad az elviseléséhez. Úgyhogy én nem csinálok semmit, csak benne bízom mindenért a világon: a családért, a gyerekekért. Persze minden rendben van velük, úgyhogy jól vagyunk hál’ istennek — mesélte a hosszú élete titkát Margit néni.”

Mátyás néni a kezdetektől rendszeresen jár templomba, és mind a mai napig részt vesz a szentmiséken. Két felnőtt gyermeke él még, 5 fiú unokája és 2 lány unokája pedig erőt ad a mindennapokban.

 

További híreink

Legó élményparadicsom Kazincbarcikán április 12-től 15-ig

Dátum: 2023. márc 26. 21:10

A legózás, sőt a legóművészet felsőfokából részesülhet Kazincbarcika és a környék lakossága április 12-től 15-ig. A Mezey István Művészeti Központ két szinten, 500 négyzetméteren ad otthont 4 napig a Kockabarátok közösség kiállításának és játszóházának. A különleges kisvásárral egybekötött esemény kezdőknek és haladóknak egyaránt szól. Nemcsak gyerekeknek lesz nagy élmény, de a 9 és 14 éves kor közöttieknek építőpályázatot is hirdetnek a szervezők.

Jól halad a 26-os elkerülő út építése

Dátum: 2023. márc 25. 20:06

Jó ütemben halad a Kazincbarcika-Múcsony összekötő út korszerűsítése és korrekciója. A kivitelező a mintegy 2 kilométeres útszakasz nyomvonalát építi át, annak burkolatát erősíti meg, kapcsolódva a 26-os elkerülő út északi végpontjához. A beruházás elemeként körforgalmi csomópont is épül, a felújítás a nyár végére készül el.

Ismét Kerékpárosbarát Település címet nyert Kazincbarcika

Dátum: 2023. márc 24. 21:17

A Magyar Közlekedéstudományi és Logisztikai Intézet, valamint a Technológiai és Ipari Minisztérium 2022-ben is kiírta a Kerékpárosbarát Település és Kerékpáros Munkahely pályázatot, amelyen Kazincbarcika harmadik éve vesz részt, és azóta minden esztendőben meg is kapja a címet. Az oklevelet és a nyerteseknek járó táblát Ágh Péter, az állami beruházások társadalmi koordinációjáért felelős államtitkára adta át ma Budapesten.

Szépkiejtési, vers- és prózamondó verseny Kazincbarcikán

Dátum: 2023. márc 23. 15:39

Mintegy 3 évtizedes múltra tekint vissza Kazincbarcikán a Szabó Zoltán szépkiejtési és a Petőfi Sándor vers- és prózamondó verseny. A COVID-időszak után idén ismét megrendezték az általános iskolás diákok megmérettetését, amelynek a Dózsa György Tagiskola adott otthont.

KolorTV élőben

Programajánló

Legfrissebb galéria

Legfrissebb videók

Facebook

Szurkoljunk