https://kolorline.hu/Margit néni 90 éves lett

Margit néni 90 éves lett

Szerző:

Kolorline szerkesztőség

Publikálva:

Utolsó frissítés:

Kategória:

Kazincbarcika

A 90 éves Mátyás Ferencnét köszöntötte a minap kazincbarcikai otthonában Klimon István alpolgármester. Margit néni nemcsak korát meghazudtolóan néz ki, hanem rendkívül jó szellemi frissességnek is örvend. Az ünnepelt a városvezetői látogatásra saját készítésű süteményekkel készült.

Klimon István alpolgármester személyesen kereste fel otthonában 90. születésnapján Margit nénit. Az ünnepelt 1933-ban, sokgyermekes abaúji családba született, aki házasságkötése után, 1957-ben költözött az akkor még épülése elején járó Kazincbarcikára. A fiatal házasok először egy szoba-konyhás főutcai lakásban kezdték meg közös életüket, majd a gyerekek születése után egy házzal arrébb, kétszobás otthont kaptak — a Mátyás család itt élte le életét.

Bár Margit néni férje nemrégiben elhunyt, és bizony a harmadik emelet is magasnak tűnik már, de az ünnepelt azt mondja, hogy minden emlék ide köti, így a költözés sosem került terítékre.

Margit néni rendkívül jó fizikai és szellemi állapotban van. A takarítás nagyobb részét még mindig önállóan végzi, miként a kisebb bevásárlásokat és a főzést is. Sőt, tavaly például a saját telkén szedett gyümölcsökből maga készítette a lekvárt.

„Jönnek a csapások, a bajok, a problémák, de a Jóistent az ember soha ne hagyja ki. Mert a Jóisten, ha bajt ad, erőt is ad az elviseléséhez. Úgyhogy én nem csinálok semmit, csak benne bízom mindenért a világon: a családért, a gyerekekért. Persze minden rendben van velük, úgyhogy jól vagyunk hál’ istennek — mesélte a hosszú élete titkát Margit néni.”

Mátyás néni a kezdetektől rendszeresen jár templomba, és mind a mai napig részt vesz a szentmiséken. Két felnőtt gyermeke él még, 5 fiú unokája és 2 lány unokája pedig erőt ad a mindennapokban.

 

További híreink

Fejlesztések Kazincbarcikán

Dátum: 2023. jún 04. 12:00

Kazincbarcika Város Önkormányzata — Szitka Péter polgármester irányításával — 2022-ben is felelősen és takarékosan gazdálkodott, így további fontos fejlesztések kezdődhetnek el és valósulhatnak meg idén a városban. A teljesség igénye nélkül: műfüves pálya épül több tagiskola udvarán, felújítások zajlanak majd a Varázskert Bölcsődében és a Kincsem Napköziben, várhatóan újabb házfalakra kerülhetnek falfestmények, és energetikai korszerűsítés kezdődik az Egressy Béni Művelődési Központban.

Ismét zenével és szépséggel játszik a víz a városban

Dátum: 2023. jún 04. 09:00

Újra eljött az év jobbik fele a szökőkút-hódolók számára is. Megeredtek Kazincbarcika bombázó vízi szépségei, élükön a főattrakciót jelentő Fő téri zenés vízijáték-show-val, hogy beindítsák a tekintetet és a nyári hangulatot is.

Erasmus program — a fenntarthatósággal ismerkedtek nemzetközi vendégek Kazincbarcikán

Dátum: 2023. jún 03. 21:00

A Kazinczy Ferenc Tagiskola sikeresen pályázott az Erasmus fenntarthatósági és környezetvédelmi programra, melynek részeként török, román és olasz delegációval közösen térképezik fel a résztvevők egymás zöldprogramjait. A projekt 3. állomásaként — az olaszországi és a törökországi látogatásokat követően — a delegáció tagjai Kazincbarcikára érkeztek egy hétre, ahol helyi fenntarthatósági megoldásokkal ismerkedtek.

Átadták a műfüves pályát a Kazinczy udvarán

Dátum: 2023. jún 03. 18:15

Ünnepélyesen átadták a Kazinczy Ferenc Tagiskola udvarán épült műfüves pályát és atlétikai pályát. A beruházás többes célt szolgál: egyrészt a mindennapos testnevelés keretében a sportiskola diákjai vehetik igénybe, másrészt pedig a Kolorcity Kazincbarcika edzéseinek is ez lesz az egyik helyszíne a jövőben.

KolorTV élőben

Programajánló

Pedagógusnapi ünnepség Kazincbarcikán

Don Bosco Sportközpont

Nyári színházi esték Kazincbarcikán — Körúti Színház: Zsákbamacska

Mezey István Művészeti Központ udvara

A Barcika Art 2023-as sokszínű gyerektáborai

Kazincbarcika

A Miskolci Szimfonikus Zenekar promenád koncertje

Mezey István Művészeti Központ udvara

Nyári színházi esték Kazincbarcikán — Körúti Színház: Óz, a csodák csodája

Mezey István Művészeti Központ udvara

Legfrissebb galéria

Legfrissebb videók

Facebook

Szurkoljunk