https://kolorline.hu/Margit néni 90 éves lett

Margit néni 90 éves lett

Szerző:

Kolorline szerkesztőség

Publikálva:

Utolsó frissítés:

Kategória:

Kazincbarcika

A 90 éves Mátyás Ferencnét köszöntötte a minap kazincbarcikai otthonában Klimon István alpolgármester. Margit néni nemcsak korát meghazudtolóan néz ki, hanem rendkívül jó szellemi frissességnek is örvend. Az ünnepelt a városvezetői látogatásra saját készítésű süteményekkel készült.

Klimon István alpolgármester személyesen kereste fel otthonában 90. születésnapján Margit nénit. Az ünnepelt 1933-ban, sokgyermekes abaúji családba született, aki házasságkötése után, 1957-ben költözött az akkor még épülése elején járó Kazincbarcikára. A fiatal házasok először egy szoba-konyhás főutcai lakásban kezdték meg közös életüket, majd a gyerekek születése után egy házzal arrébb, kétszobás otthont kaptak — a Mátyás család itt élte le életét.

Bár Margit néni férje nemrégiben elhunyt, és bizony a harmadik emelet is magasnak tűnik már, de az ünnepelt azt mondja, hogy minden emlék ide köti, így a költözés sosem került terítékre.

Margit néni rendkívül jó fizikai és szellemi állapotban van. A takarítás nagyobb részét még mindig önállóan végzi, miként a kisebb bevásárlásokat és a főzést is. Sőt, tavaly például a saját telkén szedett gyümölcsökből maga készítette a lekvárt.

„Jönnek a csapások, a bajok, a problémák, de a Jóistent az ember soha ne hagyja ki. Mert a Jóisten, ha bajt ad, erőt is ad az elviseléséhez. Úgyhogy én nem csinálok semmit, csak benne bízom mindenért a világon: a családért, a gyerekekért. Persze minden rendben van velük, úgyhogy jól vagyunk hál’ istennek — mesélte a hosszú élete titkát Margit néni.”

Mátyás néni a kezdetektől rendszeresen jár templomba, és mind a mai napig részt vesz a szentmiséken. Két felnőtt gyermeke él még, 5 fiú unokája és 2 lány unokája pedig erőt ad a mindennapokban.

 

További híreink

Önkormányzati tárgyi ajándék a Kazincbarcikai Mentőállomásnak

Dátum: 2024. aug 10. 06:40

Éves hagyomány, hogy Kazincbarcika Város Önkormányzata mindnyájunk egészségügyi védőhálójának, a Kazincbarcikai Mentőállomásnak hálát mond, és ezt egy hasznos ajándékkal is kifejezi. Idénre leginkább egy csapatösszetartó étkezőgarnitúra vált számukra szükségessé, így ezt ünnepélyesen át is vehették.

Tiszta, virágos városszépítő mozgalmat hirdet a Kazincbarcikai Városszépítő Egyesület

Dátum: 2024. aug 09. 19:05

Jubileumi „Tiszta, virágos, városszépítő mozgalom”-ban való részvételre buzdítja az itt élőket a Kazincbarcikai Városszépítő Egyesület. A felhívást az teszi különlegessé, hogy a szervezet, megalakulásának 55. évfordulóját ünnepli 2024 októberében.

Szent István-ünnep három napon át

Dátum: 2024. aug 07. 15:00

Az idei Kolorfesztiválon augusztus 18. és 20. között ünnepi programok várják az érdeklődőket a Fő téren. Itt lesz többek között az Első emelet, a Bikini, Horváth Tamás, a Fricska Táncegyüttes, Korda György és Balázs Klári. Az augusztus 20-i ünnepséget tűzijáték zárja.

Útlezárás a Csónakázó-tónál

Dátum: 2024. aug 07. 13:20

A Kolorfesztivál Csónakázó-tavi programjai miatt útlezárásra számítsanak a kiskertekbe közlekedők. A szervezők a kerttulajdonosok türelmét és megértését kérik.

KolorTV élőben

Programajánló

Kölyöksziget

Kazincbarcika, Csónakázó-tó

Manuel

Kazincbarcika, Csónakázó-tó

T. Danny

Kazincbarcika, Csónakázó-tó

Gitármuzsika 12 húron

Kazincbarcika, Felső-Barcikai Református Templom

Kölyöksziget

Kazincbarcika, Csónakázó-tó

Legfrissebb galéria

Legfrissebb videók

Facebook

Szurkoljunk