https://kolorline.hu/Margit néni 90 éves lett

Margit néni 90 éves lett

Szerző:

Kolorline szerkesztőség

Publikálva:

Utolsó frissítés:

Kategória:

Kazincbarcika

A 90 éves Mátyás Ferencnét köszöntötte a minap kazincbarcikai otthonában Klimon István alpolgármester. Margit néni nemcsak korát meghazudtolóan néz ki, hanem rendkívül jó szellemi frissességnek is örvend. Az ünnepelt a városvezetői látogatásra saját készítésű süteményekkel készült.

Klimon István alpolgármester személyesen kereste fel otthonában 90. születésnapján Margit nénit. Az ünnepelt 1933-ban, sokgyermekes abaúji családba született, aki házasságkötése után, 1957-ben költözött az akkor még épülése elején járó Kazincbarcikára. A fiatal házasok először egy szoba-konyhás főutcai lakásban kezdték meg közös életüket, majd a gyerekek születése után egy házzal arrébb, kétszobás otthont kaptak — a Mátyás család itt élte le életét.

Bár Margit néni férje nemrégiben elhunyt, és bizony a harmadik emelet is magasnak tűnik már, de az ünnepelt azt mondja, hogy minden emlék ide köti, így a költözés sosem került terítékre.

Margit néni rendkívül jó fizikai és szellemi állapotban van. A takarítás nagyobb részét még mindig önállóan végzi, miként a kisebb bevásárlásokat és a főzést is. Sőt, tavaly például a saját telkén szedett gyümölcsökből maga készítette a lekvárt.

„Jönnek a csapások, a bajok, a problémák, de a Jóistent az ember soha ne hagyja ki. Mert a Jóisten, ha bajt ad, erőt is ad az elviseléséhez. Úgyhogy én nem csinálok semmit, csak benne bízom mindenért a világon: a családért, a gyerekekért. Persze minden rendben van velük, úgyhogy jól vagyunk hál’ istennek — mesélte a hosszú élete titkát Margit néni.”

Mátyás néni a kezdetektől rendszeresen jár templomba, és mind a mai napig részt vesz a szentmiséken. Két felnőtt gyermeke él még, 5 fiú unokája és 2 lány unokája pedig erőt ad a mindennapokban.

 

További híreink

Már 2024 januárjában elindulhat az Egressy Művelődési Központ felújítása

Dátum: 2023. nov 30. 19:00

Hamarosan több ütemben és lépésben megkezdődik Kazincbarcika egyik legfontosabb kulturális intézményének, az Egressy Béni Művelődési Központnak az energetikai korszerűsítése. A fejlesztés további célja az épület külső megjelenésének megújulása és új tartalommal felruházása is. A beruházás illeszkedik Kazincbarcika dinamikus és fenntartható fejlődéséhez.

December 3-tól újra fényárban úszik Kazincbarcika

Dátum: 2023. nov 30. 13:00

Hosszú napok óta serényen folynak a munkálatok a Barcika Parknál, hogy a karácsonyi időszakban egy év kényszerkimaradás után újra pompás díszkivilágítás gyönyörködtesse a városlakókat. Természetesen a visszatérő „fényes fogadtatáson” kívül más ütős programok is várják azokat, akik december 3-án ellátogatnak a Fő térre.

Eggyel több szelet kenyér, eggyel kevesebb pofon – Komárominé Nagy Mária, a gyermekek segítője

Dátum: 2023. nov 29. 19:00

Városunk önkormányzatától a szociális munka napján, 2023. november 12-én Kazincbarcika Város Szociális Ellátásáért kitüntető díjat kapott Komárominé Nagy Mária, a Kazincbarcikai Szociális Szolgáltató Központ Család- és Gyermekjóléti Központ intézményegység-vezetője 1990 óta ügyködik elszántan a szociális szférában. Évtizedeken keresztül számos gondviselő feladatkör felelős ellátásával érdemelte ki elismerését.

Újabb Arany Rózsa díjjal büszkélkedhet Kazincbarcika

Dátum: 2023. nov 29. 10:30

Arany Rózsa díjat nyert Kazincbarcika a Virágos Magyarországért környezetszépítő versenyben; a város Váccal, Siklóssal, Pápával, Egerrel, Balatongyörökkel és Bajával együtt vehette át az elismerő címet az idén. A környezetszépítő verseny legmagasabb díját régiónként egy település kaphatja meg, az, amelyik évek óta kiemelkedő teljesítményt nyújt a virágosításban, külön figyelemmel a fenntarthatóságra. Klimon István alpolgármester megköszönte a Barcika Park kertészeinek áldozatos munkáját, akik napról napra azon dolgoznak, hogy a város tiszta, zöld és virágos legyen.

KolorTV élőben

Programajánló

Fitt Barcika decemberi órarend

Irinyi János Tornacsarnok, Kazinczy Ferenc Tornacsarnok, Kazincbarcikai Fedett Uszoda

Adventtől újévig Kazincbarcikán 2023

Kazincbarcika, változó helyszínek

Gyertyagyújtás és karácsonyi gasztroterasz Kazincbarcikán

Kazincbarcika, Fő tér

Gyermekkönyvtári napok Kazincbarcikán

Egressy Béni Városi Könyvtár

Mesés kalandozás a Mikulás-kisvonatával

Mezey István Művészeti Központ udvara

Legfrissebb galéria

Legfrissebb videók

Facebook

Szurkoljunk