https://kolorline.hu/Szépkiejtési, vers- és prózamondó verseny Kazincbarcikán

Szépkiejtési, vers- és prózamondó verseny Kazincbarcikán

Szerző:

Kolorline szerkesztőség

Publikálva:

Utolsó frissítés:

Kategória:

Kazincbarcika

Mintegy 3 évtizedes múltra tekint vissza Kazincbarcikán a Szabó Zoltán szépkiejtési és a Petőfi Sándor vers- és prózamondó verseny. A COVID-időszak után idén ismét megrendezték az általános iskolás diákok megmérettetését, amelynek a Dózsa György Tagiskola adott otthont.

Több mint 100 alsó tagozatos diák mutatta be tudását a zsűri előtt vers, próza és olvasás kategóriában a Szabó Zoltán szépkiejtési versenyen, a felsősök megmérettetésén, a Petőfi Sándor vers- és prózamondó versenyen pedig mintegy 60 fiatal indult.

„Nagyon fontos hogy a szépkiejtés vezet ahhoz, hogy sikeres felnőttek lehessetek — fogalmazott a gyermekeknek szóló köszöntőjében Klimon István, Kazincbarcika alpolgármestere. Mert hogyha szépen beszéltek, megválogatjátok a szavaitokat, szépen artikuláltok — ahogyan most tanították a tanítónénik —, akkor sokkal többen fognak titeket megérteni.”

A megnyitón Klimon István, Kazincbarcika alpolgármestere kitartásra buzdította a versenyzőket, majd köszönetet mondott nekik és felkészítő pedagógusaiknak a részvételért.


A két verseny két délután zajlott a Dózsa György Tagiskolában. Az alsósok 5 kategóriában, a felsősök pedig 4-ben szavaltak, mondtak prózát vagy olvastak egy történetet. A zsűrinek nem volt könnyű dolga, hiszen rendkívüli felkészültségükről adtak számot a diákok.

A zsűri pontozással döntötte el, kik kerülnek a dobogóra, és minden kategóriában választhattak egy különdíjast is. A díjazottak könyvjutalmat, valamint oklevelet vehettek át, és minden résztvevőt emléklappal jutalmaztak a versenyen.

 

További híreink

Kolorfesztivál 2023 — zöld és zenés zendülés

Dátum: 2023. máj 29. 16:00

A 10. Kolorfesztivál sok zenei stílus ikonjainak koncertjeivel, és az eddigi legzöldebb környezettudatossággal várja az érdeklődőket. Idén, augusztus 1. és 20. között újra Kolorcity-színpaddá alakul Kazincbarcika belvárosa.

Kihívás napja 2023

Dátum: 2023. máj 29. 11:28

Kazincbarcika idén is csatlakozott a Kihívás napja országos programhoz. Városunk május 31-én napközben arra buzdít minden intézményt, céget és csoportot, hogy legalább 15 percet intenzíven sportoljanak. A csatlakozók azért mozognak majd, hogy Kolorcity idén saját kategóriájában elhozza az első helyet.

Újraindul a gyógyúszás az uszodában

Dátum: 2023. máj 28. 18:00

A nyári szünetben ismét gyógyúszáson lehet részt venni a Kazincbarcikai Fedett Uszodában.

Szalézi-nap

Dátum: 2023. máj 27. 18:00

Számos program várta az érdeklődőket a héten a Don Bosco Sportközpontban. Szerdán a Szalézi-gálának adott otthont az intézmény. A Szalézi Szent Ferenc Gimnázium diákjai és pedagógusai a reggeli ünnepi szentmise után a sportközpontban emlékeztek az iskola névadójára.

KolorTV élőben

Programajánló

Pedagógusnapi ünnepség Kazincbarcikán

Don Bosco Sportközpont

A Barcika Art 2023-as sokszínű gyerektáborai

Kazincbarcika

Sportlegendák relikviái II.

Kazincbarcika, Mezey István Művészeti Központ

Kul-túr kocsmatúra

Kazincbarcika, Mezey István Művészeti Központ

Kul-túr kocsmatúra

Kazincbarcika, Mezey István Művészeti Központ

Legfrissebb galéria

Legfrissebb videók

Facebook

Szurkoljunk