https://kolorline.hu/Szépkiejtési, vers- és prózamondó verseny Kazincbarcikán

Szépkiejtési, vers- és prózamondó verseny Kazincbarcikán

Szerző:

Kolorline szerkesztőség

Publikálva:

Utolsó frissítés:

Kategória:

Kazincbarcika

Mintegy 3 évtizedes múltra tekint vissza Kazincbarcikán a Szabó Zoltán szépkiejtési és a Petőfi Sándor vers- és prózamondó verseny. A COVID-időszak után idén ismét megrendezték az általános iskolás diákok megmérettetését, amelynek a Dózsa György Tagiskola adott otthont.

Több mint 100 alsó tagozatos diák mutatta be tudását a zsűri előtt vers, próza és olvasás kategóriában a Szabó Zoltán szépkiejtési versenyen, a felsősök megmérettetésén, a Petőfi Sándor vers- és prózamondó versenyen pedig mintegy 60 fiatal indult.

„Nagyon fontos hogy a szépkiejtés vezet ahhoz, hogy sikeres felnőttek lehessetek — fogalmazott a gyermekeknek szóló köszöntőjében Klimon István, Kazincbarcika alpolgármestere. Mert hogyha szépen beszéltek, megválogatjátok a szavaitokat, szépen artikuláltok — ahogyan most tanították a tanítónénik —, akkor sokkal többen fognak titeket megérteni.”

A megnyitón Klimon István, Kazincbarcika alpolgármestere kitartásra buzdította a versenyzőket, majd köszönetet mondott nekik és felkészítő pedagógusaiknak a részvételért.


A két verseny két délután zajlott a Dózsa György Tagiskolában. Az alsósok 5 kategóriában, a felsősök pedig 4-ben szavaltak, mondtak prózát vagy olvastak egy történetet. A zsűrinek nem volt könnyű dolga, hiszen rendkívüli felkészültségükről adtak számot a diákok.

A zsűri pontozással döntötte el, kik kerülnek a dobogóra, és minden kategóriában választhattak egy különdíjast is. A díjazottak könyvjutalmat, valamint oklevelet vehettek át, és minden résztvevőt emléklappal jutalmaztak a versenyen.

 

További híreink

Durva hőség közelít

Dátum: 2024. jún 18. 14:30

Harmadfokú hőségriasztást rendelt el az ország egész területére szerda nulla órától szombat éjfélig az országos tisztifőorvos a HungaroMet Magyar Meteorológiai Szolgáltató Nonprofit Zrt. előrejelzése alapján. A hőség az egészséges szervezetet is megviseli, de a kisgyermekek, az idősek, a várandósok, valamint a szív- és érrendszeri betegséggel élők különösen veszélyeztetettek.

Díjeső a Borsod Sport Klub évzáró ünnepségén

Dátum: 2024. jún 18. 14:00

A Borsod Sport Klub (BSK) a Don Bosco Sportközpontban tartotta az évzáró ünnepségét június 12-én. Itt értékelték az elmúlt időszakot, sportolóik kiemelkedő teljesítményeit, és átadták a díjakat, dicséreteket.

A KVSE atlétái Székesfehérváron szerepeltek

Dátum: 2024. jún 18. 08:00

A KVSE atlétika szakosztálya részt vett a Kölyökből Atléta Program Országos Fesztiválján. A fiatal versenyzők az eredmények tükrében büszkén térhettek haza.

Előretekintő és -gondolkodó klímakonferencia Kazincbarcikán

Dátum: 2024. jún 17. 20:20

A klímaváltozás okozta kihívásokra kerestek és kínáltak válaszokat és megoldásokat a LIFE-CLIMCOOP projekt legutóbbi interaktív rendezvényén. A Mezey István Művészeti Központban tartott eseményen téma volt a helyi környezeti kockázatok kezelése, a vízgazdálkodás, sőt a vízgyűjtőszintű közösségépítés.

KolorTV élőben

Programajánló

Kolorkölyök napközis táborok Kazincbarcikán

Mezey István Művészeti Központ

Rúzsa Magdi

Kazincbarcika, Csónakázó-tó

Z!enemi

Kazincbarcika, Csónakázó-tó

Kowalsky meg a Vega

Kazincbarcika, Csónakázó-tó

Manuel

Kazincbarcika, Csónakázó-tó

Legfrissebb galéria

Legfrissebb videók

Facebook

Szurkoljunk