https://kolorline.hu/Jól halad a 26-os elkerülő út építése

Jól halad a 26-os elkerülő út építése

Szerző:

Kolorline szerkesztőség

Publikálva:

Utolsó frissítés:

Kategória:

Kazincbarcika

Jó ütemben halad a Kazincbarcika-Múcsony összekötő út korszerűsítése és korrekciója. A kivitelező a mintegy 2 kilométeres útszakasz nyomvonalát építi át, annak burkolatát erősíti meg, kapcsolódva a 26-os elkerülő út északi végpontjához. A beruházás elemeként körforgalmi csomópont is épül, a felújítás a nyár végére készül el.

Javában zajlanak a földmunkák a 26-os elkerülő út, Sajószentpéter-Berente közötti, mintegy 11 kilométeres szakaszán. Van, ahol a töltést építik a szakemberek, és van olyan terület is, ahol már az aszfaltrétegek is felkerültek a nyomvonalra. 


Körforgalom is épül
 

Az építkezés részeként 2 új körforgalmat alakítanak ki: az épülő elkerülő út és a 27-es főút csatlakozásánál, valamint az épülő út és a Kazincbarcika-Múcsony összekötő út csatlakozásában. A 27-es útnál elkészülő körforgalom átadásához egy ideiglenes, terelő utat is kialakítottak, amelynek műszaki átadása már megtörtént. Erre azért van szükség, hogy a körforgalmat forgalomkorlátozások nélkül lehessen majd megépíteni. 

Kiss Boglárka, az ÉKM vezető kommunikációs munkatársa közölte, hogy a kivitelező arra törekszik, hogy minél gördülékenyebben tudja a forgalmat átvezetni ezen a majdani csomóponton. Magának a körnek az alakja körülbelül nyár elejére fog kirajzolódni, és a befejezési munkálatok őszre készülnek el — ekkor a forgalom is megindulhat az elkészült pályán.


Közben párhuzamosan halad a 2606-os út körforgalmának kialakítása is. Épül még nyolc műtárgy, már elkészült a Miskolc-Bánréve vasútvonal kereszteződésénél lévő híd és megtörtént a Sajón átívelő új híd betolása is. A teljes projekt több, mint nettó 35 milliárd forintba kerül.

Az elkerülő utat várhatóan 2024 tavaszától használhatják majd a közlekedők.


 

További híreink

A KolorFUND-dal a lakosság is nyer, nemcsak a vállalkozó

Dátum: 2024. márc 18. 12:52

A Kazincbarcika Város Önkormányzata által 2023-ban újraélesztett KolorFUND pályázatnak köszönhetően több helyi kis- és középvállalkozó jutott olyan vissza nem térítendő támogatáshoz, amelyet vállalkozása fejlesztésére fordíthatott. A 44 nyertes egyike a Kőkorszak Kert Kft.

Deákos diákok hagyták kézjegyüket a Mezeyben

Dátum: 2024. márc 17. 18:24

Telt ház előtt nyílt meg a Kézjegyek című kiállítás március 7-én a Mezey István Művészeti Központ emeletén. A látogatók az Ózdi SZC Deák Ferenc Technikum és Szakképző Iskola grafikus tanulóinak munkáiban április 10-ig gyönyörködhetnek.

Összetett március 15-i megemlékezés és műsor Kazincbarcikán

Dátum: 2024. márc 16. 17:38

Komplex „sokművészeti” műsorral és Rékasi Károly színművész ünnepi beszéd-felvonásaival tisztelgett Kazincbarcika az 1848-49-es forradalom és szabadságharc emléke előtt. A programok főleg a délutánra koncentrálódtak, így ráalkonyodott a koszorúzásba torkolló fáklyás felvonulásra. A város gyermekei viszont már délelőtt megkezdhették a kreatív tiszteletadást.

Az utak mellett a gyalogutak is új aszfaltréteget kapnak — útfelújítások Kazincbarcikán

Dátum: 2024. márc 15. 21:28

Az utak mellett a járdák is megújulnak a városban. Összesen 2 és fél kilométernyi útszakasz kap új aszfaltréteget Kazincbarcikán, mintegy 246 és fél millió forintból, ezzel párhuzamosan pedig elkezdődtek a járdafelújítások is. A munkagépek jelenleg a Május 1. úton dolgoznak gőzerővel.

KolorTV élőben

Programajánló

Nyílt nap az Angyalkert Görögkatolikus Óvodában

Angyalkert Görögkatolikus Óvoda

Pro: Értelem és Érzelem - 25. Internet Fiesta

Egressy Béni Városi Könyvtár

Tojásra fel! Húsvéti kincskereső program a Völgy parkban

Kazincbarcika, Völgy park

Visszatekintő - Szatmáry-Király Ádám kiállítása

Mezey István Művészeti Központ

Magyar költészet napja — Mező Misi — Mesélő

Mezey István Művészeti Központ

Legfrissebb galéria

Legfrissebb videók

Facebook

Szurkoljunk