https://kolorline.hu/Jól halad a 26-os elkerülő út építése

Jól halad a 26-os elkerülő út építése

Szerző:

Kolorline szerkesztőség

Publikálva:

Utolsó frissítés:

Kategória:

Kazincbarcika

Jó ütemben halad a Kazincbarcika-Múcsony összekötő út korszerűsítése és korrekciója. A kivitelező a mintegy 2 kilométeres útszakasz nyomvonalát építi át, annak burkolatát erősíti meg, kapcsolódva a 26-os elkerülő út északi végpontjához. A beruházás elemeként körforgalmi csomópont is épül, a felújítás a nyár végére készül el.

Javában zajlanak a földmunkák a 26-os elkerülő út, Sajószentpéter-Berente közötti, mintegy 11 kilométeres szakaszán. Van, ahol a töltést építik a szakemberek, és van olyan terület is, ahol már az aszfaltrétegek is felkerültek a nyomvonalra. 


Körforgalom is épül
 

Az építkezés részeként 2 új körforgalmat alakítanak ki: az épülő elkerülő út és a 27-es főút csatlakozásánál, valamint az épülő út és a Kazincbarcika-Múcsony összekötő út csatlakozásában. A 27-es útnál elkészülő körforgalom átadásához egy ideiglenes, terelő utat is kialakítottak, amelynek műszaki átadása már megtörtént. Erre azért van szükség, hogy a körforgalmat forgalomkorlátozások nélkül lehessen majd megépíteni. 

Kiss Boglárka, az ÉKM vezető kommunikációs munkatársa közölte, hogy a kivitelező arra törekszik, hogy minél gördülékenyebben tudja a forgalmat átvezetni ezen a majdani csomóponton. Magának a körnek az alakja körülbelül nyár elejére fog kirajzolódni, és a befejezési munkálatok őszre készülnek el — ekkor a forgalom is megindulhat az elkészült pályán.


Közben párhuzamosan halad a 2606-os út körforgalmának kialakítása is. Épül még nyolc műtárgy, már elkészült a Miskolc-Bánréve vasútvonal kereszteződésénél lévő híd és megtörtént a Sajón átívelő új híd betolása is. A teljes projekt több, mint nettó 35 milliárd forintba kerül.

Az elkerülő utat várhatóan 2024 tavaszától használhatják majd a közlekedők.


 

További híreink

A kazincbarcikai idősek vevők az élethosszig tartó tanulásra

Dátum: 2024. febr 27. 12:34

Megkezdődött az Észak-magyarországi Szenior Szabadegyetem tavaszi előadássorozata. Az első rendezvényre február 22-én került sor. A Mezey István Művészeti Központban több, mint száz idős ember gyűlt össze, hogy mindent megtudjon a globalizáció egészséges öregedésre gyakorolt hatásáról.

Lakossági tájékoztató áramszünetről

Dátum: 2024. febr 27. 07:05

Az MVM Émász Áramhálózati Kft. a biztonságosabb villamosenergia-ellátás érdekében hálózatukon felújítási, karbantartási munkát végez márciusban több alkalommal is. A munkavégzés időtartama alatt a villamosenergia-szolgáltatás szünetel.

Lakossági tájékoztató MoLaRi-rendszer hangos üzemű próbájáról

Dátum: 2024. febr 26. 12:56

Kazincbarcikán 2024. március 4-én (hétfőn) hangos szirénapróbára kerül sor. A jelzésekkel kapcsolatban a lakosságnak nincs teendője.

Újabb helyi vállalkozók örvendhettek a KolorFUND eredményének

Dátum: 2024. febr 25. 19:00

Újabb cégek vehették át az önkormányzati támogatásról szóló jelképes táblát Kazincbarcikán. A tavalyi pályázaton 44 helyi vállalkozás összesen 62 millió Ft támogatási forráshoz jutott.

KolorTV élőben

Programajánló

Fitt Barcika

Kazincbarcika

Kézjegyek - az Ózdi SZC Deák Ferenc Technikum és Szakképző Iskola kiállítása

Mezey István Művészeti Központ

Rajtam nem múlt — pódiumbeszélgetés és dedikálás Alföldi Róberttel

Ádám Jenő Tagiskola

Városi ünnepség az 1848-49-es forradalom és szabadságharc tiszteletére

Kazincbarcika, Fő tér

Legfrissebb galéria

Legfrissebb videók

Facebook

Szurkoljunk