https://kolorline.hu/Jól halad a 26-os elkerülő út építése

Jól halad a 26-os elkerülő út építése

Szerző:

Kolorline szerkesztőség

Publikálva:

Utolsó frissítés:

Kategória:

Kazincbarcika

Jó ütemben halad a Kazincbarcika-Múcsony összekötő út korszerűsítése és korrekciója. A kivitelező a mintegy 2 kilométeres útszakasz nyomvonalát építi át, annak burkolatát erősíti meg, kapcsolódva a 26-os elkerülő út északi végpontjához. A beruházás elemeként körforgalmi csomópont is épül, a felújítás a nyár végére készül el.

Javában zajlanak a földmunkák a 26-os elkerülő út, Sajószentpéter-Berente közötti, mintegy 11 kilométeres szakaszán. Van, ahol a töltést építik a szakemberek, és van olyan terület is, ahol már az aszfaltrétegek is felkerültek a nyomvonalra. 


Körforgalom is épül
 

Az építkezés részeként 2 új körforgalmat alakítanak ki: az épülő elkerülő út és a 27-es főút csatlakozásánál, valamint az épülő út és a Kazincbarcika-Múcsony összekötő út csatlakozásában. A 27-es útnál elkészülő körforgalom átadásához egy ideiglenes, terelő utat is kialakítottak, amelynek műszaki átadása már megtörtént. Erre azért van szükség, hogy a körforgalmat forgalomkorlátozások nélkül lehessen majd megépíteni. 

Kiss Boglárka, az ÉKM vezető kommunikációs munkatársa közölte, hogy a kivitelező arra törekszik, hogy minél gördülékenyebben tudja a forgalmat átvezetni ezen a majdani csomóponton. Magának a körnek az alakja körülbelül nyár elejére fog kirajzolódni, és a befejezési munkálatok őszre készülnek el — ekkor a forgalom is megindulhat az elkészült pályán.


Közben párhuzamosan halad a 2606-os út körforgalmának kialakítása is. Épül még nyolc műtárgy, már elkészült a Miskolc-Bánréve vasútvonal kereszteződésénél lévő híd és megtörtént a Sajón átívelő új híd betolása is. A teljes projekt több, mint nettó 35 milliárd forintba kerül.

Az elkerülő utat várhatóan 2024 tavaszától használhatják majd a közlekedők.


 

További híreink

Kolorfesztivál 2023 — zöld és zenés zendülés

Dátum: 2023. máj 29. 16:00

A 10. Kolorfesztivál sok zenei stílus ikonjainak koncertjeivel, és az eddigi legzöldebb környezettudatossággal várja az érdeklődőket. Idén, augusztus 1. és 20. között újra Kolorcity-színpaddá alakul Kazincbarcika belvárosa.

Kihívás napja 2023

Dátum: 2023. máj 29. 11:28

Kazincbarcika idén is csatlakozott a Kihívás napja országos programhoz. Városunk május 31-én napközben arra buzdít minden intézményt, céget és csoportot, hogy legalább 15 percet intenzíven sportoljanak. A csatlakozók azért mozognak majd, hogy Kolorcity idén saját kategóriájában elhozza az első helyet.

Újraindul a gyógyúszás az uszodában

Dátum: 2023. máj 28. 18:00

A nyári szünetben ismét gyógyúszáson lehet részt venni a Kazincbarcikai Fedett Uszodában.

Szalézi-nap

Dátum: 2023. máj 27. 18:00

Számos program várta az érdeklődőket a héten a Don Bosco Sportközpontban. Szerdán a Szalézi-gálának adott otthont az intézmény. A Szalézi Szent Ferenc Gimnázium diákjai és pedagógusai a reggeli ünnepi szentmise után a sportközpontban emlékeztek az iskola névadójára.

KolorTV élőben

Programajánló

Pedagógusnapi ünnepség Kazincbarcikán

Don Bosco Sportközpont

A Barcika Art 2023-as sokszínű gyerektáborai

Kazincbarcika

Sportlegendák relikviái II.

Kazincbarcika, Mezey István Művészeti Központ

Kul-túr kocsmatúra

Kazincbarcika, Mezey István Művészeti Központ

Kul-túr kocsmatúra

Kazincbarcika, Mezey István Művészeti Központ

Legfrissebb galéria

Legfrissebb videók

Facebook

Szurkoljunk