https://kolorline.hu/A Deák iskola tanulóinak alkotásaiból nyílt tárlat a Mezeyben

A Deák iskola tanulóinak alkotásaiból nyílt tárlat a Mezeyben

Szerző:

Kolorline szerkesztőség

Publikálva:

Utolsó frissítés:

Kategória:

Kazincbarcika

Az Ózdi SZC Deák Ferenc Technikum és Szakképző Iskola diákjai márciusban kiállították változatos műveiket a Mezey István Művészeti Központban. A MONTÁZS május 4-ig tekinthető meg.

Kazincbarcika Város Önkormányzata és a Barcika Art Nonprofit Kft. szervezésében március 23-án nyílt meg a Mezey István Művészeti Központban az Ózdi SZC Deák Ferenc Technikum és Szakképző Iskola diákjainak sokrétű alkotásait bemutató tárlat, MONTÁZS néven. A kiállítás több elkülöníthető részből áll: rajzokból, festői művekből, alkalmazott grafikai munkákból, installációkból, valamint a szobrászat és a grafika világából. 

A kiállítást Telekes Balázs művésztanár nyitotta meg. Nyitóbeszédében megemlékezett arról, hogy az iskolában már 25 éve képeznek művésztanulókat, közöttük grafikusokat, különös kreativitási hangsúllyal. Telekes Balázs ünnepelte, hogy ez az alkalom nyilvános bemutatkozást kínál a művészdiákok ismereteiről és belső világáról is. 

A kiállításmegnyitón a végzős diákok egy úgynevezett happening performance-ot adtak elő, közösségi festéssel. A MONTÁZS a Mezey Művészeti Központ első emeletén tekinthető meg hétköznaponként, 9:00 és 18:00 óra között.

További híreink

Leállás a Kazincbarcikai Fedett Uszodában

Dátum: 2024. júl 26. 13:08

Augusztus 5. és 25. között a szokásos éves karbantartás miatt leáll a Kazincbarcikai Fedett Uszoda és az ott elérhető szolgáltatások. Az üzemeltető a lakosság türelmét és megértését kéri.

Kolorfesztivál – idén is Kolorcountryvá tágul-tárul Kolorcity

Dátum: 2024. júl 25. 07:25

A Kolorfesztivál évek óta plusz dimenziót jelent a helyszínt adó Kolorcity és a fesztiválozók számára. A környező települések a Kolorcountry virtuális birodalmának égisze alatt csatlakoznak saját porondon tartott kulturális programokkal a Kolorfesztivál szellemiségéhez. Így lesz ez idén is. Négy település terjeszti ki 2024-ben Kazincbarcika fesztiválhatárait egytől egyig izgalmas, értékes programokkal.

A Gyermekek Háza-Kézművesház izgalmas-mozgalmas élménytábora

Dátum: 2024. júl 24. 20:36

Kazincbarcika idei Kolortábor-konstellációjából a gyerekek által egyik legjobban várt alkalom a Gyermekek-Háza Kézművesház sokat ígérő élménytábora volt. Ezen a héten többek között lézerharc, Szafari Park, BorsodChem-üzemlátogatás, illetve közös mozizás kínálkozik számukra, és ez sok kis táborélvező érdeklődését telibe találta.

Néhány napra leáll a vízfelmelegítés-szolgáltatás

Dátum: 2024. júl 22. 13:37

Karbantartás miatt 4 napig a távhőszolgáltatással összefüggő vízfelmelegítés-szolgáltatás a teljes városban szünetel. A Barcika Szolg Kft. a felhasználók türelmét és megértését kéri.

KolorTV élőben

Programajánló

Kazincbarcikai Gobelin Öltögetők Köre: Ajándék - múltunk, jelenünk

Kazincbarcika, Mezey István Művészeti Központ, többfunkciós terem

FesztiRoll

Kazincbarcika, belterület

Galéria ’70

Mezey István Művészeti Központ kiállítóterem

Oroszi Fanni és a Band

Kazincbarcika, Csónakázó-tó

Rúzsa Magdi

Kazincbarcika, Csónakázó-tó

Legfrissebb galéria

Legfrissebb videók

Facebook

Szurkoljunk