https://kolorline.hu/A Deák iskola tanulóinak alkotásaiból nyílt tárlat a Mezeyben

A Deák iskola tanulóinak alkotásaiból nyílt tárlat a Mezeyben

Szerző:

Kolorline szerkesztőség

Publikálva:

Utolsó frissítés:

Kategória:

Kazincbarcika

Az Ózdi SZC Deák Ferenc Technikum és Szakképző Iskola diákjai márciusban kiállították változatos műveiket a Mezey István Művészeti Központban. A MONTÁZS május 4-ig tekinthető meg.

Kazincbarcika Város Önkormányzata és a Barcika Art Nonprofit Kft. szervezésében március 23-án nyílt meg a Mezey István Művészeti Központban az Ózdi SZC Deák Ferenc Technikum és Szakképző Iskola diákjainak sokrétű alkotásait bemutató tárlat, MONTÁZS néven. A kiállítás több elkülöníthető részből áll: rajzokból, festői művekből, alkalmazott grafikai munkákból, installációkból, valamint a szobrászat és a grafika világából. 

A kiállítást Telekes Balázs művésztanár nyitotta meg. Nyitóbeszédében megemlékezett arról, hogy az iskolában már 25 éve képeznek művésztanulókat, közöttük grafikusokat, különös kreativitási hangsúllyal. Telekes Balázs ünnepelte, hogy ez az alkalom nyilvános bemutatkozást kínál a művészdiákok ismereteiről és belső világáról is. 

A kiállításmegnyitón a végzős diákok egy úgynevezett happening performance-ot adtak elő, közösségi festéssel. A MONTÁZS a Mezey Művészeti Központ első emeletén tekinthető meg hétköznaponként, 9:00 és 18:00 óra között.

További híreink

Kolorfesztivál 2023 — zöld és zenés zendülés

Dátum: 2023. máj 29. 16:00

A 10. Kolorfesztivál sok zenei stílus ikonjainak koncertjeivel, és az eddigi legzöldebb környezettudatossággal várja az érdeklődőket. Idén, augusztus 1. és 20. között újra Kolorcity-színpaddá alakul Kazincbarcika belvárosa.

Kihívás napja 2023

Dátum: 2023. máj 29. 11:28

Kazincbarcika idén is csatlakozott a Kihívás napja országos programhoz. Városunk május 31-én napközben arra buzdít minden intézményt, céget és csoportot, hogy legalább 15 percet intenzíven sportoljanak. A csatlakozók azért mozognak majd, hogy Kolorcity idén saját kategóriájában elhozza az első helyet.

Újraindul a gyógyúszás az uszodában

Dátum: 2023. máj 28. 18:00

A nyári szünetben ismét gyógyúszáson lehet részt venni a Kazincbarcikai Fedett Uszodában.

Szalézi-nap

Dátum: 2023. máj 27. 18:00

Számos program várta az érdeklődőket a héten a Don Bosco Sportközpontban. Szerdán a Szalézi-gálának adott otthont az intézmény. A Szalézi Szent Ferenc Gimnázium diákjai és pedagógusai a reggeli ünnepi szentmise után a sportközpontban emlékeztek az iskola névadójára.

KolorTV élőben

Programajánló

Pedagógusnapi ünnepség Kazincbarcikán

Don Bosco Sportközpont

A Barcika Art 2023-as sokszínű gyerektáborai

Kazincbarcika

Sportlegendák relikviái II.

Kazincbarcika, Mezey István Művészeti Központ

Kul-túr kocsmatúra

Kazincbarcika, Mezey István Művészeti Központ

Kul-túr kocsmatúra

Kazincbarcika, Mezey István Művészeti Központ

Legfrissebb galéria

Legfrissebb videók

Facebook

Szurkoljunk