https://kolorline.hu/Szeptemberre elkészül az Eszterlánc Óvoda új épülete

Szeptemberre elkészül az Eszterlánc Óvoda új épülete

Szerző:

Kolorline szerkesztőség

Publikálva:

Utolsó frissítés:

Kategória:

Kazincbarcika

Korszerű, a mai kor színvonalának megfelelő épületet kap a kazincbarcikai Eszterlánc Óvoda a Magyarországi Református Egyház országos óvodaprogramjának keretében. A beruházás jó ütemben halad, így az új intézmény idén szeptembertől fogadja a gyermekeket.

A munkálatok tavaly nyáron kezdődtek és az ütemtervnek megfelelően haladnak. A műszaki átadás-átvételi eljárás június 30-ig lezárul, így az új nevelési év kezdetére befejezik a korszerűsítést. Az új óvodában négy, tágas csoportszoba kap helyet saját mosdóval, ágytárolóval és öltözővel. Kialakítanak tornaszobát, könyvtárat, orvosi elkülönítőt, sószobát, foglalkoztatókat és kiszolgáló helyiségeket, valamint irodablokkot és melegítőkonyhát is. 

Az udvaron korszerű játszóudvar és veteményeskert várja majd a gyermekeket és minden csoportnak saját homokozója lesz, napvitorlával felszerelve.  

Nagyné Kapitány Tünde, az Eszterlánc Óvoda intézményegység-vezetője közölte, hogy teljesen megújul a bútorzat is, így az óvoda új arculatot kap. Ami változatlan marad, az a gyerekek szeretetben történő nevelése.

Az Építők úti Eszterlánc Óvodát 2019-től tartja fenn a Tiszáninneni Református Egyházkerület. A fejlesztéssel — amely a Magyarországi Református Egyház országos óvodaprogramjának keretében valósul meg, és a Magyar Kormány támogatja — egy új és méltó épületet szeretnének biztosítani az ide járó gyermekeknek és az óvodapedagógusoknak.

A  modern — a pedagógusok és a kisgyermekek igényeit is kielégítő — intézmény idén ősszel nyitja meg kapuit, ahová már várják a jelentkezéseket.


 

További híreink

Durva hőség közelít

Dátum: 2024. jún 18. 14:30

Harmadfokú hőségriasztást rendelt el az ország egész területére szerda nulla órától szombat éjfélig az országos tisztifőorvos a HungaroMet Magyar Meteorológiai Szolgáltató Nonprofit Zrt. előrejelzése alapján. A hőség az egészséges szervezetet is megviseli, de a kisgyermekek, az idősek, a várandósok, valamint a szív- és érrendszeri betegséggel élők különösen veszélyeztetettek.

Díjeső a Borsod Sport Klub évzáró ünnepségén

Dátum: 2024. jún 18. 14:00

A Borsod Sport Klub (BSK) a Don Bosco Sportközpontban tartotta az évzáró ünnepségét június 12-én. Itt értékelték az elmúlt időszakot, sportolóik kiemelkedő teljesítményeit, és átadták a díjakat, dicséreteket.

A KVSE atlétái Székesfehérváron szerepeltek

Dátum: 2024. jún 18. 08:00

A KVSE atlétika szakosztálya részt vett a Kölyökből Atléta Program Országos Fesztiválján. A fiatal versenyzők az eredmények tükrében büszkén térhettek haza.

Előretekintő és -gondolkodó klímakonferencia Kazincbarcikán

Dátum: 2024. jún 17. 20:20

A klímaváltozás okozta kihívásokra kerestek és kínáltak válaszokat és megoldásokat a LIFE-CLIMCOOP projekt legutóbbi interaktív rendezvényén. A Mezey István Művészeti Központban tartott eseményen téma volt a helyi környezeti kockázatok kezelése, a vízgazdálkodás, sőt a vízgyűjtőszintű közösségépítés.

KolorTV élőben

Programajánló

Kolorkölyök napközis táborok Kazincbarcikán

Mezey István Művészeti Központ

Rúzsa Magdi

Kazincbarcika, Csónakázó-tó

Z!enemi

Kazincbarcika, Csónakázó-tó

Kowalsky meg a Vega

Kazincbarcika, Csónakázó-tó

Manuel

Kazincbarcika, Csónakázó-tó

Legfrissebb galéria

Legfrissebb videók

Facebook

Szurkoljunk