https://kolorline.hu/Szeptemberre elkészül az Eszterlánc Óvoda új épülete

Szeptemberre elkészül az Eszterlánc Óvoda új épülete

Szerző:

Kolorline szerkesztőség

Publikálva:

Utolsó frissítés:

Kategória:

Kazincbarcika

Korszerű, a mai kor színvonalának megfelelő épületet kap a kazincbarcikai Eszterlánc Óvoda a Magyarországi Református Egyház országos óvodaprogramjának keretében. A beruházás jó ütemben halad, így az új intézmény idén szeptembertől fogadja a gyermekeket.

A munkálatok tavaly nyáron kezdődtek és az ütemtervnek megfelelően haladnak. A műszaki átadás-átvételi eljárás június 30-ig lezárul, így az új nevelési év kezdetére befejezik a korszerűsítést. Az új óvodában négy, tágas csoportszoba kap helyet saját mosdóval, ágytárolóval és öltözővel. Kialakítanak tornaszobát, könyvtárat, orvosi elkülönítőt, sószobát, foglalkoztatókat és kiszolgáló helyiségeket, valamint irodablokkot és melegítőkonyhát is. 

Az udvaron korszerű játszóudvar és veteményeskert várja majd a gyermekeket és minden csoportnak saját homokozója lesz, napvitorlával felszerelve.  

Nagyné Kapitány Tünde, az Eszterlánc Óvoda intézményegység-vezetője közölte, hogy teljesen megújul a bútorzat is, így az óvoda új arculatot kap. Ami változatlan marad, az a gyerekek szeretetben történő nevelése.

Az Építők úti Eszterlánc Óvodát 2019-től tartja fenn a Tiszáninneni Református Egyházkerület. A fejlesztéssel — amely a Magyarországi Református Egyház országos óvodaprogramjának keretében valósul meg, és a Magyar Kormány támogatja — egy új és méltó épületet szeretnének biztosítani az ide járó gyermekeknek és az óvodapedagógusoknak.

A  modern — a pedagógusok és a kisgyermekek igényeit is kielégítő — intézmény idén ősszel nyitja meg kapuit, ahová már várják a jelentkezéseket.


 

További híreink

Kolorfesztivál 2023 — zöld és zenés zendülés

Dátum: 2023. máj 29. 16:00

A 10. Kolorfesztivál sok zenei stílus ikonjainak koncertjeivel, és az eddigi legzöldebb környezettudatossággal várja az érdeklődőket. Idén, augusztus 1. és 20. között újra Kolorcity-színpaddá alakul Kazincbarcika belvárosa.

Kihívás napja 2023

Dátum: 2023. máj 29. 11:28

Kazincbarcika idén is csatlakozott a Kihívás napja országos programhoz. Városunk május 31-én napközben arra buzdít minden intézményt, céget és csoportot, hogy legalább 15 percet intenzíven sportoljanak. A csatlakozók azért mozognak majd, hogy Kolorcity idén saját kategóriájában elhozza az első helyet.

Újraindul a gyógyúszás az uszodában

Dátum: 2023. máj 28. 18:00

A nyári szünetben ismét gyógyúszáson lehet részt venni a Kazincbarcikai Fedett Uszodában.

Szalézi-nap

Dátum: 2023. máj 27. 18:00

Számos program várta az érdeklődőket a héten a Don Bosco Sportközpontban. Szerdán a Szalézi-gálának adott otthont az intézmény. A Szalézi Szent Ferenc Gimnázium diákjai és pedagógusai a reggeli ünnepi szentmise után a sportközpontban emlékeztek az iskola névadójára.

KolorTV élőben

Programajánló

Pedagógusnapi ünnepség Kazincbarcikán

Don Bosco Sportközpont

A Barcika Art 2023-as sokszínű gyerektáborai

Kazincbarcika

Sportlegendák relikviái II.

Kazincbarcika, Mezey István Művészeti Központ

Kul-túr kocsmatúra

Kazincbarcika, Mezey István Művészeti Központ

Kul-túr kocsmatúra

Kazincbarcika, Mezey István Művészeti Központ

Legfrissebb galéria

Legfrissebb videók

Facebook

Szurkoljunk