https://kolorline.hu/Ülésezett Kazincbarcika Város Önkormányzatának képviselő-testülete

Ülésezett Kazincbarcika Város Önkormányzatának képviselő-testülete

Szerző:

Kolorline szerkesztőség

Publikálva:

Utolsó frissítés:

Kategória:

Kazincbarcika

Tavaly október után e hét csütörtökén tartotta újra a Polgármesteri Hivatal Fő téri épületében ülését Kazincbarcika Város Önkormányzatának képviselő-testülete. Több mint 20 napirendi pontról tárgyaltak a városatyák: többek között az óvodák beiratkozási rendjéről, beszámolót hallgattak meg a központi ügyeleti ellátás tavalyi évi tevékenységéről, elfogadták a hivatal és az önkormányzat idei közbeszerzési tervét, de hosszasan egyeztettek az egyházak által működtetett nevelési-oktatási intézmények önkormányzati tulajdonú épületeinek átadásáról is.

Közbeszerzési terv 2023-ra
 

Elfogadta a város képviselő-testülete az önkormányzat és a Polgármesteri Hivatal idei évi közbeszerzési tervét. Mint megtudtuk: ez tartalmazza többek között egy úttisztító gép, 3 elektromos gépjármű beszerzését, az Egressy Béni Művelődési Központ energetikai korszerűsítését, a város belterületi útjainak fejlesztését, a Gépész és Rózsa úti orvosi rendelők felújítását, a Herbolyai út 1. szám alatti iskola komplex épületenergetikai korszerűsítését, az erdei bringapark fejlesztését, valamint út, járda és parkoló-karbantartást is. 

Beszámoló a Központi Ügyeleti Szolgálat 2022-es tevékenységéről
 

A képviselők beszámolót hallgattak meg a Központi Ügyeleti Szolgálat tavalyi évi tevékenységéről. Dr. Perjési Zsolt ügyeletvezető összefoglalójában köszönetet mondott minden kollégájának, aki az elmúlt 28 évben részt vett az ügyeleti ellátás biztosításában, valamint az önkormányzatnak, hogy több évtizeden át hathatós támogatást nyújtott a gördülékeny ellátás érdekében. Szitka Péter polgármester úgy értékelte, hogy a feladatellátás mindig precíz és pontos volt, így személyesen köszönte meg az egészségügyi dolgozók áldozatos munkáját.

Egyházi oktatási intézmények ingatlanátvétele
 

Érzékeny téma volt a képviselő-testületi ülésen az a tájékoztató, amely a Szalézi rend és a Tiszáninneni Református Egyházkerület részéről az egyházi fenntartó birtokában álló önkormányzati tulajdonú vagyonelemekre vonatkozó tulajdonjogi igény bejelentéséről szólt. Szitka Péter polgármester kiemelte, hogy stratégiai partnerként tekint a városban oktatási-nevelési tevékenységet folytató történelmi egyházakra, hiszen egymást segítve, kompromisszumos együttműködés zajlik a város és az egyházak között. Mint ismert, mindkét egyház benyújtotta igényét az általa működtetett oktatási intézmények épületeire, így Kazincbarcika mintegy 1 milliárd forint értékű vagyont veszít. Ám ez a kormányzati döntés az egyházi vezetők és az önkormányzatiság feje felett született, így mindkét fél kénytelen tudomásul venni a tényeket. Szitka Péter hangsúlyozta: ebben az ügyben példaértékűen vizsgázott Kazincbarcika.


Beiratkozás az óvodákba
 

A testület elfogadta, hogy a Kazincbarcikai Összevont Óvodák következő oktatási-nevelési évre vonatkozó beiratkozása április 25-én és 26-án, reggel 8:00 és délután 5 óra között lesz megtartva.

Folytatás következik
 

A képviselő-testület döntött a személyes gondoskodást nyújtó szociális ellátásokról, igénybevételéről, a fizetendő térítési díjakról, valamint a gyermekvédelmi és gyermekjóléti ellátásokról, igénybevételéről, valamint azok fizetendő térítési díjairól is. Ezekről későbbi híradásainkban külön és részletesen is beszámolunk majd.


 

További híreink

Új játszóeszközök Kazincbarcikán

Dátum: 2024. máj 16. 22:13

A kazincbarcikai játszóterek látványos újításon estek át. Szerdán délután három téren is kis ünnepség keretében adták át az új elemeket. A Derkovits téri játszótéren grandiózus játszóvár és hinta, az Árpád fejedelem téren új hinta, a Radnóti Miklós téren pedig új játszóvár várja mostantól a gyerekeket. Az átadáson kézműves foglalkozás várta a kicsiket, akik szuperhősökkel is találkozhattak.

Tájékoztatás áramszünetről

Dátum: 2024. máj 15. 15:06

Az MVM Émász Áramhálózati Kft. a biztonságosabb villamosenergia-ellátás érdekében hálózatukon felújítási, karbantartási munkát végez, amely május 21-22-én napközben néhány utcában Kazincbarcikán áramszünettel jár.

Tapsorkán kísérte a zenei gálát a Kodályban!  

Dátum: 2024. máj 15. 14:25

Nagy sikerrel zárult a Kodály Zoltán Alapfokú Művészeti Iskola tanévzáró zeneművészeti gálája május 13-án. A többféle felállásban fellépő növendékek azt mutatták meg, mennyit fejlődtek az elmúlt tanév során.

Gyermeki vetélkedődöntő és kiállítás a Zöld Völgy hulladékudvarában 

Dátum: 2024. máj 14. 13:00

A Tiszta Forrás Természet- és Környezetvédelmi Egyesület Természetfürkésző Játékot rendezett a Kazincbarcikai Tankerületi Központhoz tartozó iskolásoknak. A döntőbe jutott gyerekeket a ZV Zöld Völgy Nonprofit Kft. Sajókazai Hulladékkezelő Centrumába vitték a sorsforduló döntő következő fordulóját lejátszani, és egyúttal tanulmányi túrán részt venni.

KolorTV élőben

Programajánló

Születés hete Kazincbarcikán

Kazincbarcika

Közösségi nap a Herbolyai-tavon

Kazincbarcika, Herbolyai II-es tó

Portugál

Edelény, Hadobás Pál Művelődési Központ

Vidám gyermeknapok az Egressy Béni Városi Könyvtárban

Egressy Béni Városi Könyvtár

Made in Hungária

Don Bosco Sportközpont

Legfrissebb galéria

Legfrissebb videók

Facebook

Szurkoljunk