https://kolorline.hu/Ülésezett Kazincbarcika Város Önkormányzatának képviselő-testülete

Ülésezett Kazincbarcika Város Önkormányzatának képviselő-testülete

Szerző:

Kolorline szerkesztőség

Publikálva:

Utolsó frissítés:

Kategória:

Kazincbarcika

Tavaly október után e hét csütörtökén tartotta újra a Polgármesteri Hivatal Fő téri épületében ülését Kazincbarcika Város Önkormányzatának képviselő-testülete. Több mint 20 napirendi pontról tárgyaltak a városatyák: többek között az óvodák beiratkozási rendjéről, beszámolót hallgattak meg a központi ügyeleti ellátás tavalyi évi tevékenységéről, elfogadták a hivatal és az önkormányzat idei közbeszerzési tervét, de hosszasan egyeztettek az egyházak által működtetett nevelési-oktatási intézmények önkormányzati tulajdonú épületeinek átadásáról is.

Közbeszerzési terv 2023-ra
 

Elfogadta a város képviselő-testülete az önkormányzat és a Polgármesteri Hivatal idei évi közbeszerzési tervét. Mint megtudtuk: ez tartalmazza többek között egy úttisztító gép, 3 elektromos gépjármű beszerzését, az Egressy Béni Művelődési Központ energetikai korszerűsítését, a város belterületi útjainak fejlesztését, a Gépész és Rózsa úti orvosi rendelők felújítását, a Herbolyai út 1. szám alatti iskola komplex épületenergetikai korszerűsítését, az erdei bringapark fejlesztését, valamint út, járda és parkoló-karbantartást is. 

Beszámoló a Központi Ügyeleti Szolgálat 2022-es tevékenységéről
 

A képviselők beszámolót hallgattak meg a Központi Ügyeleti Szolgálat tavalyi évi tevékenységéről. Dr. Perjési Zsolt ügyeletvezető összefoglalójában köszönetet mondott minden kollégájának, aki az elmúlt 28 évben részt vett az ügyeleti ellátás biztosításában, valamint az önkormányzatnak, hogy több évtizeden át hathatós támogatást nyújtott a gördülékeny ellátás érdekében. Szitka Péter polgármester úgy értékelte, hogy a feladatellátás mindig precíz és pontos volt, így személyesen köszönte meg az egészségügyi dolgozók áldozatos munkáját.

Egyházi oktatási intézmények ingatlanátvétele
 

Érzékeny téma volt a képviselő-testületi ülésen az a tájékoztató, amely a Szalézi rend és a Tiszáninneni Református Egyházkerület részéről az egyházi fenntartó birtokában álló önkormányzati tulajdonú vagyonelemekre vonatkozó tulajdonjogi igény bejelentéséről szólt. Szitka Péter polgármester kiemelte, hogy stratégiai partnerként tekint a városban oktatási-nevelési tevékenységet folytató történelmi egyházakra, hiszen egymást segítve, kompromisszumos együttműködés zajlik a város és az egyházak között. Mint ismert, mindkét egyház benyújtotta igényét az általa működtetett oktatási intézmények épületeire, így Kazincbarcika mintegy 1 milliárd forint értékű vagyont veszít. Ám ez a kormányzati döntés az egyházi vezetők és az önkormányzatiság feje felett született, így mindkét fél kénytelen tudomásul venni a tényeket. Szitka Péter hangsúlyozta: ebben az ügyben példaértékűen vizsgázott Kazincbarcika.


Beiratkozás az óvodákba
 

A testület elfogadta, hogy a Kazincbarcikai Összevont Óvodák következő oktatási-nevelési évre vonatkozó beiratkozása április 25-én és 26-án, reggel 8:00 és délután 5 óra között lesz megtartva.

Folytatás következik
 

A képviselő-testület döntött a személyes gondoskodást nyújtó szociális ellátásokról, igénybevételéről, a fizetendő térítési díjakról, valamint a gyermekvédelmi és gyermekjóléti ellátásokról, igénybevételéről, valamint azok fizetendő térítési díjairól is. Ezekről későbbi híradásainkban külön és részletesen is beszámolunk majd.


 

További híreink

Önkormányzati tárgyi ajándék a Kazincbarcikai Mentőállomásnak

Dátum: 2024. aug 10. 06:40

Éves hagyomány, hogy Kazincbarcika Város Önkormányzata mindnyájunk egészségügyi védőhálójának, a Kazincbarcikai Mentőállomásnak hálát mond, és ezt egy hasznos ajándékkal is kifejezi. Idénre leginkább egy csapatösszetartó étkezőgarnitúra vált számukra szükségessé, így ezt ünnepélyesen át is vehették.

Tiszta, virágos városszépítő mozgalmat hirdet a Kazincbarcikai Városszépítő Egyesület

Dátum: 2024. aug 09. 19:05

Jubileumi „Tiszta, virágos, városszépítő mozgalom”-ban való részvételre buzdítja az itt élőket a Kazincbarcikai Városszépítő Egyesület. A felhívást az teszi különlegessé, hogy a szervezet, megalakulásának 55. évfordulóját ünnepli 2024 októberében.

Szent István-ünnep három napon át

Dátum: 2024. aug 07. 15:00

Az idei Kolorfesztiválon augusztus 18. és 20. között ünnepi programok várják az érdeklődőket a Fő téren. Itt lesz többek között az Első emelet, a Bikini, Horváth Tamás, a Fricska Táncegyüttes, Korda György és Balázs Klári. Az augusztus 20-i ünnepséget tűzijáték zárja.

Útlezárás a Csónakázó-tónál

Dátum: 2024. aug 07. 13:20

A Kolorfesztivál Csónakázó-tavi programjai miatt útlezárásra számítsanak a kiskertekbe közlekedők. A szervezők a kerttulajdonosok türelmét és megértését kérik.

KolorTV élőben

Programajánló

Kölyöksziget

Kazincbarcika, Csónakázó-tó

Manuel

Kazincbarcika, Csónakázó-tó

T. Danny

Kazincbarcika, Csónakázó-tó

Gitármuzsika 12 húron

Kazincbarcika, Felső-Barcikai Református Templom

Kölyöksziget

Kazincbarcika, Csónakázó-tó

Legfrissebb galéria

Legfrissebb videók

Facebook

Szurkoljunk