https://kolorline.hu/Visszaköltözik a Polgármesteri Hivatal

Visszaköltözik a Polgármesteri Hivatal

Szerző:

Kolorline szerkesztőség

Publikálva:

Utolsó frissítés:

Kategória:

Kazincbarcika

Április 3-tól visszatér eredeti helyére, a Fő tér 4. szám alá a kazincbarcikai Polgármesteri Hivatal. A tervek szerint hétfőn a Jegyzői Titkárság, a Hatósági Osztály Igazgatási csoportja, illetőleg a Polgármesteri Iroda költözik át, míg kedden a Gazdálkodási Osztály. A Városüzemeltetési Osztály már a héten megkezdte a költözködést. A jelenlegi ügyfélfogadási rend április 15-ig marad érvényben.

A kazincbarcikai képviselő-testület 2022. november 10-i ülésén döntött arról, hogy a távhőárak drasztikus emelkedése miatt átstrukturálja a Polgármesteri Hivatal működtetését. A hivatalvezetés nagy része és az ellátórendszer az önkormányzat tulajdonában lévő olyan ingatlanokba költözött át, ahol jelentősen alacsonyabb fűtési költségeket kell fizetni. Emiatt az egyes ügyosztályok különböző épületekben lettek elhelyezve.  

A jelenlegi ügyfélfogadási rend április 15-ig marad érvényben. A jelenleg érvényben lévő ügyfélfogadási időpontokról a város honlapján, a hivatal épületén, illetőleg itt tájékozódhat a lakosság.  

Mint ismert, tavaly novemberben az Építők útja 15. szám III. emeletére költöztek a Gazdálkodási Osztály és a Polgármesteri Iroda munkatársai, míg a Hatósági és Jogi Osztály a Fő tér 35. szám alatt kapott helyet. A Szociális csoport a Fő tér 36. szám alatt folytatta a munkáját, míg a Munkácsy tér 7-ben a Városüzemeltetési és Rendészeti Osztály Városüzemeltetési csoportja végzi a feladatait. A hivatal osztályai és csoportjai jövő héttől az eredeti helyükre költöznek vissza — erősítette meg a Kolorline kérdésére dr. Szuromi Krisztina jegyző.

Az átszervezéssel körülbelül 25-30 millió forintos megtakarítást ért el a Polgármesteri Hivatal, megvédve így a dolgozók munkahelyét, a családok megélhetését. Ehhez az összeghez adódik még hozzá a holding cégei által megspórolt rezsidíj.

A városvezetés ezúton is köszöni az itt élőknek, hogy rugalmasan és megértéssel álltak a kényszerű szervezeti átalakításhoz.

További híreink

Barcika Csillagai — díjátadó sportgála 92 elismeréssel

Dátum: 2024. máj 17. 06:06

Gálára hívta Kazincbarcika kiemelkedő teljesítményt nyújtott sportolóit Kazincbarcika Város Önkormányzata. Az Irinyi Tornacsarnokban megtartott rendezvényen több mint 90-en vehettek át polgármesteri elismerő okleveleket, és átadták az évente egyszer kiosztható, egy egész életpálya munkáját díjazó Kazincbarcika Város Sportjáért kitüntető díjat is.

Új játszóeszközök Kazincbarcikán

Dátum: 2024. máj 16. 22:13

A kazincbarcikai játszóterek látványos újításon estek át. Szerdán délután három téren is kis ünnepség keretében adták át az új elemeket. A Derkovits téri játszótéren grandiózus játszóvár és hinta, az Árpád fejedelem téren új hinta, a Radnóti Miklós téren pedig új játszóvár várja mostantól a gyerekeket. Az átadáson kézműves foglalkozás várta a kicsiket, akik szuperhősökkel is találkozhattak.

Tájékoztatás áramszünetről

Dátum: 2024. máj 15. 15:06

Az MVM Émász Áramhálózati Kft. a biztonságosabb villamosenergia-ellátás érdekében hálózatukon felújítási, karbantartási munkát végez, amely május 21-22-én napközben néhány utcában Kazincbarcikán áramszünettel jár.

Tapsorkán kísérte a zenei gálát a Kodályban!  

Dátum: 2024. máj 15. 14:25

Nagy sikerrel zárult a Kodály Zoltán Alapfokú Művészeti Iskola tanévzáró zeneművészeti gálája május 13-án. A többféle felállásban fellépő növendékek azt mutatták meg, mennyit fejlődtek az elmúlt tanév során.

KolorTV élőben

Programajánló

Közösségi nap a Herbolyai-tavon

Kazincbarcika, Herbolyai II-es tó

Portugál

Edelény, Hadobás Pál Művelődési Központ

Vidám gyermeknapok az Egressy Béni Városi Könyvtárban

Egressy Béni Városi Könyvtár

Made in Hungária

Don Bosco Sportközpont

KolorPlatz-avató

Legfrissebb galéria

Legfrissebb videók

Facebook

Szurkoljunk