https://kolorline.hu/Jön a zöldnél is színesebb 10. Kolorfesztivál!

Jön a zöldnél is színesebb 10. Kolorfesztivál!

Szerző:

Kolorline szerkesztőség

Publikálva:

Utolsó frissítés:

Kategória:

Kazincbarcika

A Kolorcity 10. évfordulóján nem marad el az év legnagyobb kazincbarcikai rendezvénye, a jubileumi Kolorfesztivál. Augusztus 1-jétől 20-ig kihagyhatatlan hagyományos programelemekkel és újdonságokkal érkezik a térség legnagyobb fesztiválja.

– Itt a jó idő! Kezdődnek a szabadtéri rendezvények – jelentette be a kültéri programszezon indulásának hírét dr. Makkai Orsolya, Kazincbarcika alpolgármestere.

„Májusban sporteseményekkel és nagyszabású gyermeknappal rajtolunk, de ünnepeljük majd a pedagógusokat és az egészségügyi dolgozókat is. Minden nagyrendezvényt megtartunk, az áremelkedések ellenére is. Az éves főesemény pedig, augusztus 1-jétől 20-ig, a Kolorfesztivál lesz. A COVID-idők kihagyása miatt éppen a Kolorcity 10. születésnapjára rendezhetjük a jubileumi alkalmat. Nem tudok olyan magyarországi városmárkáról, amely ennyi időt megélt volna, mint a Kolorcity. Kazincbarcika ebből a szempontból is élen jár.”

A 2023-as Kolorfesztivál fő színe a zöld 
 

A szervezők ezúttal is készülnek újdonságokkal. Az idei Kolorfesztivált, sőt már a gyermeknapot is a környezetvédelem égisze alatt rendezik, lépésről lépésre bevezetett zöld elemekkel. A szelektív gyűjtésen túl megjelenik a repohár rendszere, de a kézműves gyermekprogramoknál is előkerül a zöld tematika. A Kolorfesztiválon különféle szemléletformáló kitelepülések is várhatóak, például a Felelős Gasztrohős Alapítvány és a Miskolci Egyetem közreműködésével. 


Összművészeti Kolorfesztivál a jubileumi évben
 

A háromhetes fesztiválon a képzőművészettől a táncművészeten át a könnyű és a klasszikus zenéig minden művészet felbukkan. A programsor kiállításmegnyitókkal indul, köztük a Kolorcity 10 kiállítással, a városmárka 10 évéről. 

A cél, hogy minden korosztály megtalálja a magának való programokat: a szabadtéri színházi felnőtt- és gyermekelőadásokat és a népszerű gyermekelőadókat tartogató Kölyökszigetet. A felnőtt könnyűzenei színpadon fellép majd többek között Majka, a Tankcsapda és a Punnany Massif, de helyi zenekarok koncertje is szerepel a műsortervben. Ezen kívül a kazincbarcikai templomok is muzsikálnak idén.

A színes programsorhoz várhatóan 8-10 közeli település és sok-sok civilszervezet is csatlakozik.

Kazincbarcika neve mára egyet jelent a Kolorcityvel. Egy olyan városmárka épült, amelyre minden itt élő büszke lehet. A Kolorfesztivál egy olyan meghatározó pont számunkra, amely évről évre tízezreket mozgat meg, és kínál olyan programokat, ad olyan felejthetetlen élményeket, amelyeket minden fesztiválozó magával vihet. Ahogyan az elmúlt 10 évben, úgy a következő esztendőkben is mindent meg fogunk tenni azért, hogy vonzó eseménysorozattal tegyük még élhetőbbé és tartalmasabbá Kolorcityt — fogalmazott Szitka Péter polgármester a programismertető kapcsán.

Augusztus 20. ünnepe a Kolorfesztiválon

A Kolorfesztivál zárónapján, a főtéren emlékezik majd meg Kazincbarcika az államalapítás ünnepéről, közkívánatra idén is tűzijátékkal.

A konkrét programlista és a jegyértékesítés várhatóan május 1-jén debütál.


 

További híreink

Önkormányzati tárgyi ajándék a Kazincbarcikai Mentőállomásnak

Dátum: 2024. aug 10. 06:40

Éves hagyomány, hogy Kazincbarcika Város Önkormányzata mindnyájunk egészségügyi védőhálójának, a Kazincbarcikai Mentőállomásnak hálát mond, és ezt egy hasznos ajándékkal is kifejezi. Idénre leginkább egy csapatösszetartó étkezőgarnitúra vált számukra szükségessé, így ezt ünnepélyesen át is vehették.

Tiszta, virágos városszépítő mozgalmat hirdet a Kazincbarcikai Városszépítő Egyesület

Dátum: 2024. aug 09. 19:05

Jubileumi „Tiszta, virágos, városszépítő mozgalom”-ban való részvételre buzdítja az itt élőket a Kazincbarcikai Városszépítő Egyesület. A felhívást az teszi különlegessé, hogy a szervezet, megalakulásának 55. évfordulóját ünnepli 2024 októberében.

Szent István-ünnep három napon át

Dátum: 2024. aug 07. 15:00

Az idei Kolorfesztiválon augusztus 18. és 20. között ünnepi programok várják az érdeklődőket a Fő téren. Itt lesz többek között az Első emelet, a Bikini, Horváth Tamás, a Fricska Táncegyüttes, Korda György és Balázs Klári. Az augusztus 20-i ünnepséget tűzijáték zárja.

Útlezárás a Csónakázó-tónál

Dátum: 2024. aug 07. 13:20

A Kolorfesztivál Csónakázó-tavi programjai miatt útlezárásra számítsanak a kiskertekbe közlekedők. A szervezők a kerttulajdonosok türelmét és megértését kérik.

KolorTV élőben

Programajánló

Kölyöksziget

Kazincbarcika, Csónakázó-tó

Manuel

Kazincbarcika, Csónakázó-tó

T. Danny

Kazincbarcika, Csónakázó-tó

Gitármuzsika 12 húron

Kazincbarcika, Felső-Barcikai Református Templom

Kölyöksziget

Kazincbarcika, Csónakázó-tó

Legfrissebb galéria

Legfrissebb videók

Facebook

Szurkoljunk