https://kolorline.hu/Szelektív hulladékgyűjtő edényeket kaptak a kazincbarcikai óvodák

Szelektív hulladékgyűjtő edényeket kaptak a kazincbarcikai óvodák

Szerző:

Kolorline szerkesztőség

Publikálva:

Utolsó frissítés:

Kategória:

Kazincbarcika

Az általános iskolák után az összes óvoda is megkapta a szelektív hulladék tárolására szolgáló edényzetet Kazincbarcikán. A város önkormányzatának és a Zöld Völgy Nonprofit Kft. közös akciójának eredményeként egy újfajta szemléletformáló és környezetvédő program valósul meg, még kiterjedtebb szinten.

Papír, aluminium és italos dobozok, valamint PET palackok gyűjtésére kerültek ki hulladéktároló edények a kazincbarcikai óvodák összes csoportszobájába és közösségi helyiségeibe. A székhelyóvodában jelképesen adta át az első edényzeteket Szitka Péter polgármester és a Zöld Völgy Nonprofit Kft. kommunikációs vezetője, Mida Gábor. Liptákné Gergely Valéria, a Kazincbarcikai Összevont Óvodák intézményvezetője nagy örömmel fogadta az önkormányzat és a Zöld Völgy Nonprofit Kft. kezdeményezését.

„Maga az újrahasznosítás folyamata óvodáinkban nem új keletű, hiszen a gyerekek és az óvónénik a csoportokban nagyon sok hulladékot használnak fel újra a kicsik foglalkozásai során. A szemléletformálás miatt egy következő lépcsőfokot jelent az, hogy mostantól szervezett formában is meg tud valósulni intézményeinkben a szelektív hulladékgyűjtés — mondta az óvodák koncepcióját ismertetve Liptákné Gergely Valéria.

A program részeként ezúttal a kazincbarcikai óvodákat látta el kis szelektív hulladékgyűjtő edényzetekkel a Zöld Völgy Nonprofit Kft. Mida Gábor, a hulladékkezeléssel foglalkozó cég kommunikációs vezetője szerint nem lehet elég korán kezdeni a gyerekek nevelését.  

„Talán ez is lehetne a mottója ennek a második lépcsőfoknak, hiszen a legkisebbeket, az ovis gyerekeket szólítjuk most meg, és rajtuk keresztül természetesen a szülőket. Jó hír, hogy az iskolákba korábban kihelyezett szelektív hulladékgyűjtő edények annyira sikeresek, hogy a mostani programmal párhuzamosan egy újabbat indítottunk. Ennek keretében a régi, esetleg már sérült nagy gyűjtőedényeket cseréljük le. Minden iskola és óvoda egy új, hatalmas nagy szelektív hulladékgyűjtőt kap, hogy a keletkező plusz szelektív hulladék eljusson hozzánk feldolgozásra — fogalmazott Mida Gábor.”


Az óvodás gyerekek legtöbbje már jól ismeri, hogy mit jelent a szelektív hulladékgyűjtés. Ezt a fajta zöldszemléletet hazaviszik, és ugyanezt építik be saját életükbe is. A székhelyóvodában tett látogatása alkalmával Szitka Péter polgármester azt hangsúlyozta, hogy nem mindegy, hogy az újrahasznosítható hulladék válogatottan van-e összegyűjtve vagy sem. 

„Nagyon fontos, hogy megtörténjen a szelektív hulladékgyűjtés tudatosítása már egészen kicsi korban. Hiszem, hogy minden józan gondolkodású felnőtt ugyanezt gondolja, hiszen nemcsak a mi jövőnkről, hanem gyermekeink jövőjéről is szól bolygónk védelme. Ezért tartottuk fontosnak azt, hogy összefogással ez a program ne csak az általános iskolákban, hanem már az óvodákban is jelen legyen Kazincbarcikán — jelentette ki Szitka Péter.”

A program lépésről lépésre folytatódik. Amíg néhány héttel ezelőtt az általános iskolákba, addig most az óvodákba kerültek ki szelektív hulladékgyűjtő edények, hamarosan pedig a városi intézmények, majd a középiskolák is sorra kerülnek.


 

További híreink

Önkormányzati tárgyi ajándék a Kazincbarcikai Mentőállomásnak

Dátum: 2024. aug 10. 06:40

Éves hagyomány, hogy Kazincbarcika Város Önkormányzata mindnyájunk egészségügyi védőhálójának, a Kazincbarcikai Mentőállomásnak hálát mond, és ezt egy hasznos ajándékkal is kifejezi. Idénre leginkább egy csapatösszetartó étkezőgarnitúra vált számukra szükségessé, így ezt ünnepélyesen át is vehették.

Tiszta, virágos városszépítő mozgalmat hirdet a Kazincbarcikai Városszépítő Egyesület

Dátum: 2024. aug 09. 19:05

Jubileumi „Tiszta, virágos, városszépítő mozgalom”-ban való részvételre buzdítja az itt élőket a Kazincbarcikai Városszépítő Egyesület. A felhívást az teszi különlegessé, hogy a szervezet, megalakulásának 55. évfordulóját ünnepli 2024 októberében.

Szent István-ünnep három napon át

Dátum: 2024. aug 07. 15:00

Az idei Kolorfesztiválon augusztus 18. és 20. között ünnepi programok várják az érdeklődőket a Fő téren. Itt lesz többek között az Első emelet, a Bikini, Horváth Tamás, a Fricska Táncegyüttes, Korda György és Balázs Klári. Az augusztus 20-i ünnepséget tűzijáték zárja.

Útlezárás a Csónakázó-tónál

Dátum: 2024. aug 07. 13:20

A Kolorfesztivál Csónakázó-tavi programjai miatt útlezárásra számítsanak a kiskertekbe közlekedők. A szervezők a kerttulajdonosok türelmét és megértését kérik.

KolorTV élőben

Programajánló

Kölyöksziget

Kazincbarcika, Csónakázó-tó

Manuel

Kazincbarcika, Csónakázó-tó

T. Danny

Kazincbarcika, Csónakázó-tó

Gitármuzsika 12 húron

Kazincbarcika, Felső-Barcikai Református Templom

Kölyöksziget

Kazincbarcika, Csónakázó-tó

Legfrissebb galéria

Legfrissebb videók

Facebook

Szurkoljunk