https://kolorline.hu/ERASMUS+ — Bécsben jártak a Deák Ferenc iskola diákjai

ERASMUS+ — Bécsben jártak a Deák Ferenc iskola diákjai

Szerző:

Kolorline szerkesztőség

Publikálva:

Utolsó frissítés:

Kategória:

Kazincbarcika

Az Ózdi SZC Deák Ferenc Technikum és Szakképző Iskola (Kazincbarcika) 15 diákja az Erasmus+ program keretében háromhetes szakmai gyakorlatot töltött Bécsben, 2023. március 5. és 26. között. A tanulók mindegyike épületgépészet ágazaton tanul: nyolcan épületgépész technikus, heten pedig központifűtés- és gázhálózatrendszer-szerelő szakképesítés megszerzése előtt állnak.

A mobilitási program elsődleges céljai között szerepelt a modern szakmai ismeretek elsajátításán túl az idegen nyelvi kompetenciák fejlesztése.

A diákok foglalkoztatása 2 szakmai helyszínen történt: az AusTraining Lern. Ziel GmbH és a Robert Breitschopf (La Installateur) cégeknél.

A résztvevő tanulók fűtéstechnikai újításokkal ismerkedtek meg. Elméleti tudásukra alapozva közösen tárták fel a veszteség-hőforrásokat, valamint a hővisszanyerési lehetőségeket. Lehetőségük volt hűtéstechnikai rendszerek telepítésére, beüzemelésére, de karbantartást-javítást is végeztek önállóan. Mindezeken kívül megismerkedhettek a modern gépészeti eszközök működésével is.

A diákok kulturális élményekhez is jutottak a szervezők és a kísérőtanárok révén. Felfedezték a főváros szinte minden nevezetességét, ellátogattak a Schönbrunni kastélyba, a Hundertwasser Múzeumba, az Illúziók Múzeumába vagy a Práterbe.

Az Easmus+ program célja az európai oktatás, szakképzés, ifjúság és sport területeinek megerősítése. Ennek keretében sikerült olyan támogatási összeghez jutnia az Ózdi SZC Deák Ferenc Technikum és Szakképző Iskolának, amellyel lehetőséget biztosított 15 diákjának arra, hogy az élmények mellett 3 hétig gyűjthessenek (a jövőjükre nézve) meghatározó szakmai tapasztalatot.

Forrás és fotó: Ózdi SZC Deák Ferenc Technikum és Szakképző Iskola

További híreink

Önkormányzati tárgyi ajándék a Kazincbarcikai Mentőállomásnak

Dátum: 2024. aug 10. 06:40

Éves hagyomány, hogy Kazincbarcika Város Önkormányzata mindnyájunk egészségügyi védőhálójának, a Kazincbarcikai Mentőállomásnak hálát mond, és ezt egy hasznos ajándékkal is kifejezi. Idénre leginkább egy csapatösszetartó étkezőgarnitúra vált számukra szükségessé, így ezt ünnepélyesen át is vehették.

Tiszta, virágos városszépítő mozgalmat hirdet a Kazincbarcikai Városszépítő Egyesület

Dátum: 2024. aug 09. 19:05

Jubileumi „Tiszta, virágos, városszépítő mozgalom”-ban való részvételre buzdítja az itt élőket a Kazincbarcikai Városszépítő Egyesület. A felhívást az teszi különlegessé, hogy a szervezet, megalakulásának 55. évfordulóját ünnepli 2024 októberében.

Szent István-ünnep három napon át

Dátum: 2024. aug 07. 15:00

Az idei Kolorfesztiválon augusztus 18. és 20. között ünnepi programok várják az érdeklődőket a Fő téren. Itt lesz többek között az Első emelet, a Bikini, Horváth Tamás, a Fricska Táncegyüttes, Korda György és Balázs Klári. Az augusztus 20-i ünnepséget tűzijáték zárja.

Útlezárás a Csónakázó-tónál

Dátum: 2024. aug 07. 13:20

A Kolorfesztivál Csónakázó-tavi programjai miatt útlezárásra számítsanak a kiskertekbe közlekedők. A szervezők a kerttulajdonosok türelmét és megértését kérik.

KolorTV élőben

Programajánló

Kölyöksziget

Kazincbarcika, Csónakázó-tó

Manuel

Kazincbarcika, Csónakázó-tó

T. Danny

Kazincbarcika, Csónakázó-tó

Gitármuzsika 12 húron

Kazincbarcika, Felső-Barcikai Református Templom

Kölyöksziget

Kazincbarcika, Csónakázó-tó

Legfrissebb galéria

Legfrissebb videók

Facebook

Szurkoljunk