https://kolorline.hu/Kátyúzás kezdődik Kazincbarcikán

Kátyúzás kezdődik Kazincbarcikán

Szerző:

Kolorline szerkesztőség

Publikálva:

Utolsó frissítés:

Kategória:

Kazincbarcika

Tavasszal a kátyúk az átlagosnál intenzívebben jelennek meg, főként a közösségi közlekedési és a nagy forgalmú útvonalakon. Ezt orvosolandó, Kazincbarcikán is elkezdődött a tartósabb és hatékonyabb meleg-aszfaltozás előkészítése.

A kátyúzás a következő szakaszokat érinti:

» Jószerencsét út «
» Mátyás király út «
» Május 1. út «
» Tardonai út «
» Herbolyai út «
» Építők útja «

 

Kazincbarcika Város Önkormányzata kiemelten fontosnak tartja a közutak karbantartását. Más településekhez viszonyítva az itteni úthálózat kifejezetten jónak, ám idősnek mondható. Sajnos ez és a hideg téli időjárás kedvez az újabb kátyúk megjelenésének. Klimon István, Kazincbarcika alpolgármestere az előzményeket ismertetve elmondta, hogy tavaly ősszel igyekeztek a legtöbb kátyút eltüntetni, hogy télen ne okozzanak kárt a gépjárművekben, most azonban az aszfaltkeverő telepek újranyitásával eljött a tavaszi útkarbantartás ideje.

A tervek szerint az előkészítés után a munkálatok húsvét után kezdődnek és két hétig tartanak. Ha valaki úthibát észlel, továbbra is a KolorAPP-on keresztül tud közvetlenül jelzést küldeni a szakembereknek. Kazincbarcika Város Önkormányzata az idei költségvetéséből több mint 100 millió forintot fordít az úthibák javítására. 

Halász Béla, a Polgármesteri Hivatal Városüzemeltetési és Rendészeti Osztályának vezetője hangsúlyozta: a téli, ideiglenes hidegaszfaltozás után, most a tartós, úgynevezett melegaszfaltozással javítják az útburkolatot. A munkálatok sebességkorlátozással járnak, és időszakaszosan akadályozhatják a forgalmat, erre táblák figyelmeztetik majd az autósokat. A közlekedők az érintett szakaszokon fokozott óvatossággal közlekedjenek.

 

További híreink

Önkormányzati tárgyi ajándék a Kazincbarcikai Mentőállomásnak

Dátum: 2024. aug 10. 06:40

Éves hagyomány, hogy Kazincbarcika Város Önkormányzata mindnyájunk egészségügyi védőhálójának, a Kazincbarcikai Mentőállomásnak hálát mond, és ezt egy hasznos ajándékkal is kifejezi. Idénre leginkább egy csapatösszetartó étkezőgarnitúra vált számukra szükségessé, így ezt ünnepélyesen át is vehették.

Tiszta, virágos városszépítő mozgalmat hirdet a Kazincbarcikai Városszépítő Egyesület

Dátum: 2024. aug 09. 19:05

Jubileumi „Tiszta, virágos, városszépítő mozgalom”-ban való részvételre buzdítja az itt élőket a Kazincbarcikai Városszépítő Egyesület. A felhívást az teszi különlegessé, hogy a szervezet, megalakulásának 55. évfordulóját ünnepli 2024 októberében.

Szent István-ünnep három napon át

Dátum: 2024. aug 07. 15:00

Az idei Kolorfesztiválon augusztus 18. és 20. között ünnepi programok várják az érdeklődőket a Fő téren. Itt lesz többek között az Első emelet, a Bikini, Horváth Tamás, a Fricska Táncegyüttes, Korda György és Balázs Klári. Az augusztus 20-i ünnepséget tűzijáték zárja.

Útlezárás a Csónakázó-tónál

Dátum: 2024. aug 07. 13:20

A Kolorfesztivál Csónakázó-tavi programjai miatt útlezárásra számítsanak a kiskertekbe közlekedők. A szervezők a kerttulajdonosok türelmét és megértését kérik.

KolorTV élőben

Programajánló

Kölyöksziget

Kazincbarcika, Csónakázó-tó

Manuel

Kazincbarcika, Csónakázó-tó

T. Danny

Kazincbarcika, Csónakázó-tó

Gitármuzsika 12 húron

Kazincbarcika, Felső-Barcikai Református Templom

Kölyöksziget

Kazincbarcika, Csónakázó-tó

Legfrissebb galéria

Legfrissebb videók

Facebook

Szurkoljunk