https://kolorline.hu/Igazi, hamisítatlan retró majális lesz Kazincbarcikán

Igazi, hamisítatlan retró majális lesz Kazincbarcikán

Szerző:

Kolorline szerkesztőség

Publikálva:

Utolsó frissítés:

Kategória:

Kazincbarcika

Kazincbarcika egy napra megidézi a múltat. Mégpedig azt a momentumot, amelyhez legtöbbünknek kellemes emlékei fűződnek. Ki ne emlékezne szívesen a gyermek- vagy fiatalkori majálisokra sörrel, virslivel, lengőszárú nadrágban, fehérzokniban, szandálban vagy éppen platformos cipőben? Régi idők slágereit hallgatva, bandába verődve, feltéve szüleink padlásra rejtett óriási napszemüvegeit, idén május 1-jén délután és este újraélhetjük a régmúlt idők hangulatát.

Retró majálissal készül a munka ünnepére Kazincbarcika Város Önkormányzata. Remélhetőleg addigra tényleg megérkezik a jó idő, és hosszú idő után ismét kinti programok köszönthetnek ránk, kicsit feledve az utóbbi évek nehézségeit, valamint kellemes élményeket gyűjtve a következő hónapokra. 

Dr. Makkai Orsolya, Kazincbarcika alpolgármestere néhány elemet már hivatalosan is bejelentett az idei majálisról, kedvet csinálva az itt élőknek a programhoz. 

„Többek között a Miskolci Illés Emlékzenekar fog majd fellépni, akik a 60-as, 70-es évek legnagyobb hazai beatzenekarának örökzöld slágereit hozzák el nekünk, de érkezik majd a pöttyös labdáival — szintén a retró jegyében — Dévényi Tibi bácsi is, aki hatalmas bulit csap az este folyamán.”

A régi időket idézik majd meg többek között a főutcán felvonuló mazsorettek és fúvós zenekarok, de veterán autók is begurulnak majd Kazincbarcikára. Az idei majális helyszíne a Fő tér lesz, ahol a gasztronómia is a retró vonalhoz igazodik sörrel, virslivel, fröccsel és lila hagymás zsíros kenyérrel.  Akik szeretnek játszani és nyerni, azok pályázhatnak sör- és virslijegyre, illetve tombolát is vásárolhatnak majd.

A teljes délutáni és esti programot a ráhangolódás után, hamarosan részletesen is bemutatjuk.

Fotó: Fortepan/Anders Gyula

 

További híreink

Önkormányzati tárgyi ajándék a Kazincbarcikai Mentőállomásnak

Dátum: 2024. aug 10. 06:40

Éves hagyomány, hogy Kazincbarcika Város Önkormányzata mindnyájunk egészségügyi védőhálójának, a Kazincbarcikai Mentőállomásnak hálát mond, és ezt egy hasznos ajándékkal is kifejezi. Idénre leginkább egy csapatösszetartó étkezőgarnitúra vált számukra szükségessé, így ezt ünnepélyesen át is vehették.

Tiszta, virágos városszépítő mozgalmat hirdet a Kazincbarcikai Városszépítő Egyesület

Dátum: 2024. aug 09. 19:05

Jubileumi „Tiszta, virágos, városszépítő mozgalom”-ban való részvételre buzdítja az itt élőket a Kazincbarcikai Városszépítő Egyesület. A felhívást az teszi különlegessé, hogy a szervezet, megalakulásának 55. évfordulóját ünnepli 2024 októberében.

Szent István-ünnep három napon át

Dátum: 2024. aug 07. 15:00

Az idei Kolorfesztiválon augusztus 18. és 20. között ünnepi programok várják az érdeklődőket a Fő téren. Itt lesz többek között az Első emelet, a Bikini, Horváth Tamás, a Fricska Táncegyüttes, Korda György és Balázs Klári. Az augusztus 20-i ünnepséget tűzijáték zárja.

Útlezárás a Csónakázó-tónál

Dátum: 2024. aug 07. 13:20

A Kolorfesztivál Csónakázó-tavi programjai miatt útlezárásra számítsanak a kiskertekbe közlekedők. A szervezők a kerttulajdonosok türelmét és megértését kérik.

KolorTV élőben

Programajánló

Kölyöksziget

Kazincbarcika, Csónakázó-tó

Manuel

Kazincbarcika, Csónakázó-tó

T. Danny

Kazincbarcika, Csónakázó-tó

Gitármuzsika 12 húron

Kazincbarcika, Felső-Barcikai Református Templom

Kölyöksziget

Kazincbarcika, Csónakázó-tó

Legfrissebb galéria

Legfrissebb videók

Facebook

Szurkoljunk