https://kolorline.hu/Környékbéli, de országos hírű szörpdesigner nyitja újra a Mezey kávézóját

Környékbéli, de országos hírű szörpdesigner nyitja újra a Mezey kávézóját

Szerző:

Kolorline szerkesztőség

Publikálva:

Utolsó frissítés:

Kategória:

Kazincbarcika

Alig félórányira Kazincbarcikától, országra szóló nagy dolog született, a hazai Designer Szörp! A kreatív és elszánt Gyulai Évi különleges, egyedileg költött csúcsminőségű szörpjeit Gömörszőlősön tervezi és alkotja. Április 15-től azonban még közelebb lép hozzánk, ő nyitja újra a Mezey kávézóját, GinGin néven.

Gyulai Évi szó szerint letett valamit az asztalra, a szörpök netovábbját. A mitikusan hangzó Designer Szörp ötlete egy közeli borsodi zsákfaluban, Gömörszőlősön született meg. Évi maga mögött hagyva budapesti ügyvezetői életét visszatért a gyökereihez, és egyúttal a természethez.

„2019-ben hazaköltözve, hátrébb lépve a budapesti létből, gyorsan feltűnt, hogy mennyi természeti érték van körülöttünk, amiből alkotni lehet. Eleinte csak olyan magas minőségű alapanyagokból akartam szörpöt készíteni, amelyekből nem nagyon szokás, de hamart megértettem, hogy nem is ez hajt legjobban. Van ennek egy szenzitív, kreatív, művészi része, amire alapozva elkezdtem magamat italdesignerként pozícionálni.”


A szörpdesigner egyedi útja


Évi célkitűzése az igényes, kifinomult, izgalmas, modern szörp létrehozása volt, ami önállóan, vagy akár koktélok, teák, különféle hideg és forró italkreációk alapjaként is megállja a helyét. Gyulai Évi szörp- és italdesignerként kávézóknak, éttermeknek és magánembereknek is tervez egyéni szörpöket, az alany lelkületéhez, stílusához, vagy étterem, italbár esetén atmoszférájához szabva.

„Nagyon érdekes egy étteremnek olyan egyedülálló szörpöt gyártani, ami visszaadja a karakterét, és amit a hely is magáénak érez. Persze más-más italt készítettem a budai várba, mint egy közel-keleti konyhájú pesti étterembe. Minőségükben ugyanazok, de teljesen más történet áll mögöttük.” 

A Designer Szörpökben egyedi gyümölcs és fűszer ízkombinációk jelennek meg, amelyek eddig még nem léteztek a piacon: például vadszilva és zöld kardamom, birsalma és csillagánizs, fekete ribizli és szecsuáni bors. Évi az alkotásait a hagyományos szörpös üveg helyett egyedi, eredeti példányban, kézzel festett címkés prémium gines üvegben kínálja. 


Április 15-től jön a Mezey kávézójának új élete, a GinGin


Jó hír lehet egész Kazincbarcikának, de a környéknek is, hogy Gyulai Évi lesz az a személy, aki GinGin néven szombattól újra megnyitja a közönségnek a Mezey István Művészeti Központ kávézóját.

„A GinGinben mindent magam akarok alkotni, nemcsak nappali kávézó lesz, hanem egy nagyon színes, nagyon bohém koktélbár is, a természetből inspirálódó, egyedileg tervezett poharakkal. El akarom vinni a természeti értékeket a városba. Olyan természetközelségéből eredő városi koktélokat készülök alkotni, amelyek kozmopolita szituációkban is megállják a helyüket.”

A GinGin termékskálája folyamatosan alakul majd, de már az elejétől erős és nem szokványos italpalettával indul az Évi által kitalált, máshol nem megtalálható italokkal. Lesznek limonádék, kávékülönlegességek, alkoholmentes szörpkoktélok, alkoholos koktélok és gin-tonikok is, hiszen nagy kultusza van ma a ginnek.

„Annak külön örülök, hogy a tervezett színes design jól illeszkedik a Kolorcity koncepcióba. Célom, hogy a GinGin érdemes legyen arra, hogy hírét vigyék, és ezzel további pozitív visszhangról gondoskodjon Kazincbarcikának. Meggyőzött a város, hogy erre képes leszek. Velük kézen fogva, közös siker mentén szeretnék egy helyet létrehozni, ami a városért is van: ami fiatalos, modern, de emellett értéket is közvetít.” 

Április 15-én, szombaton a Völgy park mellett újranyíló ajtók mögött minderre fény derül.


Fotó: Designer Szörp

További híreink

Önkormányzati tárgyi ajándék a Kazincbarcikai Mentőállomásnak

Dátum: 2024. aug 10. 06:40

Éves hagyomány, hogy Kazincbarcika Város Önkormányzata mindnyájunk egészségügyi védőhálójának, a Kazincbarcikai Mentőállomásnak hálát mond, és ezt egy hasznos ajándékkal is kifejezi. Idénre leginkább egy csapatösszetartó étkezőgarnitúra vált számukra szükségessé, így ezt ünnepélyesen át is vehették.

Tiszta, virágos városszépítő mozgalmat hirdet a Kazincbarcikai Városszépítő Egyesület

Dátum: 2024. aug 09. 19:05

Jubileumi „Tiszta, virágos, városszépítő mozgalom”-ban való részvételre buzdítja az itt élőket a Kazincbarcikai Városszépítő Egyesület. A felhívást az teszi különlegessé, hogy a szervezet, megalakulásának 55. évfordulóját ünnepli 2024 októberében.

Szent István-ünnep három napon át

Dátum: 2024. aug 07. 15:00

Az idei Kolorfesztiválon augusztus 18. és 20. között ünnepi programok várják az érdeklődőket a Fő téren. Itt lesz többek között az Első emelet, a Bikini, Horváth Tamás, a Fricska Táncegyüttes, Korda György és Balázs Klári. Az augusztus 20-i ünnepséget tűzijáték zárja.

Útlezárás a Csónakázó-tónál

Dátum: 2024. aug 07. 13:20

A Kolorfesztivál Csónakázó-tavi programjai miatt útlezárásra számítsanak a kiskertekbe közlekedők. A szervezők a kerttulajdonosok türelmét és megértését kérik.

KolorTV élőben

Programajánló

Kölyöksziget

Kazincbarcika, Csónakázó-tó

Manuel

Kazincbarcika, Csónakázó-tó

T. Danny

Kazincbarcika, Csónakázó-tó

Gitármuzsika 12 húron

Kazincbarcika, Felső-Barcikai Református Templom

Kölyöksziget

Kazincbarcika, Csónakázó-tó

Legfrissebb galéria

Legfrissebb videók

Facebook

Szurkoljunk