https://kolorline.hu/Ünnepélyesen is felkapcsolták a Szent Család-templom díszvilágítását

Ünnepélyesen is felkapcsolták a Szent Család-templom díszvilágítását

Szerző:

Kolorline szerkesztőség

Publikálva:

Utolsó frissítés:

Kategória:

Kazincbarcika

Évek óta rég dédelgetett álma valósult meg a Szalézi rendnek Kazincbarcikán. Díszvilágítást kapott a 16 éve épült Szent Család-templom. Mostantól az esti szürkület után egy igazi ékköve lesz a városnak a fényben pompázó Isten háza.

Ünnepi szentmisét követően kapcsolódtak fel a Szent Család-templom új, külső fényei Kazincbarcikán. Tran Si Nghi Ferenc plébános köszönetét fejezte ki Szitka Péter polgármesternek és Klimon István alpolgármesternek, hogy maximálisan támogatták 16 éves álmuk megvalósulását, hiszen a tervezéstől a kivitelezésig a teljes költségét a beruházásnak az önkormányzat finanszírozta. 

„A Szent Család-templom kupolája, harangtornya és homlokzata is megvilágítást kapott, így mostantól az esti órákban mindenki látni fogja, hogy ez a legszebb templom Kazincbarcikán — hangsúlyozta Feri atya.”

A díszfények felkapcsolását megelőző szentmisén jelen volt Kazincbarcika polgármestere. Szitka Péter beszédében visszaemlékezett 2007-re, amikor az egri érsek felszentelte az akkor épült templomot. Dr. Seregély István azt mondta a városvezetőnek, hogy a Szent Család-templom az itt élők életében még rengetek jót és boldogságot fog adni. 

„Mindez a mai nappal még tovább bővül, hiszen Kazincbarcikán, mint egy ékszerdobozban ez a templom egy gyönyörű ékkőként fog kivilágítva pompázni — fogalmazott Szitka Péter polgármester.”


Az egyházközségből Feri atya kereste meg néhány évvel ezelőtt a kazincbarcikai városvezetést, hogy nyújtsanak segítő kezet a Szent Család-templom megvilágításának megvalósításában. A szaléziak 1,5 évtizedes vágya volt már ez. Aztán az álmokat tervezés és kivitelezés követte. Ráadásul a legkorszerűbb technológiával, és a lehető legjobb konstrukciót megtalálva sikerült megvalósítani a beruházást.

Kazincbarcika Város Önkormányzata a kivitelezés teljes összege mellett 20 évre elegendő energia árát is felajánlotta a plébániának, hogy ne az egyházközséget terhelje a díszvilágítás költsége.

Feri atya abban bízik, hogy nemcsak a templomba járó híveknek jelent majd örömöt a gyönyörűen megvilágított épület, hanem a városban élőknek vagy idelátogatóknak is.


 

További híreink

Önkormányzati tárgyi ajándék a Kazincbarcikai Mentőállomásnak

Dátum: 2024. aug 10. 06:40

Éves hagyomány, hogy Kazincbarcika Város Önkormányzata mindnyájunk egészségügyi védőhálójának, a Kazincbarcikai Mentőállomásnak hálát mond, és ezt egy hasznos ajándékkal is kifejezi. Idénre leginkább egy csapatösszetartó étkezőgarnitúra vált számukra szükségessé, így ezt ünnepélyesen át is vehették.

Tiszta, virágos városszépítő mozgalmat hirdet a Kazincbarcikai Városszépítő Egyesület

Dátum: 2024. aug 09. 19:05

Jubileumi „Tiszta, virágos, városszépítő mozgalom”-ban való részvételre buzdítja az itt élőket a Kazincbarcikai Városszépítő Egyesület. A felhívást az teszi különlegessé, hogy a szervezet, megalakulásának 55. évfordulóját ünnepli 2024 októberében.

Szent István-ünnep három napon át

Dátum: 2024. aug 07. 15:00

Az idei Kolorfesztiválon augusztus 18. és 20. között ünnepi programok várják az érdeklődőket a Fő téren. Itt lesz többek között az Első emelet, a Bikini, Horváth Tamás, a Fricska Táncegyüttes, Korda György és Balázs Klári. Az augusztus 20-i ünnepséget tűzijáték zárja.

Útlezárás a Csónakázó-tónál

Dátum: 2024. aug 07. 13:20

A Kolorfesztivál Csónakázó-tavi programjai miatt útlezárásra számítsanak a kiskertekbe közlekedők. A szervezők a kerttulajdonosok türelmét és megértését kérik.

KolorTV élőben

Programajánló

Manuel

Kazincbarcika, Csónakázó-tó

T. Danny

Kazincbarcika, Csónakázó-tó

Gitármuzsika 12 húron

Kazincbarcika, Felső-Barcikai Református Templom

Kölyöksziget

Kazincbarcika, Csónakázó-tó

Alma Együttes

Kazincbarcika, Csónakázó-tó

Legfrissebb galéria

Legfrissebb videók

Facebook

Szurkoljunk