https://kolorline.hu/Hinta, homokozó, mászóka — szépülnek a város játszóterei

Hinta, homokozó, mászóka — szépülnek a város játszóterei

Szerző:

Kolorline szerkesztőség

Publikálva:

Utolsó frissítés:

Kategória:

Kazincbarcika

Idén is megszépülnek Kazincbarcika  játszóterei. A felújítás a város 22 játszóterén a gumiburkolatok cseréjével  és a homokozók rendbetételével indult tavasszal, majd a szükséges eszközök, szerkezeti elemek kijavítása következik. A munkálatok várhatóan ősszel fejeződnek be.

A tavaszi idő megérkeztével sokan vágynak a szabadba, a kisgyermekes családok pedig szívesen töltik ilyenkor az időt a játszótereken. Az általunk megkérdezett városlakók közül sokan kiemelt célpontnak tekintik a Csónakázó-tó és környékét, ami vonzó a természet közelsége miatt, és még játszótér is található mellette.

Fontos, hogy a gyermekek a lehető legbiztonságosabb, jól karbantartott környezetben játszhassanak. A Barcika Park Nonprofit Kft. gondozásába 22 játszótér üzemeltetése tartozik, amelyen 220 játszóeszköz található. A cég munkatársai folyamatosan javítják az észlelt hibákat, hiányosságokat, emellett évente vizsgálják felül a játszóeszközök állapotát. A játszóeszközök egy részét a helyszínen, a másik részét pedig a műhelyükben, elszállítást követően hozzák helyre.


A szakemberek munkáját észrevételeikkel a szülők is segíthetik a város hivatalos mobilapplikációján, a KolorAppon keresztül. A bejelentéseknek köszönhetően derült fény arra, hogy a játszótereken lévő gumiburkolatok kopottak, sérültek, ezért a cég igyekszik az összeset lecserélni a kicsik biztonsága érdekében. Emellett rendszeresen végzik a homokfelületek gereblyézését, a homokozók fertőtlenítését, feltöltését, a régi, elavult játékeszközök felújítását vagy újak telepítését — közölte a Kolorline-nal Rosza Márton, a Barcika Park Nonprofit Kft. építési csoportvezetője.

„A legnagyobb cserék, javítások például a Barátság téri játszótéren, a Völgy utcai játszótéren, a Műszerész utcai játszótéren és a Völgy parkban zajlanak. Itt rugós játékok, mérleghinták, lengőhinták cseréje történik jelenleg. Igyekszünk a lakosságnak esetlegesen újításokat is felmutatni — fogalmazott a szakember.”


Rosza Márton hozzátette: kollégái a hulladéktárolók ürítéséről, a zöldterület kezeléséről, a növényzet gondozásáról, a homokozók, eséscsillapítók, burkolatok takarításáról is gondoskodnak. A biztonságot szolgálja az is, hogy rendelet írja elő a játszóterek háromévente történő felülvizsgálatát, amelyet minden esetben szakértő cég végez. Így Kazincbarcikán minden adott a zavartalan és színvonalas kikapcsolódáshoz. A karbantartási munkálatok idejére azonban kérik a gyerekek és szüleik türelmét, együttműködését. 


 

További híreink

Önkormányzati tárgyi ajándék a Kazincbarcikai Mentőállomásnak

Dátum: 2024. aug 10. 06:40

Éves hagyomány, hogy Kazincbarcika Város Önkormányzata mindnyájunk egészségügyi védőhálójának, a Kazincbarcikai Mentőállomásnak hálát mond, és ezt egy hasznos ajándékkal is kifejezi. Idénre leginkább egy csapatösszetartó étkezőgarnitúra vált számukra szükségessé, így ezt ünnepélyesen át is vehették.

Tiszta, virágos városszépítő mozgalmat hirdet a Kazincbarcikai Városszépítő Egyesület

Dátum: 2024. aug 09. 19:05

Jubileumi „Tiszta, virágos, városszépítő mozgalom”-ban való részvételre buzdítja az itt élőket a Kazincbarcikai Városszépítő Egyesület. A felhívást az teszi különlegessé, hogy a szervezet, megalakulásának 55. évfordulóját ünnepli 2024 októberében.

Szent István-ünnep három napon át

Dátum: 2024. aug 07. 15:00

Az idei Kolorfesztiválon augusztus 18. és 20. között ünnepi programok várják az érdeklődőket a Fő téren. Itt lesz többek között az Első emelet, a Bikini, Horváth Tamás, a Fricska Táncegyüttes, Korda György és Balázs Klári. Az augusztus 20-i ünnepséget tűzijáték zárja.

Útlezárás a Csónakázó-tónál

Dátum: 2024. aug 07. 13:20

A Kolorfesztivál Csónakázó-tavi programjai miatt útlezárásra számítsanak a kiskertekbe közlekedők. A szervezők a kerttulajdonosok türelmét és megértését kérik.

KolorTV élőben

Programajánló

Manuel

Kazincbarcika, Csónakázó-tó

T. Danny

Kazincbarcika, Csónakázó-tó

Gitármuzsika 12 húron

Kazincbarcika, Felső-Barcikai Református Templom

Kölyöksziget

Kazincbarcika, Csónakázó-tó

Alma Együttes

Kazincbarcika, Csónakázó-tó

Legfrissebb galéria

Legfrissebb videók

Facebook

Szurkoljunk