https://kolorline.hu/Országos Mazsorett Bajnokság lesz a Don Bosco Sportközpontban

Országos Mazsorett Bajnokság lesz a Don Bosco Sportközpontban

Szerző:

Kolorline szerkesztőség

Publikálva:

Utolsó frissítés:

Kategória:

Kazincbarcika

Botforgatás, pompom, akrobatika — április 22-én és 23-án Kazincbarcika ad otthont a IX. Országos Mazsorett Bajnokságnak a Don Bosco Sportközpontban. A versenyre 22 településről 26 egyesület, illetve körülbelül 500 fiatal érkezik.

Kerekes Katinka, a szendrői Százszorszép Mazsorett csoport vezetője közölte: azért esett a választás Kazincbarcikára, mert 2017-ben már rendeztek városunkban egy mazsorettbajnokságot, amelynek nagyon jó visszhangja volt. Most, 2023-ban országos megmérettetés helyszíne lesz Kazincbarcika, ahonnan egyenesen a világszövetség által rendezett Európa-bajnokságra lehet kvalifikálni. Ez azt jelenti, hogy a versenyzők azért küzdenek majd, hogy júniusban részt vehessenek a szlovéniai Európa-bajnokságon.

„3 tudásszinten versenyeznek majd a versenyzők. A Startban a teljesen kezdők, a Basicben az 1-2 éves versenytapasztalattal rendelkezők, míg a Master kategóriában a már évek óta versenyző sportolók mérettetik meg magukat.”

A megnyitó szombaton délelőtt 08:30-kor kezdődik a Don Bosco Sportközpontban, egy látványos bevonulással. 

"A versenyen lesznek kicsik-nagyok, kezdők-haladók, és az alkalom jó lehetőséget teremt arra, hogy népszerűsítsük a sportágat, hiszen Borsod megyében már kevés csoport működik. Reméljük, hogy ettől kedvet kapnak majd az itteniek is, és csatlakoznak hozzánk.”

Az Országos Mazsorett Bajnokság a vasárnap 13:00 órakor kezdődő díjátadóval ér végét. A szervezők a versenyre mindenkit szeretettel várnak, melyre a belépés — kazincbarcikai lakcímkártyával — ingyenes.

 

További híreink

Önkormányzati tárgyi ajándék a Kazincbarcikai Mentőállomásnak

Dátum: 2024. aug 10. 06:40

Éves hagyomány, hogy Kazincbarcika Város Önkormányzata mindnyájunk egészségügyi védőhálójának, a Kazincbarcikai Mentőállomásnak hálát mond, és ezt egy hasznos ajándékkal is kifejezi. Idénre leginkább egy csapatösszetartó étkezőgarnitúra vált számukra szükségessé, így ezt ünnepélyesen át is vehették.

Tiszta, virágos városszépítő mozgalmat hirdet a Kazincbarcikai Városszépítő Egyesület

Dátum: 2024. aug 09. 19:05

Jubileumi „Tiszta, virágos, városszépítő mozgalom”-ban való részvételre buzdítja az itt élőket a Kazincbarcikai Városszépítő Egyesület. A felhívást az teszi különlegessé, hogy a szervezet, megalakulásának 55. évfordulóját ünnepli 2024 októberében.

Szent István-ünnep három napon át

Dátum: 2024. aug 07. 15:00

Az idei Kolorfesztiválon augusztus 18. és 20. között ünnepi programok várják az érdeklődőket a Fő téren. Itt lesz többek között az Első emelet, a Bikini, Horváth Tamás, a Fricska Táncegyüttes, Korda György és Balázs Klári. Az augusztus 20-i ünnepséget tűzijáték zárja.

Útlezárás a Csónakázó-tónál

Dátum: 2024. aug 07. 13:20

A Kolorfesztivál Csónakázó-tavi programjai miatt útlezárásra számítsanak a kiskertekbe közlekedők. A szervezők a kerttulajdonosok türelmét és megértését kérik.

KolorTV élőben

Programajánló

Manuel

Kazincbarcika, Csónakázó-tó

T. Danny

Kazincbarcika, Csónakázó-tó

Gitármuzsika 12 húron

Kazincbarcika, Felső-Barcikai Református Templom

Kölyöksziget

Kazincbarcika, Csónakázó-tó

Alma Együttes

Kazincbarcika, Csónakázó-tó

Legfrissebb galéria

Legfrissebb videók

Facebook

Szurkoljunk