https://kolorline.hu/A helyi vállalkozásokat támogatja Kazincbarcika Város Önkormányzata

A helyi vállalkozásokat támogatja Kazincbarcika Város Önkormányzata

Szerző:

Kolorline szerkesztőség

Publikálva:

Utolsó frissítés:

Kategória:

Kazincbarcika

KolorFUND — a név a kazincbarcikai cégek számára bizonyára ismerős. A pályázat már többször járult hozzá a helyi vállalkozások megsegítéséhez, 2023-ban pedig Szitka Péter polgármester újra szorgalmazta, hogy a rendkívül nehéz helyzetre való tekintettel ismét megnyíljon a lehetősége a városban tevékenykedő cégeknek arra, hogy forráshoz jussanak az önkormányzat támogatásával.

Kreatív, újszerű megoldásokat vár Kazincbarcika Város Önkormányzata a KolorFund pályázatra jelentkezőktől. Szitka Péter polgármester a célokat ismertetve hangsúlyozta: vissza nem térítendő pénzügyi forrással szeretnék ösztönözni a Kazincbarcikán működő mikro- és kisvállalkozások megújulását, támogatva működésük hatékonyságát. A városvezető szerint a cégek működésük stabilizálásával, és eredményességük javításával új munkahelyek teremtéséhez járulhatnak hozzá Kazincbarcikán.

„Kazincbarcika Város Önkormányzata elkötelezett abban, hogy támogassa a helyi vállalkozásokat, ezért újra megnyitjuk a pályázati alapot. A KolorFUND név maradt, miként a koncepció is, hogy városunk újabb szolgáltatásokkal vagy ezekhez kapcsolódó, képzett szakemberekkel bővüljön. Az innovatív szemlélet kiemelt szerepet kap, hiszen a célunk, hogy olyan újító szellemű szolgáltatások valósuljanak meg városunkban, amelyek még nem érhetőek el Kazincbarcikán, vagy amelyek lehetőséget nyújtanak a cégek fejlődésére — fogalmazott Szitka Péter polgármester.”

A pénzügyi forrást Kazincbarcika Város Önkormányzata biztosítja, saját költségvetéséből. A támogatás vissza nem térítendő fejlesztési célú támogatás, és olyan cégek igényelhetik, amelyek Kazincbarcika város közigazgatási területén belül végzik tevékenységüket, vagy a városban terveznek letelepedni és munkát végezni.

„Az idén 30 millió Ft-os keretet tudunk biztosítani a KolorFUNDra, a pályázók pedig 200 ezer és 2 millió Ft közötti, vissza nem térítendő támogatási összegre nyújthatnak be igényt — hangsúlyozta a városvezető.”

A KolorFUND keretében támogatható a termelő, kereskedelmi vagy szolgáltató tevékenységgel kapcsolatos eszközbeszerezés, az információs technológiafejlesztés (beleértve az online megjelenést, az e-kereskedelmet és az egyéb e-szolgáltatást), az üzleti alkalmazások támogatása, valamint az olyan oktatási költségek elszámolása, amelyek közvetlenül a támogatásban megjelölt eszköz beszerzéséhez vagy szolgáltatás nyújtásához kapcsolódnak .

A támogatandó projektekre a Bíráló Bizottság tesz javaslatot. A pályázatról és annak benyújtási határidejéről bővebben ITT kaphatnak tájékoztatást az érdeklődők.

 

További híreink

Kolorfesztivál 2023 — zöld és zenés zendülés

Dátum: 2023. máj 29. 16:00

A 10. Kolorfesztivál sok zenei stílus ikonjainak koncertjeivel, és az eddigi legzöldebb környezettudatossággal várja az érdeklődőket. Idén, augusztus 1. és 20. között újra Kolorcity-színpaddá alakul Kazincbarcika belvárosa.

Kihívás napja 2023

Dátum: 2023. máj 29. 11:28

Kazincbarcika idén is csatlakozott a Kihívás napja országos programhoz. Városunk május 31-én napközben arra buzdít minden intézményt, céget és csoportot, hogy legalább 15 percet intenzíven sportoljanak. A csatlakozók azért mozognak majd, hogy Kolorcity idén saját kategóriájában elhozza az első helyet.

Újraindul a gyógyúszás az uszodában

Dátum: 2023. máj 28. 18:00

A nyári szünetben ismét gyógyúszáson lehet részt venni a Kazincbarcikai Fedett Uszodában.

Szalézi-nap

Dátum: 2023. máj 27. 18:00

Számos program várta az érdeklődőket a héten a Don Bosco Sportközpontban. Szerdán a Szalézi-gálának adott otthont az intézmény. A Szalézi Szent Ferenc Gimnázium diákjai és pedagógusai a reggeli ünnepi szentmise után a sportközpontban emlékeztek az iskola névadójára.

KolorTV élőben

Programajánló

Pedagógusnapi ünnepség Kazincbarcikán

Don Bosco Sportközpont

A Barcika Art 2023-as sokszínű gyerektáborai

Kazincbarcika

Sportlegendák relikviái II.

Kazincbarcika, Mezey István Művészeti Központ

Kul-túr kocsmatúra

Kazincbarcika, Mezey István Művészeti Központ

Kul-túr kocsmatúra

Kazincbarcika, Mezey István Művészeti Központ

Legfrissebb galéria

Legfrissebb videók

Facebook

Szurkoljunk