https://kolorline.hu/A helyi vállalkozásokat támogatja Kazincbarcika Város Önkormányzata

A helyi vállalkozásokat támogatja Kazincbarcika Város Önkormányzata

Szerző:

Kolorline szerkesztőség

Publikálva:

Utolsó frissítés:

Kategória:

Kazincbarcika

KolorFUND — a név a kazincbarcikai cégek számára bizonyára ismerős. A pályázat már többször járult hozzá a helyi vállalkozások megsegítéséhez, 2023-ban pedig Szitka Péter polgármester újra szorgalmazta, hogy a rendkívül nehéz helyzetre való tekintettel ismét megnyíljon a lehetősége a városban tevékenykedő cégeknek arra, hogy forráshoz jussanak az önkormányzat támogatásával.

Kreatív, újszerű megoldásokat vár Kazincbarcika Város Önkormányzata a KolorFund pályázatra jelentkezőktől. Szitka Péter polgármester a célokat ismertetve hangsúlyozta: vissza nem térítendő pénzügyi forrással szeretnék ösztönözni a Kazincbarcikán működő mikro- és kisvállalkozások megújulását, támogatva működésük hatékonyságát. A városvezető szerint a cégek működésük stabilizálásával, és eredményességük javításával új munkahelyek teremtéséhez járulhatnak hozzá Kazincbarcikán.

„Kazincbarcika Város Önkormányzata elkötelezett abban, hogy támogassa a helyi vállalkozásokat, ezért újra megnyitjuk a pályázati alapot. A KolorFUND név maradt, miként a koncepció is, hogy városunk újabb szolgáltatásokkal vagy ezekhez kapcsolódó, képzett szakemberekkel bővüljön. Az innovatív szemlélet kiemelt szerepet kap, hiszen a célunk, hogy olyan újító szellemű szolgáltatások valósuljanak meg városunkban, amelyek még nem érhetőek el Kazincbarcikán, vagy amelyek lehetőséget nyújtanak a cégek fejlődésére — fogalmazott Szitka Péter polgármester.”

A pénzügyi forrást Kazincbarcika Város Önkormányzata biztosítja, saját költségvetéséből. A támogatás vissza nem térítendő fejlesztési célú támogatás, és olyan cégek igényelhetik, amelyek Kazincbarcika város közigazgatási területén belül végzik tevékenységüket, vagy a városban terveznek letelepedni és munkát végezni.

„Az idén 30 millió Ft-os keretet tudunk biztosítani a KolorFUNDra, a pályázók pedig 200 ezer és 2 millió Ft közötti, vissza nem térítendő támogatási összegre nyújthatnak be igényt — hangsúlyozta a városvezető.”

A KolorFUND keretében támogatható a termelő, kereskedelmi vagy szolgáltató tevékenységgel kapcsolatos eszközbeszerezés, az információs technológiafejlesztés (beleértve az online megjelenést, az e-kereskedelmet és az egyéb e-szolgáltatást), az üzleti alkalmazások támogatása, valamint az olyan oktatási költségek elszámolása, amelyek közvetlenül a támogatásban megjelölt eszköz beszerzéséhez vagy szolgáltatás nyújtásához kapcsolódnak .

A támogatandó projektekre a Bíráló Bizottság tesz javaslatot. A pályázatról és annak benyújtási határidejéről bővebben ITT kaphatnak tájékoztatást az érdeklődők.

 

További híreink

Választások — 2024. június 9.

Dátum: 2024. ápr 17. 13:36

Idén június 9-én helyi önkormányzati, nemzetiségi önkormányzati és európai parlamenti választások lesznek. Cikkünk a legfontosabb tudnivalókat folyamatos frissítés mellett tartalmazza. A kazincbarcikai választópolgárok megtudhatják, mik a határidők, és 2024-ben hogyan alakul a városban a választókerületeknek, valamint a szavazóköröknek a listája.

Tudat(re)formáló óvodapedagógiai konferencia Kazincbarcikán

Dátum: 2024. ápr 17. 09:01

A Covid-idők kényszerszünete után összesítésben harmadik alkalommal rendeztek városunkban óvodapedagógiai konferenciát a Kazincbarcika Összevont Óvodák. A rendezvényt tudattranszformáló, interaktív előadással koronázta meg Bagdi Bella pszichológus, a Boldogságóra szellemi anyja is.

Jövőbe mutató partnernap a 35 éves Humán Kft.-nél

Dátum: 2024. ápr 16. 20:39

Az első nagyszabású partnernapját tartotta április 12-én Kazincbarcika 35 éves informatikai cége, a Humán Kft. Az eseményen résztvevők megismerhették a vállalat régi és új szolgáltatásait, valamint fejlesztéseit.

Vármegyei Diákolimpia elődöntőn mérkőztek Borsod ifjú labdarúgói

Dátum: 2024. ápr 16. 15:24

A Diákolimpia labdarúgás vármegyei elődöntőjének adott otthont városunk a napokban. Kazincbarcika, Ózd és Edelény legtehetségesebb fiatal sportolói versenyezhettek, összesen 120-an, 12 csapatban. A cél a legjobbak kiválasztása volt a vármegyei döntőre. A kazincbarcikaiak most is bravúrosan teljesítettek.

KolorTV élőben

Programajánló

Babakiállítás

Mezey István Művészeti Központ

Szárazon megúszós Vízikomplexum-bejárás

Vízi komplexum

Futókörök napja 2024

Kazincbarcika, Csónakázó-tó

Retro majális

Kazincbarcika, Fő tér

Tour de Hongrie 2024 - május 9-i kazincbarcikai célállomással

Kazincbarcika

Legfrissebb galéria

Legfrissebb videók

Facebook

Szurkoljunk