https://kolorline.hu/Ebösszeírás Kazincbarcikán

Ebösszeírás Kazincbarcikán

Szerző:

Kolorline szerkesztőség

Publikálva:

Utolsó frissítés:

Kategória:

Kazincbarcika

Kazincbarcika város közigazgatási területén a 4 hónaposnál idősebb ebek tulajdonosai vagy tartói ebösszeíró adatlapot kötelesek kitölteni, és május 31-ig eljuttatni azt a Kazincbarcikai Önkormányzati Rendészethez.

Az állatok védelméről és kíméletéről szóló törvény alapján az eb tartási helye szerint illetékes önkormányzat - ebrendészeti feladatainak elvégzése érdekében, illetve a veszettség elleni oltás járványvédelmi vonatkozásaira való tekintettel - háromévente legalább egy alkalommal ebösszeírást végez.

A települési önkormányzat az ebösszeírás alapján az ebtartók által szolgáltatott adatokról helyi elektronikus nyilvántartást köteles vezetni, az állat tulajdonosa, tartója és más személyek jogainak, személyes biztonságának és tulajdonának védelme, valamint ebrendészeti és állatvédelmi feladatainak hatékony ellátása céljából.

Az eb tulajdonosa és tartója az ebösszeíráskor köteles a törvényben előírt adatokat a települési önkormányzat rendelkezésére bocsátani. A folyamatos ebösszeírás, nyilvántartás és frissítés céljából a Kazincbarcika Város közigazgatási területén tartott 4 hónaposnál idősebb ebek tulajdonosai/tartói,„Ebösszeíró adatlapot" kötelesek kitölteni, amelyet az Önkormányzati Rendészethez kell 2023. május 31-ig eljuttatniuk.

Az ebösszeíró adatlap példányai a következő helyeken szerezhetőek be:

⇒ Kazincbarcika Város Önkormányzat Polgármesteri Hivatalában (3700 Kazincbarcika, Fő tér 4.)
⇒ Kazincbarcikai Önkormányzati Rendészet ügyfélszolgálatán (3700 Kazincbarcika, Rákóczi tér 4.
⇒ Online
ITT (az oldal alján található dokumentum letöltésével)

Tájékoztatás

A tájékoztatásról bővebben ITT olvashatnak.

A kitöltéssel kapcsolatban a 06-48/512-392-es telefonszámon kérhető tájékoztatás a következő időpontokban:

⇒ hétfő — szerda 08:00 - 16:00 óra között
⇒ csütörtök 08:00 - 18:00 óra között
⇒ pénteken 08:00 - 12:00 óra között


Az ebösszeíró adatlapot ebenként kell kitölteni. 

Benyújtás

A kitöltött adatlapokat az alábbi módokon lehet benyújtani:

⇒ személyesen vagy postai úton (Kazincbarcikai Önkormányzati Rendészet, 3700 Kazincbarcika, Rákóczi tér 4.)
⇒ elektronikusan a
rendeszet@kazincbarcika.hu e-mail-címre


Az adatszolgáltatási kötelezettség elmulasztása állatvédelmi bírságot vonhat maga után! A bírság legkisebb összege 15.000 Ft.

Az adatszolgáltatási kötelezettség teljesítését és a benyújtott adatlapok valóságtartalmát a Polgármesteri Hivatal munkatársai ellenőrizni fogják.

Annak érdekében, hogy a nyilvántartás aktuális információkat tartalmazzon, az ebtulajdonosok az ebösszeírását követően is kötelesek az adatokban bekövetkező változásokat, szaporulatot írásban bejelenteni. 

Az eb tulajdonosa és tartója bejelentését az alábbi módokon teheti meg:

⇒ személyesen vagy postai úton (Kazincbarcikai Önkormányzati Rendészet, 3700 Kazincbarcika, Rákóczi tér 4.)
⇒elektronikusan  a
rendeszet@kazincbarcika.hu e-mail-címen


A kedvtelésből tartott állatok tartásáról és forgalmazásáról szóló Kormányrendelet értelmében 2013. január 1-jétől a 4 hónaposnál idősebb eb csak transzponderrel (chip) megjelölve tartható, ezért aki a jogszabályban meghatározott kötelezettségének még nem tett eleget, az köteles a transzponderrel nem rendelkező ebeket állatorvosnál megjelöltetni.

 

További híreink

Önkormányzati tárgyi ajándék a Kazincbarcikai Mentőállomásnak

Dátum: 2024. aug 10. 06:40

Éves hagyomány, hogy Kazincbarcika Város Önkormányzata mindnyájunk egészségügyi védőhálójának, a Kazincbarcikai Mentőállomásnak hálát mond, és ezt egy hasznos ajándékkal is kifejezi. Idénre leginkább egy csapatösszetartó étkezőgarnitúra vált számukra szükségessé, így ezt ünnepélyesen át is vehették.

Tiszta, virágos városszépítő mozgalmat hirdet a Kazincbarcikai Városszépítő Egyesület

Dátum: 2024. aug 09. 19:05

Jubileumi „Tiszta, virágos, városszépítő mozgalom”-ban való részvételre buzdítja az itt élőket a Kazincbarcikai Városszépítő Egyesület. A felhívást az teszi különlegessé, hogy a szervezet, megalakulásának 55. évfordulóját ünnepli 2024 októberében.

Szent István-ünnep három napon át

Dátum: 2024. aug 07. 15:00

Az idei Kolorfesztiválon augusztus 18. és 20. között ünnepi programok várják az érdeklődőket a Fő téren. Itt lesz többek között az Első emelet, a Bikini, Horváth Tamás, a Fricska Táncegyüttes, Korda György és Balázs Klári. Az augusztus 20-i ünnepséget tűzijáték zárja.

Útlezárás a Csónakázó-tónál

Dátum: 2024. aug 07. 13:20

A Kolorfesztivál Csónakázó-tavi programjai miatt útlezárásra számítsanak a kiskertekbe közlekedők. A szervezők a kerttulajdonosok türelmét és megértését kérik.

KolorTV élőben

Programajánló

Manuel

Kazincbarcika, Csónakázó-tó

T. Danny

Kazincbarcika, Csónakázó-tó

Gitármuzsika 12 húron

Kazincbarcika, Felső-Barcikai Református Templom

Kölyöksziget

Kazincbarcika, Csónakázó-tó

Alma Együttes

Kazincbarcika, Csónakázó-tó

Legfrissebb galéria

Legfrissebb videók

Facebook

Szurkoljunk