https://kolorline.hu/Játékos vetélkedővel emlékeztek a Föld napjára az ovisok

Játékos vetélkedővel emlékeztek a Föld napjára az ovisok

Szerző:

Kolorline szerkesztőség

Publikálva:

Utolsó frissítés:

Kategória:

Kazincbarcika

Idén is közös programra hívta a város óvodásait a Föld Napja alkalmából a Kazincbarcikai Összevont Óvodák Környezeti Munkaközössége a Völgy parkba. A játékos vetélkedőn a gyerekek különböző feladatokat oldottak meg a szelektív hulladékgyűjtés témakörében. A szemléletformáló rendezvényre 8 tagóvodából mintegy 100-120 gyermek látogatott el.

A tóból mentették ki a hulladékokat a gyerekek, játékos formában ismerkedve a környezettudatos magatartással. A Föld napja alkalmából tartott programon a szervezők igyekeztek felhívni a kicsik figyelmét arra, hogy Földünk sebezhető, és az emberi gondatlanság az elmúlt évtizedek alatt a végletekig kihasználta bolygónkat.

A Kazincbarcikai Összevont Óvodák Munkaközössége minden évben megszervezi a szemléletformáló rendezvényt. Vezetőjük, Tarné Venczel Ágnes szerint nagyon fontos, hogy a gyerekek minél fiatalabb korban elsajátítsák a környezet, a természet értékeinek szeretetét, hiszen így lesznek önmagukért és másokért felelős felnőttek.

"Nemrégiben már a csoportokban is megjelentek a szelektív hulladékgyűjtő kukák, úgyhogy már az óvodában is válogatottan gyűjtik a hulladékot a kicsik. Ezen kívül minden évben együtt gondozunk az udvaron egy kis kertet, a saját kiskertünket: magaságyásokat, virágokat ültetünk. Nagyon fontos ez a munkára nevelés szempontjából is, hiszen látják a gyerekek a növények fejlődését a mag elszórásától akár a termés elfogyasztásáig — foglalta össze a nevelési értékek fontosságát az intézményvezető-helyettes."

A környezetvédelem a Kazincbarcikai Összevont Óvodákban a teljes nevelési évben kiemelt feladat, az intézmény két tagóvodája pedig szeretné megpályázni a „Zöld Óvoda” címet is. 

A Föld napján minden ovis egy csomag virágmagot kapott ajándékba a vendéglátó intézménytől.

További híreink

Önkormányzati tárgyi ajándék a Kazincbarcikai Mentőállomásnak

Dátum: 2024. aug 10. 06:40

Éves hagyomány, hogy Kazincbarcika Város Önkormányzata mindnyájunk egészségügyi védőhálójának, a Kazincbarcikai Mentőállomásnak hálát mond, és ezt egy hasznos ajándékkal is kifejezi. Idénre leginkább egy csapatösszetartó étkezőgarnitúra vált számukra szükségessé, így ezt ünnepélyesen át is vehették.

Tiszta, virágos városszépítő mozgalmat hirdet a Kazincbarcikai Városszépítő Egyesület

Dátum: 2024. aug 09. 19:05

Jubileumi „Tiszta, virágos, városszépítő mozgalom”-ban való részvételre buzdítja az itt élőket a Kazincbarcikai Városszépítő Egyesület. A felhívást az teszi különlegessé, hogy a szervezet, megalakulásának 55. évfordulóját ünnepli 2024 októberében.

Szent István-ünnep három napon át

Dátum: 2024. aug 07. 15:00

Az idei Kolorfesztiválon augusztus 18. és 20. között ünnepi programok várják az érdeklődőket a Fő téren. Itt lesz többek között az Első emelet, a Bikini, Horváth Tamás, a Fricska Táncegyüttes, Korda György és Balázs Klári. Az augusztus 20-i ünnepséget tűzijáték zárja.

Útlezárás a Csónakázó-tónál

Dátum: 2024. aug 07. 13:20

A Kolorfesztivál Csónakázó-tavi programjai miatt útlezárásra számítsanak a kiskertekbe közlekedők. A szervezők a kerttulajdonosok türelmét és megértését kérik.

KolorTV élőben

Programajánló

Manuel

Kazincbarcika, Csónakázó-tó

T. Danny

Kazincbarcika, Csónakázó-tó

Gitármuzsika 12 húron

Kazincbarcika, Felső-Barcikai Református Templom

Kölyöksziget

Kazincbarcika, Csónakázó-tó

Alma Együttes

Kazincbarcika, Csónakázó-tó

Legfrissebb galéria

Legfrissebb videók

Facebook

Szurkoljunk