https://kolorline.hu/Új aszfaltburkolatot kap 2,5 km út Kazincbarcikán

Új aszfaltburkolatot kap 2,5 km út Kazincbarcikán

Szerző:

Kolorline szerkesztőség

Publikálva:

Utolsó frissítés:

Kategória:

Kazincbarcika

Belekerült 4 városrész is abba a fejlesztési programba, amelyben a régi, elöregedett, kátyús utak teljesen megújulhatnak Kazincbarcikán. A szakaszok kiválasztásáról a városvezetés a lakossággal való egyeztetés után döntött, így a buszvégállomás melletti lakótelep, az Alsóvárosi rész, az Újkazinci terek és a Móricz-Radnóti terek melletti útszakaszok is új burkolatot kapnak.

Kazincbarcika Város Önkormányzata minden évben jelentős összegeket fordít az úthálózat karbantartására, felújítására. Teszi ezt saját forrásból, és amennyiben sikeresen pályázik, akkor támogatásból is. 

Szitka Péter polgármester kijelentette: prioritásként kezeli a városvezetés az utak folyamatos megújulását. Az elv az, hogy a legforgalmasabb utak élvezzenek elsőbbséget.

„A mostani beruházással több olyan útszakasz is teljesen új aszfaltburkolatot kap, ahová korábban nem volt lehetőség ilyen mértékű forrást biztosítanunk. A jelenleg érintett szakaszokat az adott területek önkormányzati képviselőivel, a hozzájuk érkező lakossági igények alapján választottuk ki. Ez jelentős előrelépés mind a 4 városrészben, hiszen az ott élők már régóta fennálló problémájára sikerül hosszú távon minőségi megoldást nyújtanunk.”

A város az Európai Uniótól 200 millió forintot nyert az útfelújításra. Az érintett területek kiválasztásánál szempont volt a közintézmények vagy a közösségi közlekedéssel érintett szakaszok közelsége is. 

Az érintett útszakaszok:
➢ Derkovits tér — Paál László utca külső íve
➢ Újkazinci terek
➢ Attila út a Tompa Mihály Református Általános Iskolától a bevásárlóközpont előtti körforgalomig
➢ Tóth Árpád út teljes szakasza

 

A 200 millió forint csak útfelújításra fordítható, ám amennyiben az érintett szakaszok felmérését követően szükséges a csapadékvíz-elvezető rendszer korszerűsítése, akkor azt Kazincbarcika Város Önkormányzata saját költségvetése terhére fogja megvalósítani — hangsúlyozta Szitka Péter polgármester. 

 

Lövey Zoltán, önkormányzati képviselő:
"Választókerületemben a Tóth Árpád út teljes felújítása örömteli hír, hiszen rendkívül forgalmas útról van szó. Ha elkészül, természetesen folytatjuk a munkát a városrész más, szintén rossz állapotú útjainak rendbetételével."

 

Harda Attila, önkormányzati képviselő:
"A Derkovits tér és környéke — főként a piac miatt — erőteljesen igénybe van véve. A lakókörzet csak ezen az úton megközelíthető, ami az évek alatt jelentősen leamortizálódott. Ez a fejlesztés jelentős az itt lakók életében, és öröm, hogy az útszakasz belekerült a fejlesztésbe."

 

Pásztor László, önkormányzati képviselő: 
"Az Alsóvárosi körúton korábban a teljes vízvezeték-hálózat rekonstrukciója megtörtént. Az úthálózat itt kátyússá vált, megsüllyedt az aknákkal együtt, ezért az ott élők, a 600 garázstulajdonos és az iskolába közlekedők is örömmel fogadták a fejlesztés hírét."

 

Dr. Perjési Zsolt, önkormányzati képviselő:
"Az Újkazinci városrészben az elmúlt években megkezdődött a belső udvarok megújítása, jelenleg a Szemere és a Thököly téren zajlanak munkálatok. Polgármester úrnak korábban jeleztem, hogy szükséges a külső útszakaszok rekonstrukciója is, és örömmel fogadtuk a pályázati forrásból történő megvalósulást. Remélem, hogy egy következő lépésben a parkolók felújítása is megtörténhet."


Amennyiben minden felmérés elkészült, és az adatok rendelkezésre állnak, úgy a projekt még a nyáron elindulhat, és egyes szakaszok megújulására, valamint a forgalom számára történő átadására akár idén sor kerülhet. 

További híreink

Földi szúnyoggyérítés Kazincbarcikán

Dátum: 2024. máj 03. 08:25

Május 7-én (kedden) szúnyoggyérítés lesz Kazincbarcikán. A Barcika Park Nonprofit Kft. megbízásából nem ez az első lépés idén a szúnyoginvázió megfékezésére: a szezonban már háromszor történt földi-biológiai gyérítés.

Leáll a távfűtés Kazincbarcikán

Dátum: 2024. máj 02. 22:33

A jó idő érkeztével május 6-tól leáll a távfűtés Kazincbarcikán. A társasházak képviselői természetesen egyedi igényeket is benyújthatnak a szolgáltató felé, amennyiben eltérő időpontban szeretnék a fűtést leállíttatni.

Így látják az ovisok Kolorcityt – Óvodai kiállítás nyílt a Don Bosco Sportközpontban

Dátum: 2024. máj 02. 07:00

A Kazincbarcikai Összevont Óvodák szervezésében „70 éves a mi városunk!” címmel nyílt kiállítás április 25-én, a Don Bosco Sportközpontban. A megjelent családtagok és érdeklődők Kolorcity ovisainak szemével láthatták Kolorcityt, a kiállított „művek” pedig nagy sikert arattak.

Kolorcity szülinapját ünnepelték a kicsik az Ovis gálán

Dátum: 2024. máj 01. 18:00

A Kazincbarcikai Összevont Óvodák valamennyi tagóvodája megmutatta magát az Ovis gálán, amely évek óta hagyománynak számít Kazincbarcikán. A Don Bosco Sportközpont csarnokában megtartott gála témája idén a város 70. születésnapja volt.

KolorTV élőben

Programajánló

Tour de Hongrie 2024 - május 9-i kazincbarcikai célállomással

Kazincbarcika

Születés hete Kazincbarcikán

Kazincbarcika

KolorPlatz-avató

Legfrissebb galéria

Legfrissebb videók

Facebook

Szurkoljunk