https://kolorline.hu/A döntés nem előzmények nélküli — veszélyes fákat vágnak ki Kazincbarcikán

A döntés nem előzmények nélküli — veszélyes fákat vágnak ki Kazincbarcikán

Szerző:

Kolorline szerkesztőség

Publikálva:

Utolsó frissítés:

Kategória:

Kazincbarcika

Hamarosan megoldódik a Csokonai utcai székhelyóvoda udvarán található elöregedett fák okozta probléma. A fák kivágása elkerülhetetlen, korábban az intézmény melletti üzletsoron okozott anyagi kárt az egyik kidőlt fa. Akkor szerencsére nem történt személyi sérülés.

Kazincbarcikán egyre több az elöregedett fa. Bár az önkormányzat megkezdte azt a programot, hogy kivágják a balesetveszélyessé vált, menthetetlen fákat, és helyettük újakat ültetnek, de a korábbi évtizedekben elmaradt rendszeres fafiatalítás miatt idő kell ahhoz, hogy kialakuljon az egyensúly.

A székhelyóvoda udvarán 25 fa található, amelyből a szakemberek 16-ot voltak kénytelenek vágásra kijelölni. Halász Béla, a Polgármesteri Hivatal Városüzemeltetési és Rendészeti Osztályának vezetője hangsúlyozta: a jelentősen elöregedett fákat az utóbbi időben tapasztalható erős széllökések veszélyessé teszik. A döntés előzménye, hogy egy korábbi vihar az óvoda udvarán található egyik fát kidöntötte, amely az utca felé dőlve egy tetőt rongált meg az üzletsoron.

A menthetetlen fák kivágását bonyolítja azok mérete, de a munkálatok már szervezés alatt vannak. Az biztos, hogy kellő szakmai alapossággal, a szabályok teljes körű betartásával történik majd a veszélyes fák eltávolítása.

A pótlásról természetesen gondoskodik Kazincbarcika Város Önkormányzata, mégpedig oly módon, hogy kizárólag településképbe illő, ezen a területen honos fafajtákat ültetnek majd az óvoda udvarára.

 

További híreink

Önkormányzati tárgyi ajándék a Kazincbarcikai Mentőállomásnak

Dátum: 2024. aug 10. 06:40

Éves hagyomány, hogy Kazincbarcika Város Önkormányzata mindnyájunk egészségügyi védőhálójának, a Kazincbarcikai Mentőállomásnak hálát mond, és ezt egy hasznos ajándékkal is kifejezi. Idénre leginkább egy csapatösszetartó étkezőgarnitúra vált számukra szükségessé, így ezt ünnepélyesen át is vehették.

Tiszta, virágos városszépítő mozgalmat hirdet a Kazincbarcikai Városszépítő Egyesület

Dátum: 2024. aug 09. 19:05

Jubileumi „Tiszta, virágos, városszépítő mozgalom”-ban való részvételre buzdítja az itt élőket a Kazincbarcikai Városszépítő Egyesület. A felhívást az teszi különlegessé, hogy a szervezet, megalakulásának 55. évfordulóját ünnepli 2024 októberében.

Szent István-ünnep három napon át

Dátum: 2024. aug 07. 15:00

Az idei Kolorfesztiválon augusztus 18. és 20. között ünnepi programok várják az érdeklődőket a Fő téren. Itt lesz többek között az Első emelet, a Bikini, Horváth Tamás, a Fricska Táncegyüttes, Korda György és Balázs Klári. Az augusztus 20-i ünnepséget tűzijáték zárja.

Útlezárás a Csónakázó-tónál

Dátum: 2024. aug 07. 13:20

A Kolorfesztivál Csónakázó-tavi programjai miatt útlezárásra számítsanak a kiskertekbe közlekedők. A szervezők a kerttulajdonosok türelmét és megértését kérik.

KolorTV élőben

Programajánló

Manuel

Kazincbarcika, Csónakázó-tó

T. Danny

Kazincbarcika, Csónakázó-tó

Gitármuzsika 12 húron

Kazincbarcika, Felső-Barcikai Református Templom

Kölyöksziget

Kazincbarcika, Csónakázó-tó

Alma Együttes

Kazincbarcika, Csónakázó-tó

Legfrissebb galéria

Legfrissebb videók

Facebook

Szurkoljunk