https://kolorline.hu/Jubileum — idén ünnepli 40 éves fennállását a Nefelejcs Tagóvoda

Jubileum — idén ünnepli 40 éves fennállását a Nefelejcs Tagóvoda

Szerző:

Kolorline szerkesztőség

Publikálva:

Utolsó frissítés:

Kategória:

Kazincbarcika

Negyvenedik születésnapját ünnepelte a Nefelejcs Tagóvoda. Az ünnepségen részt vettek a város képviselői, a székhelyóvoda és más tagóvodák volt vezetői, valamint jelenlegi munkatársai is.

Ünnepi műsorral készültek a gyerekek a Nefelejcs Tagóvoda 40 éves jubileumára. A vendégeket Gálik Valentinné tagóvodavezető köszöntötte, aki felidézte a kezdeteket. 

„Fordítsuk vissza egy kicsit az idő kerekét, mit is látnánk 1983-ban, amikor óvodánk megnyitotta kapuit 12-es számú Óvoda néven. Az intézmény 4 csoporttal indult, 132 gyerekkel és 15 felnőttel.”

Az intézmény 1996-ban az Alsóvárosi Összevont Óvodákhoz került, majd a 2005-ös teljes összevonás után Alsóvárosi Körúti Tagóvoda lett. 2017-ben vette fel a Nefelejcs nevet. Bár az intézmény neve változott az évek során, de a lelkesedés, a gyerekek iránti szeretet cseppet sem. 

Jelenleg 5 csoporttal, 108 gyermekkel és 18 felnőttel működik az óvoda, ahol az a cél, hogy boldog gyermekkoruk legyen a kicsiknek. A rendezvényen Klimon István alpolgármester elmondta: sok emlék fűzi ehhez az intézményhez, hiszen öccse is ide járt, és most már apaként is figyelemmel kíséri az intézmény életét. 

A városvezető hozzátette: tavaly a Nefelejcs és a Mesevár Tagóvoda belülről teljes mértékben megújult, és továbbra is nagy hangsúlyt fektetnek az óvodák modernizálására.

„Energetikailag szerettük volna korszerűsíteni ezt az óvodát, és pályázati forrást is sikerült nyernünk rá. Viszont annyira kevés volt az összeg, hogy sajnos abból nem lehetett megvalósítani az energetikai korszerűsítést, így újra szeretnénk pályázni. Immáron csak „a külső csomagolás" az, ami az óvodának hiányzik, hiszen belülről meg tudott újulni az intézmény.”

Az alpolgármester méltatta az intézményekben folyó magas fokú nevelő-oktató munkát, amihez a város lehetőségeihez mérten igyekszik hozzájárulni. Példaként említette, hogy ebben a nevelési évben több mint húszmillió forintból juttatnak az óvodáknak kül- és beltéri játszóeszközöket.

Az ünnepségen természetesen nem maradt el a hatalmas születésnapi torta sem, de a napot az együttlét, a közös program tette felejthetetlenné.

 

További híreink

Önkormányzati tárgyi ajándék a Kazincbarcikai Mentőállomásnak

Dátum: 2024. aug 10. 06:40

Éves hagyomány, hogy Kazincbarcika Város Önkormányzata mindnyájunk egészségügyi védőhálójának, a Kazincbarcikai Mentőállomásnak hálát mond, és ezt egy hasznos ajándékkal is kifejezi. Idénre leginkább egy csapatösszetartó étkezőgarnitúra vált számukra szükségessé, így ezt ünnepélyesen át is vehették.

Tiszta, virágos városszépítő mozgalmat hirdet a Kazincbarcikai Városszépítő Egyesület

Dátum: 2024. aug 09. 19:05

Jubileumi „Tiszta, virágos, városszépítő mozgalom”-ban való részvételre buzdítja az itt élőket a Kazincbarcikai Városszépítő Egyesület. A felhívást az teszi különlegessé, hogy a szervezet, megalakulásának 55. évfordulóját ünnepli 2024 októberében.

Szent István-ünnep három napon át

Dátum: 2024. aug 07. 15:00

Az idei Kolorfesztiválon augusztus 18. és 20. között ünnepi programok várják az érdeklődőket a Fő téren. Itt lesz többek között az Első emelet, a Bikini, Horváth Tamás, a Fricska Táncegyüttes, Korda György és Balázs Klári. Az augusztus 20-i ünnepséget tűzijáték zárja.

Útlezárás a Csónakázó-tónál

Dátum: 2024. aug 07. 13:20

A Kolorfesztivál Csónakázó-tavi programjai miatt útlezárásra számítsanak a kiskertekbe közlekedők. A szervezők a kerttulajdonosok türelmét és megértését kérik.

KolorTV élőben

Programajánló

Manuel

Kazincbarcika, Csónakázó-tó

T. Danny

Kazincbarcika, Csónakázó-tó

Gitármuzsika 12 húron

Kazincbarcika, Felső-Barcikai Református Templom

Kölyöksziget

Kazincbarcika, Csónakázó-tó

Alma Együttes

Kazincbarcika, Csónakázó-tó

Legfrissebb galéria

Legfrissebb videók

Facebook

Szurkoljunk