https://kolorline.hu/Magyar sport napja — mozgással és elismerések átadásával ünnepeltek Kazincbarcikán

Magyar sport napja — mozgással és elismerések átadásával ünnepeltek Kazincbarcikán

Szerző:

Kolorline szerkesztőség

Publikálva:

Utolsó frissítés:

Kategória:

Kazincbarcika

Íjászat, tenisz, kosárlabda, futball, birkózás, falmászás — csak néhány azok közül a sportágak közül, amit  kipróbálhattak a gyerekek a Kazinczy Tornacsarnok területén. Május 8-án, a magyar sport napja alkalmából a szervezők változatos  programokkal mutatták be a helyi sportegyesületek kínálatait, és igyekeztek közelebb hozni a fiatalokhoz a különböző mozgásformákat.

Csaknem kétszáz alsó tagozatos diák ismerkedett a kazincbarcikai sportágkínálattal a magyar sport napja alkalmából rendezett eseményen, amely immár 5 éves múltra tekint vissza. Az iskolások 15 sportágat és a legkülönfélébb sporteszközöket próbálhatták ki a Kazinczy Tornacsarnokban és a létesítmény udvarán. A rendezvény célja az volt, hogy a résztvevők képet kapjanak arról, mely fizikai aktivitás a legmegfelelőbb számukra. A Tompa Mihály Általános Iskolában például számos sportág közül lehet választaniuk a gyerekeknek.

„Nálunk szívesen fociznak, kézilabdáznak a gyerekek, az iskolánkban teniszoktatás folyik, de szeretnénk, ha más sportokat is megismernének. Tanulóink közül sokan járnak jéghokizni vagy röplabdázni, esetleg a városban máshol sportolnak. A magyar sport napja program azért jó lehetőség, mert, itt megismerkedhetnek a diákok a sportágakkal, és ha kedvet kapnak, akkor járhatnak máshová is — fogalmazott Somogyiné Bukszár Klára, a Irinyi János Református Oktatási Központ Tompa Mihály Általános Iskolájának tagintézmény-vezetője.”

Az intézményvezetők szerint a rendszeres testmozgás hozzájárul az egészség megőrzéséhez, így nagyon fontos, hogy a jelentőségére minél szélesebb körben felhívjuk a figyelmet. 

„Abban bízunk, hogy ez elindít egy folyamatot, és a gyerekek az iskolai testnevelésen túl, edzésekre is el fognak menni egy-egy szakosztályba. Szeretnénk, hogy a mindennapjaik részévé váljon a sport, a testnevelés, és felnőttként is egészséges életet éljenek — közölte a programon Kondorné Sztojka Ágnes, a Pollack Mihály Általános Iskola igazgatója.”

Az élet minden részén, de a sport területén különösen fontos a szülői példamutatás — hangsúlyozzák a szakemberek. Kovács László önkormányzati tanácsadó úgy véli: Kazincbarcika sportos település, nagyon sok sportágat támogat a városvezetés, számos klub működik.  

„Azt gondolom, hogy a városunk szépen fejlődik, és a sport területén megvannak azok a szempontok, amelyek alapján fejlesztési területeket jelöltünk ki. Ilyen például a Csónakázó-tó (rekreáció, tömegsport jelleggel), a Kazinczy Tornacsarnok területe (versenysportban), de  ide tartozik a KBSC fociterülete és a Don Bosco Sportcsarnok, tehát színes palettával rendelkezik Kazincbarcika — közölte Kovács László sporttanácsadó.”

A nap zárásaként minden olyan gyermeket és edzőt díjaztak, aki eredményes munkát végzett a testnevelési és sporttevékenység területén az elmúlt évben. 

„Rengeteg díjat sikerült átadnunk — mondta Szitka Péter polgármester, aki szerint az elért eredmények fantasztikusak mind az utánpótlásban, mind a kicsiknél, mind a kicsit idősebbeknél, mind a szépkorúaknál. Gyönyörű eredmények születtek az elmúlt egy évben, és azt ígérték a sportolók, a felkészítő pedagógusok, illetőleg az egyesületi vezetők, hogy ez csak bővülni fog jövőre megint.”

A Kazincbarcika Város Sportjáért kitüntető elismerést idén Oláh Zsoltné, a Dózsa György Tagiskola biológia-testnevelés szakos tanára vehette át, majd a színpadra szólították az összes kitüntetettet, így elkészült a közös csoportkép is. 

 

További híreink

Önkormányzati tárgyi ajándék a Kazincbarcikai Mentőállomásnak

Dátum: 2024. aug 10. 06:40

Éves hagyomány, hogy Kazincbarcika Város Önkormányzata mindnyájunk egészségügyi védőhálójának, a Kazincbarcikai Mentőállomásnak hálát mond, és ezt egy hasznos ajándékkal is kifejezi. Idénre leginkább egy csapatösszetartó étkezőgarnitúra vált számukra szükségessé, így ezt ünnepélyesen át is vehették.

Tiszta, virágos városszépítő mozgalmat hirdet a Kazincbarcikai Városszépítő Egyesület

Dátum: 2024. aug 09. 19:05

Jubileumi „Tiszta, virágos, városszépítő mozgalom”-ban való részvételre buzdítja az itt élőket a Kazincbarcikai Városszépítő Egyesület. A felhívást az teszi különlegessé, hogy a szervezet, megalakulásának 55. évfordulóját ünnepli 2024 októberében.

Szent István-ünnep három napon át

Dátum: 2024. aug 07. 15:00

Az idei Kolorfesztiválon augusztus 18. és 20. között ünnepi programok várják az érdeklődőket a Fő téren. Itt lesz többek között az Első emelet, a Bikini, Horváth Tamás, a Fricska Táncegyüttes, Korda György és Balázs Klári. Az augusztus 20-i ünnepséget tűzijáték zárja.

Útlezárás a Csónakázó-tónál

Dátum: 2024. aug 07. 13:20

A Kolorfesztivál Csónakázó-tavi programjai miatt útlezárásra számítsanak a kiskertekbe közlekedők. A szervezők a kerttulajdonosok türelmét és megértését kérik.

KolorTV élőben

Programajánló

Manuel

Kazincbarcika, Csónakázó-tó

T. Danny

Kazincbarcika, Csónakázó-tó

Gitármuzsika 12 húron

Kazincbarcika, Felső-Barcikai Református Templom

Kölyöksziget

Kazincbarcika, Csónakázó-tó

Alma Együttes

Kazincbarcika, Csónakázó-tó

Legfrissebb galéria

Legfrissebb videók

Facebook

Szurkoljunk