https://kolorline.hu/Óvodapedagógiai konferencia

Óvodapedagógiai konferencia

Szerző:

Kolorline szerkesztőség

Publikálva:

Utolsó frissítés:

Kategória:

Kazincbarcika

Együtt egy szebb jövőért — Óvodapedagógiai Konferenciát szervezett a Kazincbarcikai Összevont Óvodák a színes városban. Az intézmény 6 tagóvodájában olyan szakmai programok várták az óvodapedagógusokat, ahol egymásnak mutathatták meg azokat az innovatív technikákat és tapasztalatokat, amelyek segíthetik munkájuk még magasabb szinten való végzését a hétköznapokban.

Energiadetektív címmel tevékenységszervezési módszereket mutattak be az óvodapedagógusok a gyerekek segítségével a Nefelejcs Tagóvodában. De nemcsak itt, hanem a Mesevár, a Százszorszép, a Füzike, a Napsugár és a székhelyóvoda is kínált programot az óvónőknek.


Az Óvodapedagógiai Konferencia délután a Mezey István Művészeti Központban folytatódott, ahol a klímaváltozás, a fenntarthatóság és a környezetvédelem témakörében boncolgatta a pedagógus felelősségét dr. Fancsik Tamás, a Magyar Földtani és Geofizikai Intézet igazgatója.

„10-13 évvel ezelőtt hallottam olyan véleményeket is, hogy igazából nincs is klímaváltozás, valamint, hogy néhány évvel ezelőtt ugyanilyen meleg volt, stb. Aztán egyszer csak elkezdtük egyre inkább a bőrünkön érezni, hogy itt valami szisztematikusan és folyamatosan változik — fogalmazott a szakember.”


Dr. Makkai Orsolya, Kazincbarcika alpolgármestere a Kolorcity városmárkáról beszélt köszöntőjében, amelynek idén a zöld a legfontosabb színe.

„Az óvodáink is csatlakoztak ahhoz a fenntarthatósági zöld programhoz, amelyet nemrégiben indított el a város, és amiben egyébként a Miskolci Egyetem is kiemelt partnere lesz nemcsak Kazincbarcikának, hanem az egész társulásnak — közölte dr. Makkai Orsolya.”


Az alpolgármester hangsúlyozta: ma a fenntarthatóságról beszélni nem lehetőség, hanem kötelezettség. Dr. Makkai Orsolya kiváló gyakorlati példaként említette, hogy néhány héttel ezelőtt az iskolák után az összes kazincbarcikai óvodában szelektív hulladékgyűjtő edényeket helyeztek ki, hogy a gyerekek minél hamarabb magukba szívják a tudatos zöldszemlélet alappilléreit, és készségszinten óvják környezetüket a szelektív hulladékgyűjtéssel.


 

További híreink

Önkormányzati tárgyi ajándék a Kazincbarcikai Mentőállomásnak

Dátum: 2024. aug 10. 06:40

Éves hagyomány, hogy Kazincbarcika Város Önkormányzata mindnyájunk egészségügyi védőhálójának, a Kazincbarcikai Mentőállomásnak hálát mond, és ezt egy hasznos ajándékkal is kifejezi. Idénre leginkább egy csapatösszetartó étkezőgarnitúra vált számukra szükségessé, így ezt ünnepélyesen át is vehették.

Tiszta, virágos városszépítő mozgalmat hirdet a Kazincbarcikai Városszépítő Egyesület

Dátum: 2024. aug 09. 19:05

Jubileumi „Tiszta, virágos, városszépítő mozgalom”-ban való részvételre buzdítja az itt élőket a Kazincbarcikai Városszépítő Egyesület. A felhívást az teszi különlegessé, hogy a szervezet, megalakulásának 55. évfordulóját ünnepli 2024 októberében.

Szent István-ünnep három napon át

Dátum: 2024. aug 07. 15:00

Az idei Kolorfesztiválon augusztus 18. és 20. között ünnepi programok várják az érdeklődőket a Fő téren. Itt lesz többek között az Első emelet, a Bikini, Horváth Tamás, a Fricska Táncegyüttes, Korda György és Balázs Klári. Az augusztus 20-i ünnepséget tűzijáték zárja.

Útlezárás a Csónakázó-tónál

Dátum: 2024. aug 07. 13:20

A Kolorfesztivál Csónakázó-tavi programjai miatt útlezárásra számítsanak a kiskertekbe közlekedők. A szervezők a kerttulajdonosok türelmét és megértését kérik.

KolorTV élőben

Programajánló

Manuel

Kazincbarcika, Csónakázó-tó

T. Danny

Kazincbarcika, Csónakázó-tó

Gitármuzsika 12 húron

Kazincbarcika, Felső-Barcikai Református Templom

Kölyöksziget

Kazincbarcika, Csónakázó-tó

Alma Együttes

Kazincbarcika, Csónakázó-tó

Legfrissebb galéria

Legfrissebb videók

Facebook

Szurkoljunk