https://kolorline.hu/Zeneművészeti gála a Kodályban

Zeneművészeti gála a Kodályban

Szerző:

Kolorline szerkesztőség

Publikálva:

Utolsó frissítés:

Kategória:

Kazincbarcika

A tavalyi nagy sikerre való tekintettel idén is megtartotta hagyományos tanév végi zeneművészeti gálaműsorát a Kodály Zoltán Alapfokú Művészeti Iskola. A családias hangulatú rendezvény kiváló lehetőséget teremtett arra, hogy a diákok megmutathassák tehetségüket, fejlődésük eredményeit szóló kategóriában, illetve kamarazenei formációkban.

Igazi zenei kavalkád várt azokra, akik május 8-án ellátogattak a Kodály Zoltán Alapfokú Művészeti Iskola hangversenyére. Az  intézmény növendékei és tanárai a barokk kortól a 21. századi műfajokig járták be a zenei palettát. 

A középidős generáció örömére Gossec: Gavotte című műve is felcsendült, amit a tévé hőskorából, a Mazsola és Tádé bábfilm zenéjeként ismerhettünk meg. A műsorban szóló produkciók ugyanúgy helyet kaptak, mint a kamaraformációk.

Kerek Gábor igazgató elmondta: jelenleg az iskolában összesen 430-an tanulnak zeneművészeti ágon. Büszkék arra, hogy nemcsak tanulóik, hanem tanáraik is eredményesen szerepelnek a különféle versenyeken.  

„Például legutóbb a kollégák is voltak egy négykezes zongoraversenyen, ahol megmérettették magukat, és 1. helyezést értek el. Tehát most egészen jó nemcsak a kollégáknak, hanem a gyermekeknek is az eredménye. Sőt, olyan nagy kedvet kaptak, hogy lesz még a tanév végén, májusban és júniusban is olyan verseny, amin résztvesznek majd a zeneművészeti ág növendékei.”


Az intézmény a tanév végéig számos programot szervez. Mindegyik művészeti ágon lesznek alap- és záróvizsgák, megszervezik a néptánc és társastánc szakon tanulók vizsgaelőadásait az Egressy Béni Művelődési Központban, megtartják a zeneművészeti ág ballagását május 24-én, illetve készülnek a Kodály light night rendezvényre is, ahol tanáraik könnyedebb, viccesebb darabokat adnak elő. A tervek között a zenei paletta bővítése is szerepel. 

„Jó lenne, ha újra visszaindíthatnánk például a klarinét szakot, ami sajnálatos módon abbamaradt. Szeretnénk erősíteni a vonós tanszakot: a hegedű- és a csellótanulmányokat, valamint próbálnánk erősíteni a fúvószenekar megmaradása érdekében a rézfúvós oktatást is, tehát ezek a következő éves tervek.”

Az idei gála ismételten bizonyította, hogy a zene közösséget kovácsol, örömet szerez és feltölt, amit a közönség tapssal köszönt meg.


 

További híreink

Önkormányzati tárgyi ajándék a Kazincbarcikai Mentőállomásnak

Dátum: 2024. aug 10. 06:40

Éves hagyomány, hogy Kazincbarcika Város Önkormányzata mindnyájunk egészségügyi védőhálójának, a Kazincbarcikai Mentőállomásnak hálát mond, és ezt egy hasznos ajándékkal is kifejezi. Idénre leginkább egy csapatösszetartó étkezőgarnitúra vált számukra szükségessé, így ezt ünnepélyesen át is vehették.

Tiszta, virágos városszépítő mozgalmat hirdet a Kazincbarcikai Városszépítő Egyesület

Dátum: 2024. aug 09. 19:05

Jubileumi „Tiszta, virágos, városszépítő mozgalom”-ban való részvételre buzdítja az itt élőket a Kazincbarcikai Városszépítő Egyesület. A felhívást az teszi különlegessé, hogy a szervezet, megalakulásának 55. évfordulóját ünnepli 2024 októberében.

Szent István-ünnep három napon át

Dátum: 2024. aug 07. 15:00

Az idei Kolorfesztiválon augusztus 18. és 20. között ünnepi programok várják az érdeklődőket a Fő téren. Itt lesz többek között az Első emelet, a Bikini, Horváth Tamás, a Fricska Táncegyüttes, Korda György és Balázs Klári. Az augusztus 20-i ünnepséget tűzijáték zárja.

Útlezárás a Csónakázó-tónál

Dátum: 2024. aug 07. 13:20

A Kolorfesztivál Csónakázó-tavi programjai miatt útlezárásra számítsanak a kiskertekbe közlekedők. A szervezők a kerttulajdonosok türelmét és megértését kérik.

KolorTV élőben

Programajánló

Manuel

Kazincbarcika, Csónakázó-tó

T. Danny

Kazincbarcika, Csónakázó-tó

Gitármuzsika 12 húron

Kazincbarcika, Felső-Barcikai Református Templom

Kölyöksziget

Kazincbarcika, Csónakázó-tó

Alma Együttes

Kazincbarcika, Csónakázó-tó

Legfrissebb galéria

Legfrissebb videók

Facebook

Szurkoljunk