https://kolorline.hu/Egerben mutatkoztak be a Kazincbarcikai Gobelin Öltögetők

Egerben mutatkoztak be a Kazincbarcikai Gobelin Öltögetők

Szerző:

Kolorline szerkesztőség

Publikálva:

Utolsó frissítés:

Kategória:

Kazincbarcika

Tájak, borok, várak — ezzel a címmel nyílt kiállítás  a 13 éve alakult Kazincbarcikai Gobelin Öltögetők Körének munkáiból Egerben, a Gárdonyi Géza Színház Galériájában.

A kiállított képeken a szőlőültetvények varázslatossága, egy-egy pincészet jellegzetessége, és híres váraink motívumai kaptak hangsúlyt. Az országjáró vándorkiállítás június 19-ig látható, ezt követően Egerből tovább indul, hogy  a magyar borászati régiókat érintve megérkezzen Budapestre, a Vajdahunyadvárbeli Mezőgazdasági Múzeumba. Teleki Klári művészetpártoló szerint a gobelint kontúrosan és szépen, realista módon látjuk, de a Kazincbarcikai Gobelin Öltögetők Köre használt egy másik technikát is, amelynek köszönhetően festői hatású kis falikárpitok kerültek ki a kezük alól.

„A hevesi megyeszékhely kiállításán az egri borvidékről is vannak alkotások, valamint az egri várról is, de láthatóak munkák mindenhonnan, ahová majd innen elkerül ez a képanyag.”

További híreink

Durva hőség közelít

Dátum: 2024. jún 18. 14:30

Harmadfokú hőségriasztást rendelt el az ország egész területére szerda nulla órától szombat éjfélig az országos tisztifőorvos a HungaroMet Magyar Meteorológiai Szolgáltató Nonprofit Zrt. előrejelzése alapján. A hőség az egészséges szervezetet is megviseli, de a kisgyermekek, az idősek, a várandósok, valamint a szív- és érrendszeri betegséggel élők különösen veszélyeztetettek.

Díjeső a Borsod Sport Klub évzáró ünnepségén

Dátum: 2024. jún 18. 14:00

A Borsod Sport Klub (BSK) a Don Bosco Sportközpontban tartotta az évzáró ünnepségét június 12-én. Itt értékelték az elmúlt időszakot, sportolóik kiemelkedő teljesítményeit, és átadták a díjakat, dicséreteket.

A KVSE atlétái Székesfehérváron szerepeltek

Dátum: 2024. jún 18. 08:00

A KVSE atlétika szakosztálya részt vett a Kölyökből Atléta Program Országos Fesztiválján. A fiatal versenyzők az eredmények tükrében büszkén térhettek haza.

Előretekintő és -gondolkodó klímakonferencia Kazincbarcikán

Dátum: 2024. jún 17. 20:20

A klímaváltozás okozta kihívásokra kerestek és kínáltak válaszokat és megoldásokat a LIFE-CLIMCOOP projekt legutóbbi interaktív rendezvényén. A Mezey István Művészeti Központban tartott eseményen téma volt a helyi környezeti kockázatok kezelése, a vízgazdálkodás, sőt a vízgyűjtőszintű közösségépítés.

KolorTV élőben

Programajánló

Kolorkölyök napközis táborok Kazincbarcikán

Mezey István Művészeti Központ

Rúzsa Magdi

Kazincbarcika, Csónakázó-tó

Z!enemi

Kazincbarcika, Csónakázó-tó

Kowalsky meg a Vega

Kazincbarcika, Csónakázó-tó

Manuel

Kazincbarcika, Csónakázó-tó

Legfrissebb galéria

Legfrissebb videók

Facebook

Szurkoljunk