https://kolorline.hu/Egerben mutatkoztak be a Kazincbarcikai Gobelin Öltögetők

Egerben mutatkoztak be a Kazincbarcikai Gobelin Öltögetők

Szerző:

Kolorline szerkesztőség

Publikálva:

Utolsó frissítés:

Kategória:

Kazincbarcika

Tájak, borok, várak — ezzel a címmel nyílt kiállítás  a 13 éve alakult Kazincbarcikai Gobelin Öltögetők Körének munkáiból Egerben, a Gárdonyi Géza Színház Galériájában.

A kiállított képeken a szőlőültetvények varázslatossága, egy-egy pincészet jellegzetessége, és híres váraink motívumai kaptak hangsúlyt. Az országjáró vándorkiállítás június 19-ig látható, ezt követően Egerből tovább indul, hogy  a magyar borászati régiókat érintve megérkezzen Budapestre, a Vajdahunyadvárbeli Mezőgazdasági Múzeumba. Teleki Klári művészetpártoló szerint a gobelint kontúrosan és szépen, realista módon látjuk, de a Kazincbarcikai Gobelin Öltögetők Köre használt egy másik technikát is, amelynek köszönhetően festői hatású kis falikárpitok kerültek ki a kezük alól.

„A hevesi megyeszékhely kiállításán az egri borvidékről is vannak alkotások, valamint az egri várról is, de láthatóak munkák mindenhonnan, ahová majd innen elkerül ez a képanyag.”

További híreink

Kolorfesztivál 2023 — zöld és zenés zendülés

Dátum: 2023. máj 29. 16:00

A 10. Kolorfesztivál sok zenei stílus ikonjainak koncertjeivel, és az eddigi legzöldebb környezettudatossággal várja az érdeklődőket. Idén, augusztus 1. és 20. között újra Kolorcity-színpaddá alakul Kazincbarcika belvárosa.

Kihívás napja 2023

Dátum: 2023. máj 29. 11:28

Kazincbarcika idén is csatlakozott a Kihívás napja országos programhoz. Városunk május 31-én napközben arra buzdít minden intézményt, céget és csoportot, hogy legalább 15 percet intenzíven sportoljanak. A csatlakozók azért mozognak majd, hogy Kolorcity idén saját kategóriájában elhozza az első helyet.

Újraindul a gyógyúszás az uszodában

Dátum: 2023. máj 28. 18:00

A nyári szünetben ismét gyógyúszáson lehet részt venni a Kazincbarcikai Fedett Uszodában.

Szalézi-nap

Dátum: 2023. máj 27. 18:00

Számos program várta az érdeklődőket a héten a Don Bosco Sportközpontban. Szerdán a Szalézi-gálának adott otthont az intézmény. A Szalézi Szent Ferenc Gimnázium diákjai és pedagógusai a reggeli ünnepi szentmise után a sportközpontban emlékeztek az iskola névadójára.

KolorTV élőben

Programajánló

Pedagógusnapi ünnepség Kazincbarcikán

Don Bosco Sportközpont

A Barcika Art 2023-as sokszínű gyerektáborai

Kazincbarcika

Sportlegendák relikviái II.

Kazincbarcika, Mezey István Művészeti Központ

Kul-túr kocsmatúra

Kazincbarcika, Mezey István Művészeti Központ

Kul-túr kocsmatúra

Kazincbarcika, Mezey István Művészeti Központ

Legfrissebb galéria

Legfrissebb videók

Facebook

Szurkoljunk