https://kolorline.hu/Változik a forgalmi rend a Mátyás-Egressy kereszteződésében

Változik a forgalmi rend a Mátyás-Egressy kereszteződésében

Szerző:

Kolorline szerkesztőség

Publikálva:

Utolsó frissítés:

Kategória:

Kazincbarcika

Az érintett szervekkel való egyeztetést és jóváhagyást követően hamarosan új forgalmi rend lép életbe a Mátyás király-Egressy út kereszteződésében. Ezzel egyidejűleg megnyílik a barnamezős beruházás keretében elkészült Lini István téri út, így gyakorlatilag végig egy védett útvonalon lehet a jövőben eljutni a város egyik végéből a másikba.

A város lakosságát is régóta foglalkoztatja a Lini István téri beruházás, és az annak kapcsán megépült átkötőút kérdése. Az út megnyitására forgalomtechnikai okok miatt kellett várni, ám most a közlekedési rend véglegesítésével — a hatóságokkal és az érintettekkel történt egyeztetéseket követően — megnyílhat az új út a forgalom előtt — közölte dr. Juhász Hajnalka, a Barcika Projekt Kft. ügyvezetője.

„Elkészült egy, a Mátyás király utat és a Tardonai utat átkötő útszakasz, ennek fényében a beruházást követően a területen lévő üzletház tulajdonosával, a rendőrséggel, valamint a Volánnal történt hosszú egyeztetések eredményeként sikerült jóváhagyatni a forgalmirend-változást. Ez azt jelenti, hogy a Mátyás király út — teljes hosszában — kiemelt útszakaszként fog funkcionálni, ezáltal megváltozik a forgalmi rend.” 

Az új forgalmi rend alapján a végállomásról induló autóbuszokat — amelyek eddig védett útvonalon, korlátozás nélkül haladhattak az Egressy út irányába — egy stoptábla kényszeríti majd megállásra. Ugyanígy, az Egressy útról érkező járművek is — alárendelt útról érkezve — kötelesek lesznek elsőbbséget adni az immár védett útnak minősülő Mátyás király útról érkezőknek.

Az új közlekedési rend életbe lépése a szabad forgalom biztosítása érdekében történt. Miután a Mátyás király út végighúzódik a városon, és egészen a Jószerencsét úttól a Tardonai útig biztosít folyamatos haladást a közlekedőknek, így ésszerű és hosszú távon indokolt döntés eredménye a változtatás — fogalmazott dr. Juhász Hajnalka.

Az időjárás ugyan hátráltatja a végső munkák befejezését, de az esőzések után, az útburkolati jelek felfestése, módosítása, a közlekedési táblák módosítása és cseréje, valamint a figyelmeztető táblák kihelyezését követően, várhatóan néhány héten belül életbe lép az új közlekedési rend. Ami biztos, hogy ez csütörtöki napra fog esni, hogy a hét elején tapasztalható nagyobb forgalmi dugók miatt ne okozzon még nagyobb fennakadást a közlekedésben a forgalmirend-változás. 

Ezzel egyidejűleg a Lini István téri új útszakasz is megnyílik a közlekedők számára, és az autósok ezen az úton is eljuthatnak a Tardonai vagy — a másik irányból érkezve — a Mátyás király útra.


 

További híreink

Megállni és parkolni is tilos lesz több mint 1 hétig az Újkazincon

Dátum: 2024. ápr 26. 20:20

Aszfaltburkolat kerül a környező kisebb átkötő után után az Újkazinc városrész fő átvezető útjára is. Az autók több mint 1 héten át sem megállni, sem parkolni nem tudnak a munkálatok útvonalán.

Színes és formabontó! És milyen legyen még a strandunk?

Dátum: 2024. ápr 26. 13:15

„A várostervezés közös ügy, hiszen együtt élünk itt, ebben a színes városban. Egy strandberuházás szinte mindenkit érint valamilyen módon, miután családi programok színtere lesz majd ez a hely, ezért szeretnénk kikérni a kazincbarcikaiak véleményét és ötleteit is” — erről Szitka Péter polgármester nyilatkozott a város új strandjának tervezése kapcsán.

Megszaporodtak az internetes és telefonos csalások

Dátum: 2024. ápr 26. 10:38

Az utóbbi időben megugrott az online csalások száma. A Kazincbarcikai Rendőrkapitányság arra hívja fel a figyelmet, hogy telefonon és számítógépen keresztül is veszélyt jelenthetnek a lakosság pénzére a csalók akciói.

Sokat ér Kazincbarcikán a jeles érettségi — tanulást ösztönző támogatások a várostól

Dátum: 2024. ápr 25. 22:55

A jeles érettségit is díjazza Kazincbarcika Város Önkormányzata, és a nyári, balatoni táborozás költségeibe is beszáll a város. A félévi után idén másodszor, nyáron újra kaphatnak tanulást ösztönző támogatást a bizonyítványukért a kazincbarcikai diákok. Ezek a lehetőségek január óta adottak, az önkormányzat új támogatási formáinak köszönhetően.