https://kolorline.hu/Sikeres pályázat — hamarosan kiosztják a civil- és sportszervezetek támogatását

Sikeres pályázat — hamarosan kiosztják a civil- és sportszervezetek támogatását

Szerző:

Kolorline szerkesztőség

Publikálva:

Utolsó frissítés:

Kategória:

Kazincbarcika

22 civil és 10 sportszervezet nyújtott be pályázatot Kazincbarcika Város Önkormányzatának felhívására, amelynek célja a helyi közösségek munkájának segítése, működésük és rendezvényeik finanszírozása. A támogatottak köréről és a támogatás mértékéről megszületett a Társadalompolitikai Bizottság döntése, az érintetteket a napokban értesítik az eredményről.

Idén sem maradnak támogatás nélkül a civil- és sportszervezetek. Kazincbarcika Város Önkormányzata — Szitka Péter polgármester kezdeményezésének köszönhetően — bruttó 10-10 millió forintos összeggel írt ki pályázatot áprilisban az egyesületek működésére és programszervezésre. A pályázatokról a Társadalompolitikai Bizottság május 10-i ülésén döntött. A nyertesek között van a Vajányi Lajos Bajtársi Egyesület is, amely Hősök napi rendezvényét valósítja meg az elnyert összegből május 21-én, a Kazincbarcika-alsói Református Egyházközség templomkertjében.

„A vasárnapi ünnepségünkön polgármester úr mond egy emlékező köszöntést, lesz ünnepi beszéd, és egy katonai koszorúzás. Nagy örömünkre szolgál, hogy idei rendezvényünkön magunk mellett tudhatjuk az Irinyi János Református Oktatási Központ tanulóit, illetve a Kodály Zoltán Alapfokú Művészeti Iskola tanárait — ismertette Husonyicza Gábor, a Vajányi Lajos Bajtársi Egyesület elnöke.”

Dr. Makkai Orsolya alpolgármester elmondta: 22 civil és 10 sportszervezet nyújtott be színvonalas pályázatot a kazincbarcikai önkormányzat felhívására, melyet egy hiteles, átlátható, korrekt helyzetelemzés előzött meg a helyi közösségek igényeiről, problémáiról. 

„A legtöbb sportszervezet, illetve civil szervezet teljes egészében megkapta az igényelt összeget, nem is merítettük még ki a 10-10 millió forintos bruttó összeget. De mindig igyekszünk rajta tartalékot hagyni, hogyha felmerül év közben is valamiféle igény egy rendezvényre, amire nem számítunk előre, akkor ezeket tudjuk belőle finanszírozni. Több mint 8-8 millió forintot sikerül most kiosztania Kazincbarcika Város Önkormányzatának mindkét területre, tehát a civilre és a sportra is — fogalmazott dr. Makkai Orsolya alpolgármester.”

Az érintetteket a napokban értesítik az eredményről telefonon és e-mailben is, amely a támogatási szerződés megküldésével és aláírásával válik majd véglegessé.

„A támogatási szerződést követően a városlakók is találkozhatnak majd nagyon sok programmal és lehetőséggel, amit a helyi civilek, illetve sportszervezetek kínálnak, ezt követően pedig lesz egy elszámolás is, hiszen fontos, hogy lássuk azt, hogy a civil szervezetek és a sportegyesületek mire és hogyan használták fel az összegeket — hangsúlyozta dr. Makkai Orsolya.”

A nyertesek listája és az elnyert támogatás összege a www.kazincbarcika.hu oldalon lesz megtekinthető.

 

További híreink

Leállás a Kazincbarcikai Fedett Uszodában

Dátum: 2024. júl 26. 13:08

Augusztus 5. és 25. között a szokásos éves karbantartás miatt leáll a Kazincbarcikai Fedett Uszoda és az ott elérhető szolgáltatások. Az üzemeltető a lakosság türelmét és megértését kéri.

Kolorfesztivál – idén is Kolorcountryvá tágul-tárul Kolorcity

Dátum: 2024. júl 25. 07:25

A Kolorfesztivál évek óta plusz dimenziót jelent a helyszínt adó Kolorcity és a fesztiválozók számára. A környező települések a Kolorcountry virtuális birodalmának égisze alatt csatlakoznak saját porondon tartott kulturális programokkal a Kolorfesztivál szellemiségéhez. Így lesz ez idén is. Négy település terjeszti ki 2024-ben Kazincbarcika fesztiválhatárait egytől egyig izgalmas, értékes programokkal.

A Gyermekek Háza-Kézművesház izgalmas-mozgalmas élménytábora

Dátum: 2024. júl 24. 20:36

Kazincbarcika idei Kolortábor-konstellációjából a gyerekek által egyik legjobban várt alkalom a Gyermekek-Háza Kézművesház sokat ígérő élménytábora volt. Ezen a héten többek között lézerharc, Szafari Park, BorsodChem-üzemlátogatás, illetve közös mozizás kínálkozik számukra, és ez sok kis táborélvező érdeklődését telibe találta.

Néhány napra leáll a vízfelmelegítés-szolgáltatás

Dátum: 2024. júl 22. 13:37

Karbantartás miatt 4 napig a távhőszolgáltatással összefüggő vízfelmelegítés-szolgáltatás a teljes városban szünetel. A Barcika Szolg Kft. a felhasználók türelmét és megértését kéri.

KolorTV élőben

Programajánló

Kazincbarcikai Gobelin Öltögetők Köre: Ajándék - múltunk, jelenünk

Kazincbarcika, Mezey István Művészeti Központ, többfunkciós terem

FesztiRoll

Kazincbarcika, belterület

Galéria ’70

Mezey István Művészeti Központ kiállítóterem

Oroszi Fanni és a Band

Kazincbarcika, Csónakázó-tó

Rúzsa Magdi

Kazincbarcika, Csónakázó-tó

Legfrissebb galéria

Legfrissebb videók

Facebook

Szurkoljunk