https://kolorline.hu/Sikeres pályázat — hamarosan kiosztják a civil- és sportszervezetek támogatását

Sikeres pályázat — hamarosan kiosztják a civil- és sportszervezetek támogatását

Szerző:

Kolorline szerkesztőség

Publikálva:

Utolsó frissítés:

Kategória:

Kazincbarcika

22 civil és 10 sportszervezet nyújtott be pályázatot Kazincbarcika Város Önkormányzatának felhívására, amelynek célja a helyi közösségek munkájának segítése, működésük és rendezvényeik finanszírozása. A támogatottak köréről és a támogatás mértékéről megszületett a Társadalompolitikai Bizottság döntése, az érintetteket a napokban értesítik az eredményről.

Idén sem maradnak támogatás nélkül a civil- és sportszervezetek. Kazincbarcika Város Önkormányzata — Szitka Péter polgármester kezdeményezésének köszönhetően — bruttó 10-10 millió forintos összeggel írt ki pályázatot áprilisban az egyesületek működésére és programszervezésre. A pályázatokról a Társadalompolitikai Bizottság május 10-i ülésén döntött. A nyertesek között van a Vajányi Lajos Bajtársi Egyesület is, amely Hősök napi rendezvényét valósítja meg az elnyert összegből május 21-én, a Kazincbarcika-alsói Református Egyházközség templomkertjében.

„A vasárnapi ünnepségünkön polgármester úr mond egy emlékező köszöntést, lesz ünnepi beszéd, és egy katonai koszorúzás. Nagy örömünkre szolgál, hogy idei rendezvényünkön magunk mellett tudhatjuk az Irinyi János Református Oktatási Központ tanulóit, illetve a Kodály Zoltán Alapfokú Művészeti Iskola tanárait — ismertette Husonyicza Gábor, a Vajányi Lajos Bajtársi Egyesület elnöke.”

Dr. Makkai Orsolya alpolgármester elmondta: 22 civil és 10 sportszervezet nyújtott be színvonalas pályázatot a kazincbarcikai önkormányzat felhívására, melyet egy hiteles, átlátható, korrekt helyzetelemzés előzött meg a helyi közösségek igényeiről, problémáiról. 

„A legtöbb sportszervezet, illetve civil szervezet teljes egészében megkapta az igényelt összeget, nem is merítettük még ki a 10-10 millió forintos bruttó összeget. De mindig igyekszünk rajta tartalékot hagyni, hogyha felmerül év közben is valamiféle igény egy rendezvényre, amire nem számítunk előre, akkor ezeket tudjuk belőle finanszírozni. Több mint 8-8 millió forintot sikerül most kiosztania Kazincbarcika Város Önkormányzatának mindkét területre, tehát a civilre és a sportra is — fogalmazott dr. Makkai Orsolya alpolgármester.”

Az érintetteket a napokban értesítik az eredményről telefonon és e-mailben is, amely a támogatási szerződés megküldésével és aláírásával válik majd véglegessé.

„A támogatási szerződést követően a városlakók is találkozhatnak majd nagyon sok programmal és lehetőséggel, amit a helyi civilek, illetve sportszervezetek kínálnak, ezt követően pedig lesz egy elszámolás is, hiszen fontos, hogy lássuk azt, hogy a civil szervezetek és a sportegyesületek mire és hogyan használták fel az összegeket — hangsúlyozta dr. Makkai Orsolya.”

A nyertesek listája és az elnyert támogatás összege a www.kazincbarcika.hu oldalon lesz megtekinthető.

 

További híreink

Sokat ér Kazincbarcikán a jeles érettségi — tanulást ösztönző támogatások a várostól

Dátum: 2024. ápr 25. 22:55

A jeles érettségit is díjazza Kazincbarcika Város Önkormányzata, és a nyári, balatoni táborozás költségeibe is beszáll a város. A félévi után idén másodszor, nyáron újra kaphatnak tanulást ösztönző támogatást a bizonyítványukért a kazincbarcikai diákok. Ezek a lehetőségek január óta adottak, az önkormányzat új támogatási formáinak köszönhetően.

Szárazon megúszós civilbejárás az új Vízi komplexumban

Dátum: 2024. ápr 25. 07:12

A várva várt kazincbarcikai Vízi komplexum első ütemének befejezésénél az érdeklődő civilek is lehetőséget kaptak belülről megtekinteni az izgalmas beruházás jelenlegi állását, egyelőre még szárazon. A város sport- és rekreációs életét hamarosan jócskán feldobó vízi létesítmény előre meglesését várakozáson is túli érdeklődés kísérte.

Sajókazinc híres szülötte

Dátum: 2024. ápr 24. 22:13

Egressy Bénire emlékeztek születésének 210. évfordulóján Kazincbarcikán.

Tour de Hongrie Kazincbarcikán

Dátum: 2024. ápr 24. 19:05

Kazincbarcika két állomással: egy cél- és egy rajtállomással lesz helyszíne a 2024-es Tour de Hongrie-nak. A május 9-i és 10-i versenynapok útlezárásokkal járnak városunkban, amelyeket a cikkünk alján látható térképen lehet megtekinteni.

KolorTV élőben

Programajánló

70 éves a mi városunk! - ovis gála

Don Bosco Sportközpont

Futókörök napja 2024

Kazincbarcika, Csónakázó-tó

Retro majális

Kazincbarcika, Fő tér

Tour de Hongrie 2024 - május 9-i kazincbarcikai célállomással

Kazincbarcika

Legfrissebb galéria

Legfrissebb videók

Facebook

Szurkoljunk