https://kolorline.hu/Sikeres pályázat — hamarosan kiosztják a civil- és sportszervezetek támogatását

Sikeres pályázat — hamarosan kiosztják a civil- és sportszervezetek támogatását

Szerző:

Kolorline szerkesztőség

Publikálva:

Utolsó frissítés:

Kategória:

Kazincbarcika

22 civil és 10 sportszervezet nyújtott be pályázatot Kazincbarcika Város Önkormányzatának felhívására, amelynek célja a helyi közösségek munkájának segítése, működésük és rendezvényeik finanszírozása. A támogatottak köréről és a támogatás mértékéről megszületett a Társadalompolitikai Bizottság döntése, az érintetteket a napokban értesítik az eredményről.

Idén sem maradnak támogatás nélkül a civil- és sportszervezetek. Kazincbarcika Város Önkormányzata — Szitka Péter polgármester kezdeményezésének köszönhetően — bruttó 10-10 millió forintos összeggel írt ki pályázatot áprilisban az egyesületek működésére és programszervezésre. A pályázatokról a Társadalompolitikai Bizottság május 10-i ülésén döntött. A nyertesek között van a Vajányi Lajos Bajtársi Egyesület is, amely Hősök napi rendezvényét valósítja meg az elnyert összegből május 21-én, a Kazincbarcika-alsói Református Egyházközség templomkertjében.

„A vasárnapi ünnepségünkön polgármester úr mond egy emlékező köszöntést, lesz ünnepi beszéd, és egy katonai koszorúzás. Nagy örömünkre szolgál, hogy idei rendezvényünkön magunk mellett tudhatjuk az Irinyi János Református Oktatási Központ tanulóit, illetve a Kodály Zoltán Alapfokú Művészeti Iskola tanárait — ismertette Husonyicza Gábor, a Vajányi Lajos Bajtársi Egyesület elnöke.”

Dr. Makkai Orsolya alpolgármester elmondta: 22 civil és 10 sportszervezet nyújtott be színvonalas pályázatot a kazincbarcikai önkormányzat felhívására, melyet egy hiteles, átlátható, korrekt helyzetelemzés előzött meg a helyi közösségek igényeiről, problémáiról. 

„A legtöbb sportszervezet, illetve civil szervezet teljes egészében megkapta az igényelt összeget, nem is merítettük még ki a 10-10 millió forintos bruttó összeget. De mindig igyekszünk rajta tartalékot hagyni, hogyha felmerül év közben is valamiféle igény egy rendezvényre, amire nem számítunk előre, akkor ezeket tudjuk belőle finanszírozni. Több mint 8-8 millió forintot sikerül most kiosztania Kazincbarcika Város Önkormányzatának mindkét területre, tehát a civilre és a sportra is — fogalmazott dr. Makkai Orsolya alpolgármester.”

Az érintetteket a napokban értesítik az eredményről telefonon és e-mailben is, amely a támogatási szerződés megküldésével és aláírásával válik majd véglegessé.

„A támogatási szerződést követően a városlakók is találkozhatnak majd nagyon sok programmal és lehetőséggel, amit a helyi civilek, illetve sportszervezetek kínálnak, ezt követően pedig lesz egy elszámolás is, hiszen fontos, hogy lássuk azt, hogy a civil szervezetek és a sportegyesületek mire és hogyan használták fel az összegeket — hangsúlyozta dr. Makkai Orsolya.”

A nyertesek listája és az elnyert támogatás összege a www.kazincbarcika.hu oldalon lesz megtekinthető.

 

További híreink

Környezetfejlesztő közösségi nap a Herbolyai-tavaknál

Dátum: 2024. máj 20. 14:23

Hasznos társasági összejövetellel: bográcsozással, koccintással és építő munkával telt a nap május 18-án a Herbolyai II-es tónál. A parkbútorok és a horgászállások karbantartásán vagy festésén túl főmozzanatként két filagóriát és horgászlépcsőket alakított ki a közösség Klimon István alpolgármester és Láda Róbert hivatásos halőr vezényletével az egyre kedveltebb szabadidős területen.

Születés hete Kazincbarcikán

Dátum: 2024. máj 19. 17:37

A Születés hete másfél évtizedes hagyományát idén Kazincbarcika is magához ölelte. Mind a Kazincbarcikai Kórházban, mind a Mezey István Művészeti Központban programok és előadások sora kínálkozott az érintettek számára. Ezek tudatosan koncentráltak a kényes, de annál hasznosabb témákra is.

Újabb játszóeszközöket avattak Kazincbarcikán!

Dátum: 2024. máj 19. 12:24

Folytatódik Kolorcity játszótereinek látványos megújulása. Május 16-án, csütörtökön a Pattantyús utcában és az Eötvös téren vehették birtokba a gyerekek az új eszközöket, izgalmas programok kíséretében.

Újabb parkolóhelyek épülnek majd Kazincbarcikán

Dátum: 2024. máj 18. 07:11

Városunkban égető gondot jelent a parkolás az autók számának gyors és nagymértékű emelkedése miatt. Ennek oldására a városvezetés a következő ciklus elején további legalább 500 új parkolóhely létesítését tűzte célul. Három helyszínen már meg is indult a tervezés.

KolorTV élőben

Programajánló

Made in Hungária

Don Bosco Sportközpont

KolorPlatz-avató

Gyermeknap Kazincbarcikán

Kazincbarcika, Fő tér

Pedagógusnap Kazincbarcikán

Don Bosco Sportközpont

Nyári Kertmozi a Mezey udvarán

Mezey István Művészeti Központ udvara

Legfrissebb galéria

Legfrissebb videók

Facebook

Szurkoljunk