https://kolorline.hu/Sikeres pályázat — hamarosan kiosztják a civil- és sportszervezetek támogatását

Sikeres pályázat — hamarosan kiosztják a civil- és sportszervezetek támogatását

Szerző:

Kolorline szerkesztőség

Publikálva:

Utolsó frissítés:

Kategória:

Kazincbarcika

22 civil és 10 sportszervezet nyújtott be pályázatot Kazincbarcika Város Önkormányzatának felhívására, amelynek célja a helyi közösségek munkájának segítése, működésük és rendezvényeik finanszírozása. A támogatottak köréről és a támogatás mértékéről megszületett a Társadalompolitikai Bizottság döntése, az érintetteket a napokban értesítik az eredményről.

Idén sem maradnak támogatás nélkül a civil- és sportszervezetek. Kazincbarcika Város Önkormányzata — Szitka Péter polgármester kezdeményezésének köszönhetően — bruttó 10-10 millió forintos összeggel írt ki pályázatot áprilisban az egyesületek működésére és programszervezésre. A pályázatokról a Társadalompolitikai Bizottság május 10-i ülésén döntött. A nyertesek között van a Vajányi Lajos Bajtársi Egyesület is, amely Hősök napi rendezvényét valósítja meg az elnyert összegből május 21-én, a Kazincbarcika-alsói Református Egyházközség templomkertjében.

„A vasárnapi ünnepségünkön polgármester úr mond egy emlékező köszöntést, lesz ünnepi beszéd, és egy katonai koszorúzás. Nagy örömünkre szolgál, hogy idei rendezvényünkön magunk mellett tudhatjuk az Irinyi János Református Oktatási Központ tanulóit, illetve a Kodály Zoltán Alapfokú Művészeti Iskola tanárait — ismertette Husonyicza Gábor, a Vajányi Lajos Bajtársi Egyesület elnöke.”

Dr. Makkai Orsolya alpolgármester elmondta: 22 civil és 10 sportszervezet nyújtott be színvonalas pályázatot a kazincbarcikai önkormányzat felhívására, melyet egy hiteles, átlátható, korrekt helyzetelemzés előzött meg a helyi közösségek igényeiről, problémáiról. 

„A legtöbb sportszervezet, illetve civil szervezet teljes egészében megkapta az igényelt összeget, nem is merítettük még ki a 10-10 millió forintos bruttó összeget. De mindig igyekszünk rajta tartalékot hagyni, hogyha felmerül év közben is valamiféle igény egy rendezvényre, amire nem számítunk előre, akkor ezeket tudjuk belőle finanszírozni. Több mint 8-8 millió forintot sikerül most kiosztania Kazincbarcika Város Önkormányzatának mindkét területre, tehát a civilre és a sportra is — fogalmazott dr. Makkai Orsolya alpolgármester.”

Az érintetteket a napokban értesítik az eredményről telefonon és e-mailben is, amely a támogatási szerződés megküldésével és aláírásával válik majd véglegessé.

„A támogatási szerződést követően a városlakók is találkozhatnak majd nagyon sok programmal és lehetőséggel, amit a helyi civilek, illetve sportszervezetek kínálnak, ezt követően pedig lesz egy elszámolás is, hiszen fontos, hogy lássuk azt, hogy a civil szervezetek és a sportegyesületek mire és hogyan használták fel az összegeket — hangsúlyozta dr. Makkai Orsolya.”

A nyertesek listája és az elnyert támogatás összege a www.kazincbarcika.hu oldalon lesz megtekinthető.

 

További híreink

Kolorfesztivál 2023 — zöld és zenés zendülés

Dátum: 2023. máj 29. 16:00

A 10. Kolorfesztivál sok zenei stílus ikonjainak koncertjeivel, és az eddigi legzöldebb környezettudatossággal várja az érdeklődőket. Idén, augusztus 1. és 20. között újra Kolorcity-színpaddá alakul Kazincbarcika belvárosa.

Kihívás napja 2023

Dátum: 2023. máj 29. 11:28

Kazincbarcika idén is csatlakozott a Kihívás napja országos programhoz. Városunk május 31-én napközben arra buzdít minden intézményt, céget és csoportot, hogy legalább 15 percet intenzíven sportoljanak. A csatlakozók azért mozognak majd, hogy Kolorcity idén saját kategóriájában elhozza az első helyet.

Újraindul a gyógyúszás az uszodában

Dátum: 2023. máj 28. 18:00

A nyári szünetben ismét gyógyúszáson lehet részt venni a Kazincbarcikai Fedett Uszodában.

Szalézi-nap

Dátum: 2023. máj 27. 18:00

Számos program várta az érdeklődőket a héten a Don Bosco Sportközpontban. Szerdán a Szalézi-gálának adott otthont az intézmény. A Szalézi Szent Ferenc Gimnázium diákjai és pedagógusai a reggeli ünnepi szentmise után a sportközpontban emlékeztek az iskola névadójára.

KolorTV élőben

Programajánló

Pedagógusnapi ünnepség Kazincbarcikán

Don Bosco Sportközpont

A Barcika Art 2023-as sokszínű gyerektáborai

Kazincbarcika

Sportlegendák relikviái II.

Kazincbarcika, Mezey István Művészeti Központ

Kul-túr kocsmatúra

Kazincbarcika, Mezey István Művészeti Központ

Kul-túr kocsmatúra

Kazincbarcika, Mezey István Művészeti Központ

Legfrissebb galéria

Legfrissebb videók

Facebook

Szurkoljunk