https://kolorline.hu/Bázisintézmény címet nyertek a Kazincbarcikai Összevont Óvodák tagintézményei

Bázisintézmény címet nyertek a Kazincbarcikai Összevont Óvodák tagintézményei

Szerző:

Kolorline szerkesztőség

Publikálva:

Utolsó frissítés:

Kategória:

Kazincbarcika

Az Oktatási Hivatal Bázisintézményként jelölte ki a Kazincbarcikai Összevont Óvodák tagintézményeit, amellyel rendszeres szakmai feladatok, így műhelymunkák, továbbképzések, előadások megtartását vállalták. Az elismerést három évre nyerték el az elmúlt esztendők kiemelkedő pedagógiai munkája eredményeként.

Egyfajta népbetegség uralkodik a társadalmon, az úgynevezett kütyüzés. Vagyis a gyerekek egyre korábban és nagyobb arányban használnak digitális eszközöket. Ezt hivatott ellensúlyozni a kazincbarcikai óvodákban a rendszeres meseolvasás, amellyel az erkölcsi, érzelmi kompetenciák fejlesztését, alakítását tartják fontosnak az intézmény pedagógusai. 

A szakemberek minden tagóvodában különböző technikákat alkalmaznak, és programokat tartanak annak érdekében, hogy a gyerekek fejlődését segítsék. Ilyen például a mesenapon kívül az ovis gála és az erdei iskola is, mellyel sikerrel pályáztak az Oktatási Hivatal Bázisintézménye címre. Az elismerést olyan intézmények nyerhetik el, amelyek készek megosztani a már működő jó gyakorlataikat, helyet és lehetőséget biztosítanak pl. műhelymunkák, bemutató foglalkozások, pedagógus-továbbképzések számára.

„Az élethosszig tartó tanulás az minden pedagógus életében jelen van és érdeklődőek a kollégáink, azon kívül hogy mi megmutatjuk, hogy mit tudunk, én azt gondolom, hogyha elmegyünk környező intézményekbe, mindig mi is tudunk valami újat tanulni, valamit, amit ők másképpen csinálnak mint mi, tehát részt veszünk ezeken a 03:20 programokon — közölte Liptákné Gergely Valéria, a Kazincbarcikai Összevont Óvodák intézményvezetője.”

Az Oktatási Hivatal Bázisintézménye kitüntetést több alkalommal is elnyerheti egy-egy intézmény, a Kazincbarcikai Összevont Óvodák három évig, 2026-ig használhatják a jeles címet.

 

További híreink

Kolorfesztivál 2023 — zöld és zenés zendülés

Dátum: 2023. máj 29. 16:00

A 10. Kolorfesztivál sok zenei stílus ikonjainak koncertjeivel, és az eddigi legzöldebb környezettudatossággal várja az érdeklődőket. Idén, augusztus 1. és 20. között újra Kolorcity-színpaddá alakul Kazincbarcika belvárosa.

Kihívás napja 2023

Dátum: 2023. máj 29. 11:28

Kazincbarcika idén is csatlakozott a Kihívás napja országos programhoz. Városunk május 31-én napközben arra buzdít minden intézményt, céget és csoportot, hogy legalább 15 percet intenzíven sportoljanak. A csatlakozók azért mozognak majd, hogy Kolorcity idén saját kategóriájában elhozza az első helyet.

Újraindul a gyógyúszás az uszodában

Dátum: 2023. máj 28. 18:00

A nyári szünetben ismét gyógyúszáson lehet részt venni a Kazincbarcikai Fedett Uszodában.

Szalézi-nap

Dátum: 2023. máj 27. 18:00

Számos program várta az érdeklődőket a héten a Don Bosco Sportközpontban. Szerdán a Szalézi-gálának adott otthont az intézmény. A Szalézi Szent Ferenc Gimnázium diákjai és pedagógusai a reggeli ünnepi szentmise után a sportközpontban emlékeztek az iskola névadójára.

KolorTV élőben

Programajánló

Pedagógusnapi ünnepség Kazincbarcikán

Don Bosco Sportközpont

A Barcika Art 2023-as sokszínű gyerektáborai

Kazincbarcika

Sportlegendák relikviái II.

Kazincbarcika, Mezey István Művészeti Központ

Kul-túr kocsmatúra

Kazincbarcika, Mezey István Művészeti Központ

Kul-túr kocsmatúra

Kazincbarcika, Mezey István Művészeti Központ

Legfrissebb galéria

Legfrissebb videók

Facebook

Szurkoljunk