https://kolorline.hu/Bázisintézmény címet nyertek a Kazincbarcikai Összevont Óvodák tagintézményei

Bázisintézmény címet nyertek a Kazincbarcikai Összevont Óvodák tagintézményei

Szerző:

Kolorline szerkesztőség

Publikálva:

Utolsó frissítés:

Kategória:

Kazincbarcika

Az Oktatási Hivatal Bázisintézményként jelölte ki a Kazincbarcikai Összevont Óvodák tagintézményeit, amellyel rendszeres szakmai feladatok, így műhelymunkák, továbbképzések, előadások megtartását vállalták. Az elismerést három évre nyerték el az elmúlt esztendők kiemelkedő pedagógiai munkája eredményeként.

Egyfajta népbetegség uralkodik a társadalmon, az úgynevezett kütyüzés. Vagyis a gyerekek egyre korábban és nagyobb arányban használnak digitális eszközöket. Ezt hivatott ellensúlyozni a kazincbarcikai óvodákban a rendszeres meseolvasás, amellyel az erkölcsi, érzelmi kompetenciák fejlesztését, alakítását tartják fontosnak az intézmény pedagógusai. 

A szakemberek minden tagóvodában különböző technikákat alkalmaznak, és programokat tartanak annak érdekében, hogy a gyerekek fejlődését segítsék. Ilyen például a mesenapon kívül az ovis gála és az erdei iskola is, mellyel sikerrel pályáztak az Oktatási Hivatal Bázisintézménye címre. Az elismerést olyan intézmények nyerhetik el, amelyek készek megosztani a már működő jó gyakorlataikat, helyet és lehetőséget biztosítanak pl. műhelymunkák, bemutató foglalkozások, pedagógus-továbbképzések számára.

„Az élethosszig tartó tanulás az minden pedagógus életében jelen van és érdeklődőek a kollégáink, azon kívül hogy mi megmutatjuk, hogy mit tudunk, én azt gondolom, hogyha elmegyünk környező intézményekbe, mindig mi is tudunk valami újat tanulni, valamit, amit ők másképpen csinálnak mint mi, tehát részt veszünk ezeken a 03:20 programokon — közölte Liptákné Gergely Valéria, a Kazincbarcikai Összevont Óvodák intézményvezetője.”

Az Oktatási Hivatal Bázisintézménye kitüntetést több alkalommal is elnyerheti egy-egy intézmény, a Kazincbarcikai Összevont Óvodák három évig, 2026-ig használhatják a jeles címet.

 

További híreink

Választások — 2024. június 9.

Dátum: 2024. ápr 17. 13:36

Idén június 9-én helyi önkormányzati, nemzetiségi önkormányzati és európai parlamenti választások lesznek. Cikkünk a legfontosabb tudnivalókat folyamatos frissítés mellett tartalmazza. A kazincbarcikai választópolgárok megtudhatják, mik a határidők, és 2024-ben hogyan alakul a városban a választókerületeknek, valamint a szavazóköröknek a listája.

Tudat(re)formáló óvodapedagógiai konferencia Kazincbarcikán

Dátum: 2024. ápr 17. 09:01

A Covid-idők kényszerszünete után összesítésben harmadik alkalommal rendeztek városunkban óvodapedagógiai konferenciát a Kazincbarcika Összevont Óvodák. A rendezvényt tudattranszformáló, interaktív előadással koronázta meg Bagdi Bella pszichológus, a Boldogságóra szellemi anyja is.

Jövőbe mutató partnernap a 35 éves Humán Kft.-nél

Dátum: 2024. ápr 16. 20:39

Az első nagyszabású partnernapját tartotta április 12-én Kazincbarcika 35 éves informatikai cége, a Humán Kft. Az eseményen résztvevők megismerhették a vállalat régi és új szolgáltatásait, valamint fejlesztéseit.

Vármegyei Diákolimpia elődöntőn mérkőztek Borsod ifjú labdarúgói

Dátum: 2024. ápr 16. 15:24

A Diákolimpia labdarúgás vármegyei elődöntőjének adott otthont városunk a napokban. Kazincbarcika, Ózd és Edelény legtehetségesebb fiatal sportolói versenyezhettek, összesen 120-an, 12 csapatban. A cél a legjobbak kiválasztása volt a vármegyei döntőre. A kazincbarcikaiak most is bravúrosan teljesítettek.

KolorTV élőben

Programajánló

Babakiállítás

Mezey István Művészeti Központ

Szárazon megúszós Vízikomplexum-bejárás

Vízi komplexum

Futókörök napja 2024

Kazincbarcika, Csónakázó-tó

Retro majális

Kazincbarcika, Fő tér

Tour de Hongrie 2024 - május 9-i kazincbarcikai célállomással

Kazincbarcika

Legfrissebb galéria

Legfrissebb videók

Facebook

Szurkoljunk