https://kolorline.hu/Gyönyörűen csillogó ezüstérem

Gyönyörűen csillogó ezüstérem

Szerző:

Kolorline szerkesztőség

Publikálva:

Utolsó frissítés:

Kategória:

Kazincbarcika

A Magyar Kézilabda Szövetség által kiírt diákolimpiai bajnokságon, az U20-as korcsoport északkeleti csoportjában 2. helyen végzett a Szalézi Diáksport Egyesület fiú kézilabdacsapata. Az érmeket mind a játékosok, mind az edzők nyakába Szitka Péter polgármester akasztotta egy ünnepség keretében a Don Bosco Sportközpontban.

Tizenkét csapat mérkőzött egymással régiónkban az idei diákolimpia kézilabda-bajnokságban, négy vármegyét: Borsod-Abaúj-Zemplént, Hajdú-Bihart, Hevest és Szabolcs-Szatmár-Bereget összefogva. Az U20-as korcsoport északkeleti csoportjában Kisvárda lett az első, a második helyet pedig a kazincbarcikai Szalézi Diáksport Egyesület fiúcsapata szerezte meg.

A szezon nem volt könnyű, Kovács László edző mégis eredményesnek ítéli a bajnokságot annak ellenére, hogy az arany helyett ezüstérem került a csapat tagjainak nyakába. 

Az éremátadón Szitka Péter polgármester mellett Bukó Géza és Harda Attila önkormányzati képviselők személyesen gratuláltak a dobogósoknak a Don Bosco Sportközpontban rendezett ünnepségen, és búcsúztattak három játékost a csapatból. A városvezetők külön köszönetüket fejezték ki a csapat két edzőjének: Kovács Lászlónak és Kondor Istvánnak.

Az eseményt követően Kovács László, a Szalézi DSE Kézilabda Szakosztályának elnöke bejelentette: hosszas egyeztetéseket követően újraalakul a kazincbarcikai kézilabdaélet. Előreláthatólag a Szalézi DSE viszi tovább a városban a fiú szakágat a kisgyermekektől a felnőtt korosztályig, a Borsodi Sportklub pedig a lány szakágat, hangsúlyozottan szoros együttműködésben. Ez azt jelenti, hogy a KKSE megszűnik, a fiú és a lány csapatok pedig két külön egyesületben edzenek és versenyeznek tovább. Az egyeztetés a részletekről a két szervezet között folyamatos, de Kovács László bízik abban, hogy a változás csak még jobb eredményeket hoz majd Kazincbarcika kézilabdaéletében.

További híreink

Kolorfesztivál 2023 — zöld és zenés zendülés

Dátum: 2023. máj 29. 16:00

A 10. Kolorfesztivál sok zenei stílus ikonjainak koncertjeivel, és az eddigi legzöldebb környezettudatossággal várja az érdeklődőket. Idén, augusztus 1. és 20. között újra Kolorcity-színpaddá alakul Kazincbarcika belvárosa.

Kihívás napja 2023

Dátum: 2023. máj 29. 11:28

Kazincbarcika idén is csatlakozott a Kihívás napja országos programhoz. Városunk május 31-én napközben arra buzdít minden intézményt, céget és csoportot, hogy legalább 15 percet intenzíven sportoljanak. A csatlakozók azért mozognak majd, hogy Kolorcity idén saját kategóriájában elhozza az első helyet.

Újraindul a gyógyúszás az uszodában

Dátum: 2023. máj 28. 18:00

A nyári szünetben ismét gyógyúszáson lehet részt venni a Kazincbarcikai Fedett Uszodában.

Szalézi-nap

Dátum: 2023. máj 27. 18:00

Számos program várta az érdeklődőket a héten a Don Bosco Sportközpontban. Szerdán a Szalézi-gálának adott otthont az intézmény. A Szalézi Szent Ferenc Gimnázium diákjai és pedagógusai a reggeli ünnepi szentmise után a sportközpontban emlékeztek az iskola névadójára.

KolorTV élőben

Programajánló

Pedagógusnapi ünnepség Kazincbarcikán

Don Bosco Sportközpont

A Barcika Art 2023-as sokszínű gyerektáborai

Kazincbarcika

Sportlegendák relikviái II.

Kazincbarcika, Mezey István Művészeti Központ

Kul-túr kocsmatúra

Kazincbarcika, Mezey István Művészeti Központ

Kul-túr kocsmatúra

Kazincbarcika, Mezey István Művészeti Központ

Legfrissebb galéria

Legfrissebb videók

Facebook

Szurkoljunk