https://kolorline.hu/Gyönyörűen csillogó ezüstérem

Gyönyörűen csillogó ezüstérem

Szerző:

Kolorline szerkesztőség

Publikálva:

Utolsó frissítés:

Kategória:

Kazincbarcika

A Magyar Kézilabda Szövetség által kiírt diákolimpiai bajnokságon, az U20-as korcsoport északkeleti csoportjában 2. helyen végzett a Szalézi Diáksport Egyesület fiú kézilabdacsapata. Az érmeket mind a játékosok, mind az edzők nyakába Szitka Péter polgármester akasztotta egy ünnepség keretében a Don Bosco Sportközpontban.

Tizenkét csapat mérkőzött egymással régiónkban az idei diákolimpia kézilabda-bajnokságban, négy vármegyét: Borsod-Abaúj-Zemplént, Hajdú-Bihart, Hevest és Szabolcs-Szatmár-Bereget összefogva. Az U20-as korcsoport északkeleti csoportjában Kisvárda lett az első, a második helyet pedig a kazincbarcikai Szalézi Diáksport Egyesület fiúcsapata szerezte meg.

A szezon nem volt könnyű, Kovács László edző mégis eredményesnek ítéli a bajnokságot annak ellenére, hogy az arany helyett ezüstérem került a csapat tagjainak nyakába. 

Az éremátadón Szitka Péter polgármester mellett Bukó Géza és Harda Attila önkormányzati képviselők személyesen gratuláltak a dobogósoknak a Don Bosco Sportközpontban rendezett ünnepségen, és búcsúztattak három játékost a csapatból. A városvezetők külön köszönetüket fejezték ki a csapat két edzőjének: Kovács Lászlónak és Kondor Istvánnak.

Az eseményt követően Kovács László, a Szalézi DSE Kézilabda Szakosztályának elnöke bejelentette: hosszas egyeztetéseket követően újraalakul a kazincbarcikai kézilabdaélet. Előreláthatólag a Szalézi DSE viszi tovább a városban a fiú szakágat a kisgyermekektől a felnőtt korosztályig, a Borsodi Sportklub pedig a lány szakágat, hangsúlyozottan szoros együttműködésben. Ez azt jelenti, hogy a KKSE megszűnik, a fiú és a lány csapatok pedig két külön egyesületben edzenek és versenyeznek tovább. Az egyeztetés a részletekről a két szervezet között folyamatos, de Kovács László bízik abban, hogy a változás csak még jobb eredményeket hoz majd Kazincbarcika kézilabdaéletében.

További híreink

A kazincbarcikai idősek vevők az élethosszig tartó tanulásra

Dátum: 2024. febr 27. 12:34

Megkezdődött az Észak-magyarországi Szenior Szabadegyetem tavaszi előadássorozata. Az első rendezvényre február 22-én került sor. A Mezey István Művészeti Központban több, mint száz idős ember gyűlt össze, hogy mindent megtudjon a globalizáció egészséges öregedésre gyakorolt hatásáról.

Lakossági tájékoztató áramszünetről

Dátum: 2024. febr 27. 07:05

Az MVM Émász Áramhálózati Kft. a biztonságosabb villamosenergia-ellátás érdekében hálózatukon felújítási, karbantartási munkát végez márciusban több alkalommal is. A munkavégzés időtartama alatt a villamosenergia-szolgáltatás szünetel.

Lakossági tájékoztató MoLaRi-rendszer hangos üzemű próbájáról

Dátum: 2024. febr 26. 12:56

Kazincbarcikán 2024. március 4-én (hétfőn) hangos szirénapróbára kerül sor. A jelzésekkel kapcsolatban a lakosságnak nincs teendője.

Újabb helyi vállalkozók örvendhettek a KolorFUND eredményének

Dátum: 2024. febr 25. 19:00

Újabb cégek vehették át az önkormányzati támogatásról szóló jelképes táblát Kazincbarcikán. A tavalyi pályázaton 44 helyi vállalkozás összesen 62 millió Ft támogatási forráshoz jutott.

KolorTV élőben

Programajánló

Fitt Barcika

Kazincbarcika

Kézjegyek - az Ózdi SZC Deák Ferenc Technikum és Szakképző Iskola kiállítása

Mezey István Művészeti Központ

Rajtam nem múlt — pódiumbeszélgetés és dedikálás Alföldi Róberttel

Ádám Jenő Tagiskola

Városi ünnepség az 1848-49-es forradalom és szabadságharc tiszteletére

Kazincbarcika, Fő tér

Legfrissebb galéria

Legfrissebb videók

Facebook

Szurkoljunk