https://kolorline.hu/Futókörök napja — Kazincbarcika a legjobb észak-magyarországi városként debütált

Futókörök napja — Kazincbarcika a legjobb észak-magyarországi városként debütált

Szerző:

Kolorline szerkesztőség

Publikálva:

Utolsó frissítés:

Kategória:

Kazincbarcika

(FRISSÍTVE) Első alkalommal csatlakozott Kazincbarcika az országos rendezésű Futókörök napjához. A város huszonötödikként indult a megmérettetésen, miután május 21-én átadták a Csónakázó-tónál épült új, 1 km-es futókört. A versenyen több mint félezer kazincbarcikai indult, akik összesen 3313 kört tettek meg az új rekortán futópályán.

A Futókörök napján többek között olyan városokat körözött le Kazincbarcika, mint Miskolc, Eger, Székesfehérvár vagy Veszprém. A versenyt az Aktív Magyarország hirdette meg országosan azon települések számára, amelyek rendelkeznek 1 km-es futókörrel. Kazincbarcika a Csónakázó-tónál átadott új rekortán borítású pályájával nevezett a megmérettetésre a Barcika Art Nonprofit Kft. helyi szervezésében, és nem vallott szégyent, sőt, jövőre jó eséllyel még előkelőbb helyezést érhet el. 

Városunkban egyénileg és intézményi szinten, a kicsiktől a nagyokon és a felnőtteken át az idősebbekig is nevezhettek, de a tét is többszintű volt. Egyrészt országosan a városok versengtek egymással, hogy hol futják a legtöbb összesített kilométert, másrészt pedig helyi szinten is mérték az eredményeket, értékes ajándékokkal jutalmazva a kategóriák dobogós helyezéseit elérőket.

Az országos megmérettetésben Kazincbarcika 25 település közül az előkelő 6. helyen végzett. Ez azért is számít rendkívül jó eredménynek, mert városunk először indult ezen a versenyen, és a hivatalos mérést igazoló chipek száma is véges volt. Büszkeség, hogy Kazincbarcika maga mögé utasított két közeli megyeszékhelyet, Miskolcot és Egert is, de például Székesfehérvár, Veszprém és Szeged is mögöttünk végzett.

Az országos összesítés szerint így alakult a végső eredmény:
1. Dabas (1082 futó, 7469 km)
2. Kaposvár (732 futó, 6333 km)
3. Sárvár (527 futó, 4400 km)
4. Bp., 18. ker. (479 futó, 4159 km)
5. Pécs (630 futó, 4041 km)
6. Kazincbarcika (516 futó, 3313 km)


9. Eger (301 futó, 2874 km)
10. Miskolc (362 futó, 2428 km)

17. Szeged (184 futó, 1647 km)

25. Mosonmagyaróvár (305 futó, 765 km)


A Futókörök napján Kovács László önkormányzati tanácsadó örömét fejezte ki, hogy sportvárosunk ismét megmozdult, és büszkén körözött le sokkal nagyobb lélekszámú településeket. 

„Mostanáig a beruházások tekintetében a versenysport részesült előnyben Kazincbarcikán, ám a város szintet lépve az amatőr sportra is egyre nagyobb hangsúlyt fektet. Ide tartozik a futókör megépítése. Bízom abban, hogy a pálya átadását követően a következő tanévben délelőtt az általános iskolák használják majd, délután pedig reményeim szerint tömegesen érkeznek majd ide futni a kazincbarcikai városlakók is.”

Eredmények:

A legtöbb kilométert összegyűjtő csapat:

» Kazinczy Ferenc Tagiskola (644 kör) «

 

Gyermek abszolút:

» 1. hely Mikulecz Olivér 29 kör «
» 2. hely Piros-Neszádeli Gergely 25 kör «
» 3. hely Csoma Ádám Zsombor 21 kör «

 

Női abszolút:

» 1. hely Gere Tünde 34 kör «
» 2. hely Papp Liliána 31 kör «
» 3. hely Szabó-Gombár Andrea 27 kör «

 

Férfi abszolút:

» 1. hely Szamarasz Alexis 54 kör «
» 2. hely Regecz Lajos 48 kör «
» 3. hely Pál Zoltán 47 kör «

 

További híreink

Kolorfesztivál 2023 — zöld és zenés zendülés

Dátum: 2023. máj 29. 16:00

A 10. Kolorfesztivál sok zenei stílus ikonjainak koncertjeivel, és az eddigi legzöldebb környezettudatossággal várja az érdeklődőket. Idén, augusztus 1. és 20. között újra Kolorcity-színpaddá alakul Kazincbarcika belvárosa.

Kihívás napja 2023

Dátum: 2023. máj 29. 11:28

Kazincbarcika idén is csatlakozott a Kihívás napja országos programhoz. Városunk május 31-én napközben arra buzdít minden intézményt, céget és csoportot, hogy legalább 15 percet intenzíven sportoljanak. A csatlakozók azért mozognak majd, hogy Kolorcity idén saját kategóriájában elhozza az első helyet.

Újraindul a gyógyúszás az uszodában

Dátum: 2023. máj 28. 18:00

A nyári szünetben ismét gyógyúszáson lehet részt venni a Kazincbarcikai Fedett Uszodában.

Szalézi-nap

Dátum: 2023. máj 27. 18:00

Számos program várta az érdeklődőket a héten a Don Bosco Sportközpontban. Szerdán a Szalézi-gálának adott otthont az intézmény. A Szalézi Szent Ferenc Gimnázium diákjai és pedagógusai a reggeli ünnepi szentmise után a sportközpontban emlékeztek az iskola névadójára.

KolorTV élőben

Programajánló

Pedagógusnapi ünnepség Kazincbarcikán

Don Bosco Sportközpont

A Barcika Art 2023-as sokszínű gyerektáborai

Kazincbarcika

Sportlegendák relikviái II.

Kazincbarcika, Mezey István Művészeti Központ

Kul-túr kocsmatúra

Kazincbarcika, Mezey István Művészeti Központ

Kul-túr kocsmatúra

Kazincbarcika, Mezey István Művészeti Központ

Legfrissebb galéria

Legfrissebb videók

Facebook

Szurkoljunk