https://kolorline.hu/Az elesett hősökre emlékeztek Kazincbarcikán

Az elesett hősökre emlékeztek Kazincbarcikán

Szerző:

Kolorline szerkesztőség

Publikálva:

Utolsó frissítés:

Kategória:

Kazincbarcika

A magyar hősök emlékünnepén azokra a magyar katonákra és civilekre emlékezünk, akik életüket áldozták Magyarországért. Kazincbarcikán a Kazincbarcika-alsói Református Egyházközség templomkertjében álló háborús emlékműnél szervezett ünnepi megemlékezést és koszorúzást a Vajányi Lajos Bajtársi Egyesület.

Sokszor hóban, fagyban, sárban vesztették életüket honfitársaink, többször pedig fegyver sem volt a kezükben, hogy megvédhessék magukat. Klimon István alpolgármester ünnepi beszédében az értelmetlen halál kapcsán arra irányította rá a ma emberének figyelmét, hogy az élet apró bosszúságait inkább örömteli pillanatokként, de legalábbis mosolyogva próbálják megélni, emlékezve azokra a barcikai, borsodi vagy magyar honfitársainkra, akik értelmetlenül harcoltak.



A városvezető a református templomkertben felállított emlékműnél a meghívott résztvevőkkel együtt méltóképp emlékezett azokra, akik életüket áldozták Magyarországért, hazánk szabadságáért és a függetlenségért. Husonyicza Gábor, a Vajányi Lajos Bajtársi Egyesület elnöke arról beszélt, hogy ez az emlékezés nem gyászünnep, nem halottak napja, hanem büszke és öntudatos kegyelet azok iránt, akik nemzetünk megváltásával, életük feláldozásával biztosítottak maguknak halhatatlanságot.

„Ma mindnyájan egy méltó emlékezésre jöttünk. A harang a hősöknek szól, a gyertya nekik világít, mert az emlékművek, emléktáblák mögött keresztbe tört életek, elfeledett vágyak, eltiport remények sorakoznak — fogalmazott ünnepi beszédében az egyesület elnöke.”

 

További híreink

Bejárás a Vízi komplexumban — a város vezetői látogatták meg az épülő létesítményt

Dátum: 2024. ápr 19. 23:31

Az elmúlt héten Kazincbarcika Város Önkormányzatának képviselő-testülete, a térség országgyűlési képviselője és a hivatal vezetői kaptak meghívást, hogy bejárják az épülő Vízi komplexumot, miután zárul a beruházás első üteme és kezdődik a második. A látogatást követően most szombaton a lakosság számára is megnyílik a lehetőség egy hasonló programon való részvételre. Az érdeklődés akkora, hogy az első nap nyilvános túráira a helyek pillanatok alatt beteltek.

Ideiglenes költözés a Rózsa úti rendelő felújítása miatt

Dátum: 2024. ápr 19. 21:11

Megújul a kazincbarcikai Rózsa úti rendelő. A munkálatok idejére — április 24-től — a Május 1. út 13. szám alatt található egykori Központi Ügyelet helyén fogadja az 5. számú felnőtt háziorvosi körzet betegeit Dr. Perjési Zsolt.

Röplabdacsapatunk, a VRCK ügyesen legyűrte a vendég Kecskemétet 

Dátum: 2024. ápr 18. 22:00

Újabb győzelem híre röppent fel a kazincbarcikai férfi röplabda világából. Április 17-én, az Extraligában az 5. helyért játszó GreenPlan-Vegyész RC Kazincbarcika hazai pályán maga mögé tessékelte a vendégeskedő Kecskeméti RC csapatot a két sikerig tartó küzdelemben.

Visszaszámlálás – kezdődnek az óvodai beiratkozások!

Dátum: 2024. ápr 18. 19:26

A Kazincbarcikai Összevont Óvodák tagóvodái április 22-én (hétfőn) és 23-án (kedden) várják a beiratkozást intéző szülőket. Előtte azonban érdemes felkeresni az intézmény honlapját, ahol  sok hasznos információt lehet megtudni a részletekről.

KolorTV élőben

Programajánló

Szárazon megúszós Vízikomplexum-bejárás

Vízi komplexum

„Kezedben a jövő” — interaktív kiállítás a fenntarthatóságról gyerekeknek

Mezey István Művészeti Központ rendezvényterem

70 éves a mi városunk! - ovis gála

Don Bosco Sportközpont

Futókörök napja 2024

Kazincbarcika, Csónakázó-tó

Retro majális

Kazincbarcika, Fő tér

Legfrissebb galéria

Legfrissebb videók

Facebook

Szurkoljunk