https://kolorline.hu/Az elesett hősökre emlékeztek Kazincbarcikán

Az elesett hősökre emlékeztek Kazincbarcikán

Szerző:

Kolorline szerkesztőség

Publikálva:

Utolsó frissítés:

Kategória:

Kazincbarcika

A magyar hősök emlékünnepén azokra a magyar katonákra és civilekre emlékezünk, akik életüket áldozták Magyarországért. Kazincbarcikán a Kazincbarcika-alsói Református Egyházközség templomkertjében álló háborús emlékműnél szervezett ünnepi megemlékezést és koszorúzást a Vajányi Lajos Bajtársi Egyesület.

Sokszor hóban, fagyban, sárban vesztették életüket honfitársaink, többször pedig fegyver sem volt a kezükben, hogy megvédhessék magukat. Klimon István alpolgármester ünnepi beszédében az értelmetlen halál kapcsán arra irányította rá a ma emberének figyelmét, hogy az élet apró bosszúságait inkább örömteli pillanatokként, de legalábbis mosolyogva próbálják megélni, emlékezve azokra a barcikai, borsodi vagy magyar honfitársainkra, akik értelmetlenül harcoltak.A városvezető a református templomkertben felállított emlékműnél a meghívott résztvevőkkel együtt méltóképp emlékezett azokra, akik életüket áldozták Magyarországért, hazánk szabadságáért és a függetlenségért. Husonyicza Gábor, a Vajányi Lajos Bajtársi Egyesület elnöke arról beszélt, hogy ez az emlékezés nem gyászünnep, nem halottak napja, hanem büszke és öntudatos kegyelet azok iránt, akik nemzetünk megváltásával, életük feláldozásával biztosítottak maguknak halhatatlanságot.

„Ma mindnyájan egy méltó emlékezésre jöttünk. A harang a hősöknek szól, a gyertya nekik világít, mert az emlékművek, emléktáblák mögött keresztbe tört életek, elfeledett vágyak, eltiport remények sorakoznak — fogalmazott ünnepi beszédében az egyesület elnöke.”

 

További híreink

Kolorfesztivál 2023 — zöld és zenés zendülés

Dátum: 2023. máj 29. 16:00

A 10. Kolorfesztivál sok zenei stílus ikonjainak koncertjeivel, és az eddigi legzöldebb környezettudatossággal várja az érdeklődőket. Idén, augusztus 1. és 20. között újra Kolorcity-színpaddá alakul Kazincbarcika belvárosa.

Kihívás napja 2023

Dátum: 2023. máj 29. 11:28

Kazincbarcika idén is csatlakozott a Kihívás napja országos programhoz. Városunk május 31-én napközben arra buzdít minden intézményt, céget és csoportot, hogy legalább 15 percet intenzíven sportoljanak. A csatlakozók azért mozognak majd, hogy Kolorcity idén saját kategóriájában elhozza az első helyet.

Újraindul a gyógyúszás az uszodában

Dátum: 2023. máj 28. 18:00

A nyári szünetben ismét gyógyúszáson lehet részt venni a Kazincbarcikai Fedett Uszodában.

Szalézi-nap

Dátum: 2023. máj 27. 18:00

Számos program várta az érdeklődőket a héten a Don Bosco Sportközpontban. Szerdán a Szalézi-gálának adott otthont az intézmény. A Szalézi Szent Ferenc Gimnázium diákjai és pedagógusai a reggeli ünnepi szentmise után a sportközpontban emlékeztek az iskola névadójára.

KolorTV élőben

Programajánló

Pedagógusnapi ünnepség Kazincbarcikán

Don Bosco Sportközpont

A Barcika Art 2023-as sokszínű gyerektáborai

Kazincbarcika

Sportlegendák relikviái II.

Kazincbarcika, Mezey István Művészeti Központ

Kul-túr kocsmatúra

Kazincbarcika, Mezey István Művészeti Központ

Kul-túr kocsmatúra

Kazincbarcika, Mezey István Művészeti Központ

Legfrissebb galéria

Legfrissebb videók

Facebook

Szurkoljunk