https://kolorline.hu/A honvédelem napját ünnepelték

A honvédelem napját ünnepelték

Szerző:

Kolorline szerkesztőség

Publikálva:

Utolsó frissítés:

Kategória:

Kazincbarcika

1992-től a Kormány határozata alapján május 21-én ünneplik a magyar honvédelem napját. 1849-ben ezen a napon foglalta vissza a Magyar Honvédsereg Buda várát a császári haderőtől.

Az évfordulóra emlékezve tartottak megemlékezést a katonai szervezetek Kazincbarcikán is, ahol elismeréseket adtak át. A Magyar Tartalékosok Szövetsége arany emlékérmét vehette át Nagy Géza őrnagy és Király János őrnagy, mérőparancsnok, majd a Petőfi emlékévre tekintettel több vers is elhangzott az 1848-as forradalom költőjétől. Gulyás László alezredes ünnepi beszédében a honvédség kialakulásáról és jelentőségéről osztotta meg gondolatait. 

„A honvédség mind a szabadságharc idején, mind a mai nap folyamán is, a civil társadalommal szoros együttműködésében él, és kell hogy éljen. Bízunk benne, hogy a honvédelem és a honvédelem napja nemcsak nekünk katonáknak, hanem minden magyar embernek, a nemzet minden tagjának a szíve ügyét szolgálja, hiszen mind ebben a hazában élünk, amit mi, katonák, ha kell az életünk árán is megvédünk — fogalmazott Gulyás László.”

 

További híreink

Környezetfejlesztő közösségi nap a Herbolyai-tavaknál

Dátum: 2024. máj 20. 14:23

Hasznos társasági összejövetellel: bográcsozással, koccintással és építő munkával telt a nap május 18-án a Herbolyai II-es tónál. A parkbútorok és a horgászállások karbantartásán vagy festésén túl főmozzanatként két filagóriát és horgászlépcsőket alakított ki a közösség Klimon István alpolgármester és Láda Róbert hivatásos halőr vezényletével az egyre kedveltebb szabadidős területen.

Születés hete Kazincbarcikán

Dátum: 2024. máj 19. 17:37

A Születés hete másfél évtizedes hagyományát idén Kazincbarcika is magához ölelte. Mind a Kazincbarcikai Kórházban, mind a Mezey István Művészeti Központban programok és előadások sora kínálkozott az érintettek számára. Ezek tudatosan koncentráltak a kényes, de annál hasznosabb témákra is.

Újabb játszóeszközöket avattak Kazincbarcikán!

Dátum: 2024. máj 19. 12:24

Folytatódik Kolorcity játszótereinek látványos megújulása. Május 16-án, csütörtökön a Pattantyús utcában és az Eötvös téren vehették birtokba a gyerekek az új eszközöket, izgalmas programok kíséretében.

Újabb parkolóhelyek épülnek majd Kazincbarcikán

Dátum: 2024. máj 18. 07:11

Városunkban égető gondot jelent a parkolás az autók számának gyors és nagymértékű emelkedése miatt. Ennek oldására a városvezetés a következő ciklus elején további legalább 500 új parkolóhely létesítését tűzte célul. Három helyszínen már meg is indult a tervezés.

KolorTV élőben

Programajánló

Vidám gyermeknapok az Egressy Béni Városi Könyvtárban

Egressy Béni Városi Könyvtár

Made in Hungária

Don Bosco Sportközpont

KolorPlatz-avató

Gyermeknap Kazincbarcikán

Kazincbarcika, Fő tér

Pedagógusnap Kazincbarcikán

Don Bosco Sportközpont

Legfrissebb galéria

Legfrissebb videók

Facebook

Szurkoljunk