https://kolorline.hu/A honvédelem napját ünnepelték

A honvédelem napját ünnepelték

Szerző:

Kolorline szerkesztőség

Publikálva:

Utolsó frissítés:

Kategória:

Kazincbarcika

1992-től a Kormány határozata alapján május 21-én ünneplik a magyar honvédelem napját. 1849-ben ezen a napon foglalta vissza a Magyar Honvédsereg Buda várát a császári haderőtől.

Az évfordulóra emlékezve tartottak megemlékezést a katonai szervezetek Kazincbarcikán is, ahol elismeréseket adtak át. A Magyar Tartalékosok Szövetsége arany emlékérmét vehette át Nagy Géza őrnagy és Király János őrnagy, mérőparancsnok, majd a Petőfi emlékévre tekintettel több vers is elhangzott az 1848-as forradalom költőjétől. Gulyás László alezredes ünnepi beszédében a honvédség kialakulásáról és jelentőségéről osztotta meg gondolatait. 

„A honvédség mind a szabadságharc idején, mind a mai nap folyamán is, a civil társadalommal szoros együttműködésében él, és kell hogy éljen. Bízunk benne, hogy a honvédelem és a honvédelem napja nemcsak nekünk katonáknak, hanem minden magyar embernek, a nemzet minden tagjának a szíve ügyét szolgálja, hiszen mind ebben a hazában élünk, amit mi, katonák, ha kell az életünk árán is megvédünk — fogalmazott Gulyás László.”

 

További híreink

Kolorfesztivál 2023 — zöld és zenés zendülés

Dátum: 2023. máj 29. 16:00

A 10. Kolorfesztivál sok zenei stílus ikonjainak koncertjeivel, és az eddigi legzöldebb környezettudatossággal várja az érdeklődőket. Idén, augusztus 1. és 20. között újra Kolorcity-színpaddá alakul Kazincbarcika belvárosa.

Kihívás napja 2023

Dátum: 2023. máj 29. 11:28

Kazincbarcika idén is csatlakozott a Kihívás napja országos programhoz. Városunk május 31-én napközben arra buzdít minden intézményt, céget és csoportot, hogy legalább 15 percet intenzíven sportoljanak. A csatlakozók azért mozognak majd, hogy Kolorcity idén saját kategóriájában elhozza az első helyet.

Újraindul a gyógyúszás az uszodában

Dátum: 2023. máj 28. 18:00

A nyári szünetben ismét gyógyúszáson lehet részt venni a Kazincbarcikai Fedett Uszodában.

Szalézi-nap

Dátum: 2023. máj 27. 18:00

Számos program várta az érdeklődőket a héten a Don Bosco Sportközpontban. Szerdán a Szalézi-gálának adott otthont az intézmény. A Szalézi Szent Ferenc Gimnázium diákjai és pedagógusai a reggeli ünnepi szentmise után a sportközpontban emlékeztek az iskola névadójára.

KolorTV élőben

Programajánló

Pedagógusnapi ünnepség Kazincbarcikán

Don Bosco Sportközpont

A Barcika Art 2023-as sokszínű gyerektáborai

Kazincbarcika

Sportlegendák relikviái II.

Kazincbarcika, Mezey István Művészeti Központ

Kul-túr kocsmatúra

Kazincbarcika, Mezey István Művészeti Központ

Kul-túr kocsmatúra

Kazincbarcika, Mezey István Művészeti Központ

Legfrissebb galéria

Legfrissebb videók

Facebook

Szurkoljunk