https://kolorline.hu/Aláírták a támogatási szerződést

Aláírták a támogatási szerződést

Szerző:

Kolorline szerkesztőség

Publikálva:

Utolsó frissítés:

Kategória:

Kazincbarcika

Mintegy 30 civil- és sportszervezet kapott támogatást Kazincbarcika Város Önkormányzatától. Az egyesületek képviselői a Városházán gyűltek össze, ahol Szitka Péter polgármesterrel közösen írták alá ünnepélyes keretek között támogatási szerződéseiket. A szervezetek működésük biztosításához, programjaik megvalósításához kaptak anyagi segítséget az önkormányzattól.

Az első támogatásra sikeresen beadott pályázat már megvalósult Kazincbarcikán. A város önkormányzata még márciusban írt ki pályázatot helyi civil- és sportszervezetek számára, hogy anyagi támogatást nyújtson működésükre, programjaik megvalósítására. Az ünnepélyes szerződés-aláírási ceremónián Szitka Péter polgármester köszöntötte a jelenlévőket.

A városvezető évek óta támogatja a helyi egyesületeket. Azt mondja, fontos, hogy a civil- és sportszervezetek programjaikkal minél intenzívebben és minél nagyobb számban tudják megszólítani a kazincbarcikai lakosságot.

„Az előző évekhez képest színvonalában növekvő, és egy színesebb programokat, lehetőségeket látunk a civil- és sportszervezetek munkásságában, ami nemcsak a városvezetőknek vagy a képviselő-testületnek szívet melengető, hanem a lakosság is egyre nagyobb szeretettel fogadja — fogalmazott a polgármester.”Kazincbarcika Város Önkormányzata többek között olyan helyi egyesületeket támogat, amelyeknek sporttevékenységében a tenisz, a kerékpár, az íjászat, a teke vagy a triatlon a fő profil, a civilek között pedig sikeresen pályáztak az idősek, a fotósok, a mozgáskorlátozottak, a városszépítők, valamint a máltai és a vöröskereszt helyi szervezetei. A Kazincbarcikai Teljes Életért Egyesület évek óta részt vesz a pályázaton.

„Nagy segítséget nyújt számunkra akár a működésben, akár a különböző programok szervezésében a támogatás, úgyhogy örülünk a lehetőségnek. A Teljes Életért Egyesület elég nagy létszámú, mintegy 80 taggal működik, és a Rákbetegek Országos Szervezetéhez is csatlakoztunk — közölte Tokai Edit, az egyesület elnöke.”

Kazincbarcika Város Önkormányzata a támogatásra szánt forrást is igyekszik évről évre bővíteni, de az idei évre elkülönített 10-10 millió forintos keretösszeg sem került teljes egészében kiosztásra. Amennyiben a következő időszakban még felmerül egy-egy nagyobb volumenű program, akkor az megvalósítható lesz az egyesületek részéről a fennmaradó támogatási összegből.


 

További híreink

Választások — 2024. június 9.

Dátum: 2024. ápr 17. 13:36

Idén június 9-én helyi önkormányzati, nemzetiségi önkormányzati és európai parlamenti választások lesznek. Cikkünk a legfontosabb tudnivalókat folyamatos frissítés mellett tartalmazza. A kazincbarcikai választópolgárok megtudhatják, mik a határidők, és 2024-ben hogyan alakul a városban a választókerületeknek, valamint a szavazóköröknek a listája.

Tudat(re)formáló óvodapedagógiai konferencia Kazincbarcikán

Dátum: 2024. ápr 17. 09:01

A Covid-idők kényszerszünete után összesítésben harmadik alkalommal rendeztek városunkban óvodapedagógiai konferenciát a Kazincbarcika Összevont Óvodák. A rendezvényt tudattranszformáló, interaktív előadással koronázta meg Bagdi Bella pszichológus, a Boldogságóra szellemi anyja is.

Jövőbe mutató partnernap a 35 éves Humán Kft.-nél

Dátum: 2024. ápr 16. 20:39

Az első nagyszabású partnernapját tartotta április 12-én Kazincbarcika 35 éves informatikai cége, a Humán Kft. Az eseményen résztvevők megismerhették a vállalat régi és új szolgáltatásait, valamint fejlesztéseit.

Vármegyei Diákolimpia elődöntőn mérkőztek Borsod ifjú labdarúgói

Dátum: 2024. ápr 16. 15:24

A Diákolimpia labdarúgás vármegyei elődöntőjének adott otthont városunk a napokban. Kazincbarcika, Ózd és Edelény legtehetségesebb fiatal sportolói versenyezhettek, összesen 120-an, 12 csapatban. A cél a legjobbak kiválasztása volt a vármegyei döntőre. A kazincbarcikaiak most is bravúrosan teljesítettek.

KolorTV élőben

Programajánló

Babakiállítás

Mezey István Művészeti Központ

Szárazon megúszós Vízikomplexum-bejárás

Vízi komplexum

Futókörök napja 2024

Kazincbarcika, Csónakázó-tó

Retro majális

Kazincbarcika, Fő tér

Tour de Hongrie 2024 - május 9-i kazincbarcikai célállomással

Kazincbarcika

Legfrissebb galéria

Legfrissebb videók

Facebook

Szurkoljunk