https://kolorline.hu/Aláírták a támogatási szerződést

Aláírták a támogatási szerződést

Szerző:

Kolorline szerkesztőség

Publikálva:

Utolsó frissítés:

Kategória:

Kazincbarcika

Mintegy 30 civil- és sportszervezet kapott támogatást Kazincbarcika Város Önkormányzatától. Az egyesületek képviselői a Városházán gyűltek össze, ahol Szitka Péter polgármesterrel közösen írták alá ünnepélyes keretek között támogatási szerződéseiket. A szervezetek működésük biztosításához, programjaik megvalósításához kaptak anyagi segítséget az önkormányzattól.

Az első támogatásra sikeresen beadott pályázat már megvalósult Kazincbarcikán. A város önkormányzata még márciusban írt ki pályázatot helyi civil- és sportszervezetek számára, hogy anyagi támogatást nyújtson működésükre, programjaik megvalósítására. Az ünnepélyes szerződés-aláírási ceremónián Szitka Péter polgármester köszöntötte a jelenlévőket.

A városvezető évek óta támogatja a helyi egyesületeket. Azt mondja, fontos, hogy a civil- és sportszervezetek programjaikkal minél intenzívebben és minél nagyobb számban tudják megszólítani a kazincbarcikai lakosságot.

„Az előző évekhez képest színvonalában növekvő, és egy színesebb programokat, lehetőségeket látunk a civil- és sportszervezetek munkásságában, ami nemcsak a városvezetőknek vagy a képviselő-testületnek szívet melengető, hanem a lakosság is egyre nagyobb szeretettel fogadja — fogalmazott a polgármester.”Kazincbarcika Város Önkormányzata többek között olyan helyi egyesületeket támogat, amelyeknek sporttevékenységében a tenisz, a kerékpár, az íjászat, a teke vagy a triatlon a fő profil, a civilek között pedig sikeresen pályáztak az idősek, a fotósok, a mozgáskorlátozottak, a városszépítők, valamint a máltai és a vöröskereszt helyi szervezetei. A Kazincbarcikai Teljes Életért Egyesület évek óta részt vesz a pályázaton.

„Nagy segítséget nyújt számunkra akár a működésben, akár a különböző programok szervezésében a támogatás, úgyhogy örülünk a lehetőségnek. A Teljes Életért Egyesület elég nagy létszámú, mintegy 80 taggal működik, és a Rákbetegek Országos Szervezetéhez is csatlakoztunk — közölte Tokai Edit, az egyesület elnöke.”

Kazincbarcika Város Önkormányzata a támogatásra szánt forrást is igyekszik évről évre bővíteni, de az idei évre elkülönített 10-10 millió forintos keretösszeg sem került teljes egészében kiosztásra. Amennyiben a következő időszakban még felmerül egy-egy nagyobb volumenű program, akkor az megvalósítható lesz az egyesületek részéről a fennmaradó támogatási összegből.


 

További híreink

Kolorfesztivál 2023 — zöld és zenés zendülés

Dátum: 2023. máj 29. 16:00

A 10. Kolorfesztivál sok zenei stílus ikonjainak koncertjeivel, és az eddigi legzöldebb környezettudatossággal várja az érdeklődőket. Idén, augusztus 1. és 20. között újra Kolorcity-színpaddá alakul Kazincbarcika belvárosa.

Kihívás napja 2023

Dátum: 2023. máj 29. 11:28

Kazincbarcika idén is csatlakozott a Kihívás napja országos programhoz. Városunk május 31-én napközben arra buzdít minden intézményt, céget és csoportot, hogy legalább 15 percet intenzíven sportoljanak. A csatlakozók azért mozognak majd, hogy Kolorcity idén saját kategóriájában elhozza az első helyet.

Újraindul a gyógyúszás az uszodában

Dátum: 2023. máj 28. 18:00

A nyári szünetben ismét gyógyúszáson lehet részt venni a Kazincbarcikai Fedett Uszodában.

Szalézi-nap

Dátum: 2023. máj 27. 18:00

Számos program várta az érdeklődőket a héten a Don Bosco Sportközpontban. Szerdán a Szalézi-gálának adott otthont az intézmény. A Szalézi Szent Ferenc Gimnázium diákjai és pedagógusai a reggeli ünnepi szentmise után a sportközpontban emlékeztek az iskola névadójára.

KolorTV élőben

Programajánló

Pedagógusnapi ünnepség Kazincbarcikán

Don Bosco Sportközpont

A Barcika Art 2023-as sokszínű gyerektáborai

Kazincbarcika

Sportlegendák relikviái II.

Kazincbarcika, Mezey István Művészeti Központ

Kul-túr kocsmatúra

Kazincbarcika, Mezey István Művészeti Központ

Kul-túr kocsmatúra

Kazincbarcika, Mezey István Művészeti Központ

Legfrissebb galéria

Legfrissebb videók

Facebook

Szurkoljunk