https://kolorline.hu/Szalézi-nap

Szalézi-nap

Szerző:

Kolorline szerkesztőség

Publikálva:

Utolsó frissítés:

Kategória:

Kazincbarcika

Számos program várta az érdeklődőket a héten a Don Bosco Sportközpontban. Szerdán a Szalézi-gálának adott otthont az intézmény. A Szalézi Szent Ferenc Gimnázium diákjai és pedagógusai a reggeli ünnepi szentmise után a sportközpontban emlékeztek az iskola névadójára.

Már a reggeli órákban a Szent Család-templom előtt gyülekeztek a szalézis diákok, várva, hogy kezdődjön számukra az ünnepi szentmise. Ábrahám Béla nevelési igazgatóhelyettes prédikációjában az édesanyákról beszélt, akik mindig, minden körülmények között védik gyermekeiket.

„Ha azt keressük, hogy számunkra, a görög és a római katolikusok számára mi Mária szerepe, akkor ez az anyai szerep. Amit úgy nevezünk, hogy közbenjáró. Aki segít, aki támogat. Nem azért, mert Istentől félni kell, hanem azért, mert jó azt tudni, hogy van egy édesanyánk az égben — fogalmazott Ábrahám Béla, a Szalézi Szent Ferenc Gimnázium nevelési igazgatóhelyettese.” A Szalézi Szent Ferenc Gimnázium gálája immár hagyományosnak mondható, az intézmény évről évre megrendezi az eseményt, ahol mindenki, aki valamilyen módon a közösséghez tartozik, kicsit megmutathatta magát.

Az intézmény tehetséges tanulói egyéni és csoportos produkcióikat mutatták be a diákokból, pedagógusokból és a szalézi rend helyi képviselőiből álló közönségnek, akik sokszor vastapssal jutalmazták a színvonalas műsorszámokat.

A Szalézi Szent Ferenc Gimnázium gáláján hangzottak el versek, dalok, volt néptánc, moderntánc, hangszeres előadás, sportbemutató, vagyis olyan műsorszámok, amelyek nemcsak azt reprezentálták, mennyire tehetségesek a szalézis gimnazisták, hanem össze is kovácsolták a közösséget, feledtetve legalább egy délelőttre, hogy vannak tanárok, diákok, osztályok vagy évfolyamok az intézményben.


 

További híreink

Kolorfesztivál – idén is Kolorcountryvá tágul-tárul Kolorcity

Dátum: 2024. júl 25. 07:25

A Kolorfesztivál évek óta plusz dimenziót jelent a helyszínt adó Kolorcity és a fesztiválozók számára. A környező települések a Kolorcountry virtuális birodalmának égisze alatt csatlakoznak saját porondon tartott kulturális programokkal a Kolorfesztivál szellemiségéhez. Így lesz ez idén is. Négy csatlós település terjeszti ki 2024-ben Kazincbarcika fesztiválhatárait egytől egyig izgalmas, értékes programokkal.

A Gyermekek Háza-Kézművesház izgalmas-mozgalmas élménytábora

Dátum: 2024. júl 24. 20:36

Kazincbarcika idei Kolortábor-konstellációjából a gyerekek által egyik legjobban várt alkalom a Gyermekek-Háza Kézművesház sokat ígérő élménytábora volt. Ezen a héten többek között lézerharc, Szafari Park, BorsodChem-üzemlátogatás, illetve közös mozizás kínálkozik számukra, és ez sok kis táborélvező érdeklődését telibe találta.

Néhány napra leáll a vízfelmelegítés-szolgáltatás

Dátum: 2024. júl 22. 13:37

Karbantartás miatt 4 napig a távhőszolgáltatással összefüggő vízfelmelegítés-szolgáltatás a teljes városban szünetel. A Barcika Szolg Kft. a felhasználók türelmét és megértését kéri.

Szúnyoggyérítés a város megbízásából

Dátum: 2024. júl 22. 10:12

A Bogármérnökség Kft. végez szúnyoggyérítést Kazincbarcikán július 22-én, hétfőn. A földi-kémiai beavatkozás mellett földi-biológiai irtásra is sor kerül.

KolorTV élőben

Programajánló

Kazincbarcikai Gobelin Öltögetők Köre: Ajándék - múltunk, jelenünk

Kazincbarcika, Mezey István Művészeti Központ, többfunkciós terem

FesztiRoll

Kazincbarcika, belterület

Galéria ’70

Mezey István Művészeti Központ kiállítóterem

Oroszi Fanni és a Band

Kazincbarcika, Csónakázó-tó

Rúzsa Magdi

Kazincbarcika, Csónakázó-tó

Legfrissebb galéria

Legfrissebb videók

Facebook

Szurkoljunk