https://kolorline.hu/Szalézi-nap

Szalézi-nap

Szerző:

Kolorline szerkesztőség

Publikálva:

Utolsó frissítés:

Kategória:

Kazincbarcika

Számos program várta az érdeklődőket a héten a Don Bosco Sportközpontban. Szerdán a Szalézi-gálának adott otthont az intézmény. A Szalézi Szent Ferenc Gimnázium diákjai és pedagógusai a reggeli ünnepi szentmise után a sportközpontban emlékeztek az iskola névadójára.

Már a reggeli órákban a Szent Család-templom előtt gyülekeztek a szalézis diákok, várva, hogy kezdődjön számukra az ünnepi szentmise. Ábrahám Béla nevelési igazgatóhelyettes prédikációjában az édesanyákról beszélt, akik mindig, minden körülmények között védik gyermekeiket.

„Ha azt keressük, hogy számunkra, a görög és a római katolikusok számára mi Mária szerepe, akkor ez az anyai szerep. Amit úgy nevezünk, hogy közbenjáró. Aki segít, aki támogat. Nem azért, mert Istentől félni kell, hanem azért, mert jó azt tudni, hogy van egy édesanyánk az égben — fogalmazott Ábrahám Béla, a Szalézi Szent Ferenc Gimnázium nevelési igazgatóhelyettese.” A Szalézi Szent Ferenc Gimnázium gálája immár hagyományosnak mondható, az intézmény évről évre megrendezi az eseményt, ahol mindenki, aki valamilyen módon a közösséghez tartozik, kicsit megmutathatta magát.

Az intézmény tehetséges tanulói egyéni és csoportos produkcióikat mutatták be a diákokból, pedagógusokból és a szalézi rend helyi képviselőiből álló közönségnek, akik sokszor vastapssal jutalmazták a színvonalas műsorszámokat.

A Szalézi Szent Ferenc Gimnázium gáláján hangzottak el versek, dalok, volt néptánc, moderntánc, hangszeres előadás, sportbemutató, vagyis olyan műsorszámok, amelyek nemcsak azt reprezentálták, mennyire tehetségesek a szalézis gimnazisták, hanem össze is kovácsolták a közösséget, feledtetve legalább egy délelőttre, hogy vannak tanárok, diákok, osztályok vagy évfolyamok az intézményben.


 

További híreink

Ebzárlat és legeltetési tilalom


Dátum: 2023. szept 29. 12:02

Kazincbarcika közigazgatási területére október 2. és október 23. közötti időszakra legeltetési tilalom és ebzárlat lép életbe.

KolorFund — a szerződések megköttettek

Dátum: 2023. szept 28. 15:34

Pontosan 10 évvel ezelőtt támogatta először Kazincbarcika Város Önkormányzata a helyi vállalkozásokat országosan egyedülálló módon. A KolorFund keretében idén is pályázhattak a kazincbarcikai székhelyű vagy telephelyű vállalkozások, és mintegy félszázan vettek rajta részt. A KolorFund Bíráló Bizottság minden beérkezett anyagot támogatásra méltónak értékelt, amely megfelelt a pályázati feltételnek. Összesen 44 vállalkozás jutott mintegy 62 millió Ft-os fejlesztési forráshoz az önkormányzat támogatásával.

Városmarketing Gyémánt Díjas Kazincbarcika

Dátum: 2023. szept 27. 19:08

Újabb Városmarketing Gyémánt Díjat kapott Kazincbarcika. A Magyar Marketing Szövetség független szakmai zsűrije számára az év végén megjelent Úti cél: Kolorcity című könyv, valamint a bemutatójához kapcsolódó marketingkommunikációs megoldások és tartalom jelentett elismerést. Az erről szóló oklevelet ünnepélyes keretek között adták át Budapesten.

Megvan az új időpontja az Azahriah-koncertnek!

Dátum: 2023. szept 27. 08:18

Az elmúlt héten vihart jelzett előre az Országos Meteorológiai Szolgálat a BorsodChem Kolorfutás napjára, így a szervezők — a résztvevők biztonságára való tekintettel — elhalasztották a mindenki által várt Azahriah-koncertet. Na, de megvan az új időpont, és ugye Nektek sem Mind1, mit csináltok pénteken este Barcikán?

KolorTV élőben

Programajánló

Idősek világnapja 2023

Don Bosco Sportközpont

Alakreform-edzés Rubint Rékával

Kazinczy Ferenc Tornacsarnok

Legfrissebb galéria

Legfrissebb videók

Facebook

Szurkoljunk