https://kolorline.hu/Szalézi-nap

Szalézi-nap

Szerző:

Kolorline szerkesztőség

Publikálva:

Utolsó frissítés:

Kategória:

Kazincbarcika

Számos program várta az érdeklődőket a héten a Don Bosco Sportközpontban. Szerdán a Szalézi-gálának adott otthont az intézmény. A Szalézi Szent Ferenc Gimnázium diákjai és pedagógusai a reggeli ünnepi szentmise után a sportközpontban emlékeztek az iskola névadójára.

Már a reggeli órákban a Szent Család-templom előtt gyülekeztek a szalézis diákok, várva, hogy kezdődjön számukra az ünnepi szentmise. Ábrahám Béla nevelési igazgatóhelyettes prédikációjában az édesanyákról beszélt, akik mindig, minden körülmények között védik gyermekeiket.

„Ha azt keressük, hogy számunkra, a görög és a római katolikusok számára mi Mária szerepe, akkor ez az anyai szerep. Amit úgy nevezünk, hogy közbenjáró. Aki segít, aki támogat. Nem azért, mert Istentől félni kell, hanem azért, mert jó azt tudni, hogy van egy édesanyánk az égben — fogalmazott Ábrahám Béla, a Szalézi Szent Ferenc Gimnázium nevelési igazgatóhelyettese.” 



A Szalézi Szent Ferenc Gimnázium gálája immár hagyományosnak mondható, az intézmény évről évre megrendezi az eseményt, ahol mindenki, aki valamilyen módon a közösséghez tartozik, kicsit megmutathatta magát.

Az intézmény tehetséges tanulói egyéni és csoportos produkcióikat mutatták be a diákokból, pedagógusokból és a szalézi rend helyi képviselőiből álló közönségnek, akik sokszor vastapssal jutalmazták a színvonalas műsorszámokat.

A Szalézi Szent Ferenc Gimnázium gáláján hangzottak el versek, dalok, volt néptánc, moderntánc, hangszeres előadás, sportbemutató, vagyis olyan műsorszámok, amelyek nemcsak azt reprezentálták, mennyire tehetségesek a szalézis gimnazisták, hanem össze is kovácsolták a közösséget, feledtetve legalább egy délelőttre, hogy vannak tanárok, diákok, osztályok vagy évfolyamok az intézményben.


 

További híreink

Önkormányzati tárgyi ajándék a Kazincbarcikai Mentőállomásnak

Dátum: 2024. aug 10. 06:40

Éves hagyomány, hogy Kazincbarcika Város Önkormányzata mindnyájunk egészségügyi védőhálójának, a Kazincbarcikai Mentőállomásnak hálát mond, és ezt egy hasznos ajándékkal is kifejezi. Idénre leginkább egy csapatösszetartó étkezőgarnitúra vált számukra szükségessé, így ezt ünnepélyesen át is vehették.

Tiszta, virágos városszépítő mozgalmat hirdet a Kazincbarcikai Városszépítő Egyesület

Dátum: 2024. aug 09. 19:05

Jubileumi „Tiszta, virágos, városszépítő mozgalom”-ban való részvételre buzdítja az itt élőket a Kazincbarcikai Városszépítő Egyesület. A felhívást az teszi különlegessé, hogy a szervezet, megalakulásának 55. évfordulóját ünnepli 2024 októberében.

Szent István-ünnep három napon át

Dátum: 2024. aug 07. 15:00

Az idei Kolorfesztiválon augusztus 18. és 20. között ünnepi programok várják az érdeklődőket a Fő téren. Itt lesz többek között az Első emelet, a Bikini, Horváth Tamás, a Fricska Táncegyüttes, Korda György és Balázs Klári. Az augusztus 20-i ünnepséget tűzijáték zárja.

Útlezárás a Csónakázó-tónál

Dátum: 2024. aug 07. 13:20

A Kolorfesztivál Csónakázó-tavi programjai miatt útlezárásra számítsanak a kiskertekbe közlekedők. A szervezők a kerttulajdonosok türelmét és megértését kérik.

KolorTV élőben

Programajánló

T. Danny

Kazincbarcika, Csónakázó-tó

Gitármuzsika 12 húron

Kazincbarcika, Felső-Barcikai Református Templom

Kölyöksziget

Kazincbarcika, Csónakázó-tó

Alma Együttes

Kazincbarcika, Csónakázó-tó

Barokk templomi szonáták, és görögkatolikus liturgikus énekek

Kazincbarcika, Szent János Görögkatolikus Templom

Legfrissebb galéria

Legfrissebb videók

Facebook

Szurkoljunk