https://kolorline.hu/Kihívás napja 2023

Kihívás napja 2023

Szerző:

Kolorline szerkesztőség

Publikálva:

Utolsó frissítés:

Kategória:

Kazincbarcika

Kazincbarcika idén is csatlakozott a Kihívás napja országos programhoz. Városunk május 31-én napközben arra buzdít minden intézményt, céget és csoportot, hogy legalább 15 percet intenzíven sportoljanak. A csatlakozók azért mozognak majd, hogy Kolorcity idén saját kategóriájában elhozza az első helyet. A Fedett Uszoda ezen a napon ingyenesen várja a látogatókat.

A Kihívás napja 41 évvel ezelőtt Kanadából indult. Magyarországon 1991 óta küzdenek a települések, cégek vagy intézmények azért, hogy elnyerjék a legsportosabb címet. Ezen a napon a verseny szervezői mozgásra, sportolásra és egészséges életmódra szeretnék ösztönözni a program résztvevőit. A feladat nem bonyolult: legalább 15 percig aktív testmozgást kell végezni. 

Kazincbarcika már beadta nevezését az idei Kihívás napjára, és a cél nem más, mint az elsőség megszerzése. Városunk hosszú évek óta aktív szereplője a programnak, mondhatni sikeresen, hiszen többször sikerült a dobogó legfelső fokára kerülni. Kovács László önkormányzati tanácsadó a Kolorline-nak azt mondta: szeretnének idén is minél több intézményt, céget, szervezetet mozgósítani, mindössze 15 perces mozgásra.

„Ebben az évben külön számoljuk az aktív sportolók, az iskolák, óvodák, a Polgármesteri Hivatal és a Barcika Holding részvételét. Május 31-én, szerdán 09:00 és 20:00 óra között a város elismert sportolói vezetik majd a programokat, és gyűjtik össze a regisztrációs kártyákat.”

A Kihívás napjához a szakosztályok és a sportkörök mellett csatlakozik a Fitt Barcika és az uszoda is (ez utóbbi ingyenes belépéssel), így még nagyobb eséllyel indulhat sportos városunk a kitüntető cím elnyeréséért. Nagyobb létszámmal szállnak be idén az óvodák is. Ők a Fitt Ovi Olimpia záró sorozataként vesznek részt az eseményen, megmozgatva körülbelül 120 óvodást a Don Bosco Sportközpontban. 

A győzelemhez azonban a legtöbb embert kell mozgósítani, így a rendőrség, a tűzoltók, a Borsodchem és a Polgármesteri Hivatal mellett fontos lesz a cégek, munkahelyek aktivitása is. A feladat könnyen teljesíthető, mindössze 15 perc mozgás szükséges május 31-én, szerdán mindenki részéről.

További híreink

Ebzárlat és legeltetési tilalom


Dátum: 2023. szept 29. 12:02

Kazincbarcika közigazgatási területére október 2. és október 23. közötti időszakra legeltetési tilalom és ebzárlat lép életbe.

KolorFund — a szerződések megköttettek

Dátum: 2023. szept 28. 15:34

Pontosan 10 évvel ezelőtt támogatta először Kazincbarcika Város Önkormányzata a helyi vállalkozásokat országosan egyedülálló módon. A KolorFund keretében idén is pályázhattak a kazincbarcikai székhelyű vagy telephelyű vállalkozások, és mintegy félszázan vettek rajta részt. A KolorFund Bíráló Bizottság minden beérkezett anyagot támogatásra méltónak értékelt, amely megfelelt a pályázati feltételnek. Összesen 44 vállalkozás jutott mintegy 62 millió Ft-os fejlesztési forráshoz az önkormányzat támogatásával.

Városmarketing Gyémánt Díjas Kazincbarcika

Dátum: 2023. szept 27. 19:08

Újabb Városmarketing Gyémánt Díjat kapott Kazincbarcika. A Magyar Marketing Szövetség független szakmai zsűrije számára az év végén megjelent Úti cél: Kolorcity című könyv, valamint a bemutatójához kapcsolódó marketingkommunikációs megoldások és tartalom jelentett elismerést. Az erről szóló oklevelet ünnepélyes keretek között adták át Budapesten.

Megvan az új időpontja az Azahriah-koncertnek!

Dátum: 2023. szept 27. 08:18

Az elmúlt héten vihart jelzett előre az Országos Meteorológiai Szolgálat a BorsodChem Kolorfutás napjára, így a szervezők — a résztvevők biztonságára való tekintettel — elhalasztották a mindenki által várt Azahriah-koncertet. Na, de megvan az új időpont, és ugye Nektek sem Mind1, mit csináltok pénteken este Barcikán?

KolorTV élőben

Programajánló

Idősek világnapja 2023

Don Bosco Sportközpont

Alakreform-edzés Rubint Rékával

Kazinczy Ferenc Tornacsarnok

Legfrissebb galéria

Legfrissebb videók

Facebook

Szurkoljunk