https://kolorline.hu/Kihívás napja 2023

Kihívás napja 2023

Szerző:

Kolorline szerkesztőség

Publikálva:

Utolsó frissítés:

Kategória:

Kazincbarcika

Kazincbarcika idén is csatlakozott a Kihívás napja országos programhoz. Városunk május 31-én napközben arra buzdít minden intézményt, céget és csoportot, hogy legalább 15 percet intenzíven sportoljanak. A csatlakozók azért mozognak majd, hogy Kolorcity idén saját kategóriájában elhozza az első helyet. A Fedett Uszoda ezen a napon ingyenesen várja a látogatókat.

A Kihívás napja 41 évvel ezelőtt Kanadából indult. Magyarországon 1991 óta küzdenek a települések, cégek vagy intézmények azért, hogy elnyerjék a legsportosabb címet. Ezen a napon a verseny szervezői mozgásra, sportolásra és egészséges életmódra szeretnék ösztönözni a program résztvevőit. A feladat nem bonyolult: legalább 15 percig aktív testmozgást kell végezni. 

Kazincbarcika már beadta nevezését az idei Kihívás napjára, és a cél nem más, mint az elsőség megszerzése. Városunk hosszú évek óta aktív szereplője a programnak, mondhatni sikeresen, hiszen többször sikerült a dobogó legfelső fokára kerülni. Kovács László önkormányzati tanácsadó a Kolorline-nak azt mondta: szeretnének idén is minél több intézményt, céget, szervezetet mozgósítani, mindössze 15 perces mozgásra.

„Ebben az évben külön számoljuk az aktív sportolók, az iskolák, óvodák, a Polgármesteri Hivatal és a Barcika Holding részvételét. Május 31-én, szerdán 09:00 és 20:00 óra között a város elismert sportolói vezetik majd a programokat, és gyűjtik össze a regisztrációs kártyákat.”

A Kihívás napjához a szakosztályok és a sportkörök mellett csatlakozik a Fitt Barcika és az uszoda is (ez utóbbi ingyenes belépéssel), így még nagyobb eséllyel indulhat sportos városunk a kitüntető cím elnyeréséért. Nagyobb létszámmal szállnak be idén az óvodák is. Ők a Fitt Ovi Olimpia záró sorozataként vesznek részt az eseményen, megmozgatva körülbelül 120 óvodást a Don Bosco Sportközpontban. 

A győzelemhez azonban a legtöbb embert kell mozgósítani, így a rendőrség, a tűzoltók, a Borsodchem és a Polgármesteri Hivatal mellett fontos lesz a cégek, munkahelyek aktivitása is. A feladat könnyen teljesíthető, mindössze 15 perc mozgás szükséges május 31-én, szerdán mindenki részéről.

További híreink

KVSE atléták sikeres hétvégéje

Dátum: 2024. okt 21. 19:08

Eredményes hétvégét zártak a KVSE atlétái. A sportolók több versenyen is szerepeltek, és többen dobogós helyezésekkel tértek haza.

Nincs havária! — Külső Védelmi Terv gyakorlat volt Kazincbarcikán

Dátum: 2024. okt 20. 19:48

Egy sérült tartálykocsi miatt veszélyes anyag került a levegőbe Kazincbarcika környékén. Ez egy szimuláció volt a Városházán október 16-án, ahol a szakemberek, a város polgármestere és az ezzel megbízott civilek azt tekintették át, hogy éles helyzetben hogyan kell gyorsan és hatékonyan együttműködni úgy, hogy a lakosságot is pontos információkkal lássák el, miközben a helyzetet is gyorsan kezelik és megoldják.

Pályaválasztási kiállítás — a szakképzés jó választás

Dátum: 2024. okt 20. 14:00

A 7-8. osztályos diákokat várta október 14-én a Deák Ferenc Technikum és Szakképző Iskola. Az intézmény adott otthont az Ózdi Szakképzési Centrum pályaválasztási kiállításának, ahol a centrum mindegyik oktatási intézménye képviseltette magát.

Útlezárás október 23-án

Dátum: 2024. okt 20. 11:30

Az 1956-os forradalom és szabadságharc tiszteletére szervezett megemlékezés és koszorúzás miatt útlezárás nehezíti a közlekedést október 23-án (szerdán) 09:00 és 12:00 óra között Kazincbarcikán, az ünnepség helyszínén.

KolorTV élőben

Programajánló

Kazincbarcika Város Önkormányzatának '56-os emlékünnepsége

Kazincbarcika, '56-os emlékmű

Az Izsó Miklós Képzőművészeti Kör alkotásainak kiállítása

Mezey István Művészeti Központ

Legfrissebb galéria

Legfrissebb videók

Facebook

Szurkoljunk