https://kolorline.hu/Kihívás napja 2023

Kihívás napja 2023

Szerző:

Kolorline szerkesztőség

Publikálva:

Utolsó frissítés:

Kategória:

Kazincbarcika

Kazincbarcika idén is csatlakozott a Kihívás napja országos programhoz. Városunk május 31-én napközben arra buzdít minden intézményt, céget és csoportot, hogy legalább 15 percet intenzíven sportoljanak. A csatlakozók azért mozognak majd, hogy Kolorcity idén saját kategóriájában elhozza az első helyet. A Fedett Uszoda ezen a napon ingyenesen várja a látogatókat.

A Kihívás napja 41 évvel ezelőtt Kanadából indult. Magyarországon 1991 óta küzdenek a települések, cégek vagy intézmények azért, hogy elnyerjék a legsportosabb címet. Ezen a napon a verseny szervezői mozgásra, sportolásra és egészséges életmódra szeretnék ösztönözni a program résztvevőit. A feladat nem bonyolult: legalább 15 percig aktív testmozgást kell végezni. 

Kazincbarcika már beadta nevezését az idei Kihívás napjára, és a cél nem más, mint az elsőség megszerzése. Városunk hosszú évek óta aktív szereplője a programnak, mondhatni sikeresen, hiszen többször sikerült a dobogó legfelső fokára kerülni. Kovács László önkormányzati tanácsadó a Kolorline-nak azt mondta: szeretnének idén is minél több intézményt, céget, szervezetet mozgósítani, mindössze 15 perces mozgásra.

„Ebben az évben külön számoljuk az aktív sportolók, az iskolák, óvodák, a Polgármesteri Hivatal és a Barcika Holding részvételét. Május 31-én, szerdán 09:00 és 20:00 óra között a város elismert sportolói vezetik majd a programokat, és gyűjtik össze a regisztrációs kártyákat.”

A Kihívás napjához a szakosztályok és a sportkörök mellett csatlakozik a Fitt Barcika és az uszoda is (ez utóbbi ingyenes belépéssel), így még nagyobb eséllyel indulhat sportos városunk a kitüntető cím elnyeréséért. Nagyobb létszámmal szállnak be idén az óvodák is. Ők a Fitt Ovi Olimpia záró sorozataként vesznek részt az eseményen, megmozgatva körülbelül 120 óvodást a Don Bosco Sportközpontban. 

A győzelemhez azonban a legtöbb embert kell mozgósítani, így a rendőrség, a tűzoltók, a Borsodchem és a Polgármesteri Hivatal mellett fontos lesz a cégek, munkahelyek aktivitása is. A feladat könnyen teljesíthető, mindössze 15 perc mozgás szükséges május 31-én, szerdán mindenki részéről.

További híreink

Kolorfesztivál – idén is Kolorcountryvá tágul-tárul Kolorcity

Dátum: 2024. júl 25. 07:25

A Kolorfesztivál évek óta plusz dimenziót jelent a helyszínt adó Kolorcity és a fesztiválozók számára. A környező települések a Kolorcountry virtuális birodalmának égisze alatt csatlakoznak saját porondon tartott kulturális programokkal a Kolorfesztivál szellemiségéhez. Így lesz ez idén is. Négy csatlós település terjeszti ki 2024-ben Kazincbarcika fesztiválhatárait egytől egyig izgalmas, értékes programokkal.

A Gyermekek Háza-Kézművesház izgalmas-mozgalmas élménytábora

Dátum: 2024. júl 24. 20:36

Kazincbarcika idei Kolortábor-konstellációjából a gyerekek által egyik legjobban várt alkalom a Gyermekek-Háza Kézművesház sokat ígérő élménytábora volt. Ezen a héten többek között lézerharc, Szafari Park, BorsodChem-üzemlátogatás, illetve közös mozizás kínálkozik számukra, és ez sok kis táborélvező érdeklődését telibe találta.

Néhány napra leáll a vízfelmelegítés-szolgáltatás

Dátum: 2024. júl 22. 13:37

Karbantartás miatt 4 napig a távhőszolgáltatással összefüggő vízfelmelegítés-szolgáltatás a teljes városban szünetel. A Barcika Szolg Kft. a felhasználók türelmét és megértését kéri.

Szúnyoggyérítés a város megbízásából

Dátum: 2024. júl 22. 10:12

A Bogármérnökség Kft. végez szúnyoggyérítést Kazincbarcikán július 22-én, hétfőn. A földi-kémiai beavatkozás mellett földi-biológiai irtásra is sor kerül.

KolorTV élőben

Programajánló

Kazincbarcikai Gobelin Öltögetők Köre: Ajándék - múltunk, jelenünk

Kazincbarcika, Mezey István Művészeti Központ, többfunkciós terem

FesztiRoll

Kazincbarcika, belterület

Galéria ’70

Mezey István Művészeti Központ kiállítóterem

Oroszi Fanni és a Band

Kazincbarcika, Csónakázó-tó

Rúzsa Magdi

Kazincbarcika, Csónakázó-tó

Legfrissebb galéria

Legfrissebb videók

Facebook

Szurkoljunk