https://kolorline.hu/Kolorfesztivál 2023 — zöld és zenés zendülés

Kolorfesztivál 2023 — zöld és zenés zendülés

Szerző:

Kolorline szerkesztőség

Publikálva:

Utolsó frissítés:

Kategória:

Kazincbarcika

A 10. Kolorfesztivál sok zenei stílus ikonjainak koncertjeivel, és az eddigi legzöldebb környezettudatossággal várja az érdeklődőket. Idén, augusztus 1. és 20. között újra Kolorcity-színpaddá alakul Kazincbarcika belvárosa.

A zöld tagozat jelenti
 

– A Kolorcity 10. évében még élénkebbre kapcsoltuk a zöld színt a városban – kezdte dr. Makkai Orsolya, Kazincbarcika alpolgármestere. – A BorsodChemmel és a Miskolci Egyetemmel közös, egyedülálló fenntarthatósági LIFE-projekten túl, idén megkezdtük a szelektív gyűjtést az intézményeinkben, és polgármester úr kérésére beépítjük fesztiváljainkba is a zöld tudatot.

Dr. Makkai Orsolya közölte: még a drasztikusan újszerű Kolorcitytől is kontraproduktív lenne a hirtelen mindent megvonó szemléletváltás, így fokozatosan alakítják a Kolorfesztivált.

Elindul a szelektív hulladékgyűjtés a Kolorfesztivál közönsége és vendéglátói számára, a ZV Zöld Völgy Nonprofit Kft.-vel együttműködve. Óriás gyűjtőedényeik és információs tábláik mellé kitelepülnek majd olyan tudatformáló játékokkal, mint zöld szerencsekerék, kifestők vagy kvízkérdések.

Egy másik zöld vívmány az új 3 és 5 dl-es repoharak baráti árú, 300 Ft-ért megváltható, visszaváltható vagy máskor is bevethető rendszere. A városvezetés tudatosan szembe ment a nyerészkedő repoharas trendekkel. A vendéglátósok műanyagflakonok helyett is ezekbe mérik majd az italokat.

Plusz irány a Miskolci Egyetem Műszaki és Földtudományi Karának csatlakozása szemléletformáló előadásokkal, egy készülő stratégiai megállapodás kapcsán. A Felelős Gasztrohős Alapítvány is partnerként állít ki, más közös projekt mellett.

Koncert- és kiállításajánlók a Kolorfesztiválra
 

A Kolorfesztivál idén az összművészeten is túlmutat rendkívüli gyűjteményekkel. A Mezey István Művészeti Központ augusztus 1-jén nyitja a kiállításokat. A nagysikerű Sportlegendák relikviái tárlat több plakáttal és fotóval tér vissza. Zilahy Olivér tetoválóművész műveiből bőr helyett vásznon várható kiállítás. Kuriózum lesz a környékbeli Forma-1 rajongó, Krajnyák Csaba több évtizedes, főleg Ferrari-alapú relikviagyűjteménye (ruha, cipő, autóalkatrész) is. Kiállítása pár éve a Kolorfesztiválon debütált, azóta Európa legnagyobb F1 magánkollekciója az övé, hivatalosan viselt Ferrari névvel. 

– A koncertek közé idén is igyekeztünk minden zenei stílusból válogatni: klasszikus jazzt, modern popot vagy rockzenét. Különböző korosztály kedvére több korszak nagyjait gyűjtöttük össze, például a P.Mobilt, a Tankcsapdát vagy Majkát.

Magyarország legnépszerűbb OTL előadója pedig az idén külön minifesztiválként megfuttatott szeptemberi Kolorfutáson lép közönség elé, a „fullos gádzsik” és mások örömére. 

Az augusztusi Kolorfesztiválon a Csónakázó-tó lesz a helyszíne a kiemelt előadói színpadnak, a Mezey-kert pedig az alternatív zenei és színházi produkcióknak. A Fő téren főként családi programok és olyan további fellépők kapnak helyet, mint a Magna Cum Laude, Kollányi Zsuzsi, de itt tartjuk augusztus 20-án államalapításunk ünnepét tűzijátékkal és a Csík zenekarral.

A Muzsikáló templomok sorozat négy templom közreműködésével folytatódik, klasszikusabb zenei előadásokkal. 

Idén is több település előadói színpadával bővül a fesztiválterület, például Nekézseny, Edelény, Bánhorváti, Sajóivánka, Berente és Szuhakálló.

A Kolorfesztiválon a táncművészet is helyet kap, a városközponti dobogón a hiphop előadóktól a tangós párosig pördülnek-fordulnak majd a művészek.

A részletes programok és feltételek ITT érhetőek el.

További híreink

Ebzárlat és legeltetési tilalom


Dátum: 2023. szept 29. 12:02

Kazincbarcika közigazgatási területére október 2. és október 23. közötti időszakra legeltetési tilalom és ebzárlat lép életbe.

KolorFund — a szerződések megköttettek

Dátum: 2023. szept 28. 15:34

Pontosan 10 évvel ezelőtt támogatta először Kazincbarcika Város Önkormányzata a helyi vállalkozásokat országosan egyedülálló módon. A KolorFund keretében idén is pályázhattak a kazincbarcikai székhelyű vagy telephelyű vállalkozások, és mintegy félszázan vettek rajta részt. A KolorFund Bíráló Bizottság minden beérkezett anyagot támogatásra méltónak értékelt, amely megfelelt a pályázati feltételnek. Összesen 44 vállalkozás jutott mintegy 62 millió Ft-os fejlesztési forráshoz az önkormányzat támogatásával.

Városmarketing Gyémánt Díjas Kazincbarcika

Dátum: 2023. szept 27. 19:08

Újabb Városmarketing Gyémánt Díjat kapott Kazincbarcika. A Magyar Marketing Szövetség független szakmai zsűrije számára az év végén megjelent Úti cél: Kolorcity című könyv, valamint a bemutatójához kapcsolódó marketingkommunikációs megoldások és tartalom jelentett elismerést. Az erről szóló oklevelet ünnepélyes keretek között adták át Budapesten.

Megvan az új időpontja az Azahriah-koncertnek!

Dátum: 2023. szept 27. 08:18

Az elmúlt héten vihart jelzett előre az Országos Meteorológiai Szolgálat a BorsodChem Kolorfutás napjára, így a szervezők — a résztvevők biztonságára való tekintettel — elhalasztották a mindenki által várt Azahriah-koncertet. Na, de megvan az új időpont, és ugye Nektek sem Mind1, mit csináltok pénteken este Barcikán?

KolorTV élőben

Programajánló

Idősek világnapja 2023

Don Bosco Sportközpont

Alakreform-edzés Rubint Rékával

Kazinczy Ferenc Tornacsarnok

Legfrissebb galéria

Legfrissebb videók

Facebook

Szurkoljunk