https://kolorline.hu/Kolorfesztivál 2023 — zöld és zenés zendülés

Kolorfesztivál 2023 — zöld és zenés zendülés

Szerző:

Kolorline szerkesztőség

Publikálva:

Utolsó frissítés:

Kategória:

Kazincbarcika

A 10. Kolorfesztivál sok zenei stílus ikonjainak koncertjeivel, és az eddigi legzöldebb környezettudatossággal várja az érdeklődőket. Idén, augusztus 1. és 20. között újra Kolorcity-színpaddá alakul Kazincbarcika belvárosa.

A zöld tagozat jelenti
 

– A Kolorcity 10. évében még élénkebbre kapcsoltuk a zöld színt a városban – kezdte dr. Makkai Orsolya, Kazincbarcika alpolgármestere. – A BorsodChemmel és a Miskolci Egyetemmel közös, egyedülálló fenntarthatósági LIFE-projekten túl, idén megkezdtük a szelektív gyűjtést az intézményeinkben, és polgármester úr kérésére beépítjük fesztiváljainkba is a zöld tudatot.

Dr. Makkai Orsolya közölte: még a drasztikusan újszerű Kolorcitytől is kontraproduktív lenne a hirtelen mindent megvonó szemléletváltás, így fokozatosan alakítják a Kolorfesztivált.

Elindul a szelektív hulladékgyűjtés a Kolorfesztivál közönsége és vendéglátói számára, a ZV Zöld Völgy Nonprofit Kft.-vel együttműködve. Óriás gyűjtőedényeik és információs tábláik mellé kitelepülnek majd olyan tudatformáló játékokkal, mint zöld szerencsekerék, kifestők vagy kvízkérdések.

Egy másik zöld vívmány az új 3 és 5 dl-es repoharak baráti árú, 300 Ft-ért megváltható, visszaváltható vagy máskor is bevethető rendszere. A városvezetés tudatosan szembe ment a nyerészkedő repoharas trendekkel. A vendéglátósok műanyagflakonok helyett is ezekbe mérik majd az italokat.

Plusz irány a Miskolci Egyetem Műszaki és Földtudományi Karának csatlakozása szemléletformáló előadásokkal, egy készülő stratégiai megállapodás kapcsán. A Felelős Gasztrohős Alapítvány is partnerként állít ki, más közös projekt mellett.

Koncert- és kiállításajánlók a Kolorfesztiválra
 

A Kolorfesztivál idén az összművészeten is túlmutat rendkívüli gyűjteményekkel. A Mezey István Művészeti Központ augusztus 1-jén nyitja a kiállításokat. A nagysikerű Sportlegendák relikviái tárlat több plakáttal és fotóval tér vissza. Zilahy Olivér tetoválóművész műveiből bőr helyett vásznon várható kiállítás. Kuriózum lesz a környékbeli Forma-1 rajongó, Krajnyák Csaba több évtizedes, főleg Ferrari-alapú relikviagyűjteménye (ruha, cipő, autóalkatrész) is. Kiállítása pár éve a Kolorfesztiválon debütált, azóta Európa legnagyobb F1 magánkollekciója az övé, hivatalosan viselt Ferrari névvel. 

– A koncertek közé idén is igyekeztünk minden zenei stílusból válogatni: klasszikus jazzt, modern popot vagy rockzenét. Különböző korosztály kedvére több korszak nagyjait gyűjtöttük össze, például a P.Mobilt, a Tankcsapdát vagy Majkát.

Magyarország legnépszerűbb OTL előadója pedig az idén külön minifesztiválként megfuttatott szeptemberi Kolorfutáson lép közönség elé, a „fullos gádzsik” és mások örömére. 

Az augusztusi Kolorfesztiválon a Csónakázó-tó lesz a helyszíne a kiemelt előadói színpadnak, a Mezey-kert pedig az alternatív zenei és színházi produkcióknak. A Fő téren főként családi programok és olyan további fellépők kapnak helyet, mint a Magna Cum Laude, Kollányi Zsuzsi, de itt tartjuk augusztus 20-án államalapításunk ünnepét tűzijátékkal és a Csík zenekarral.

A Muzsikáló templomok sorozat négy templom közreműködésével folytatódik, klasszikusabb zenei előadásokkal. 

Idén is több település előadói színpadával bővül a fesztiválterület, például Nekézseny, Edelény, Bánhorváti, Sajóivánka, Berente és Szuhakálló.

A Kolorfesztiválon a táncművészet is helyet kap, a városközponti dobogón a hiphop előadóktól a tangós párosig pördülnek-fordulnak majd a művészek.

A részletes programok és feltételek ITT érhetőek el.

További híreink

Röplabdacsapatunk, a VRCK ügyesen legyűrte a vendég Kecskemétet 

Dátum: 2024. ápr 18. 22:00

Újabb győzelem híre röppent fel a kazincbarcikai férfi röplabda világából. Április 17-én, az Extraligában az 5. helyért játszó GreenPlan-Vegyész RC Kazincbarcika hazai pályán maga mögé tessékelte a vendégeskedő Kecskeméti RC csapatot a két sikerig tartó küzdelemben.

Visszaszámlálás – kezdődnek az óvodai beiratkozások!

Dátum: 2024. ápr 18. 19:26

A Kazincbarcikai Összevont Óvodák tagóvodái április 22-én (hétfőn) és 23-án (kedden) várják a beiratkozást intéző szülőket. Előtte azonban érdemes felkeresni az intézmény honlapját, ahol  sok hasznos információt lehet megtudni a részletekről.

Választások — 2024. június 9.

Dátum: 2024. ápr 17. 13:36

Idén június 9-én helyi önkormányzati, nemzetiségi önkormányzati és európai parlamenti választások lesznek. Cikkünk a legfontosabb tudnivalókat folyamatos frissítés mellett tartalmazza. A kazincbarcikai választópolgárok megtudhatják, mik a határidők, és 2024-ben hogyan alakul a városban a választókerületeknek, valamint a szavazóköröknek a listája.

Jövőbe mutató partnernap a 35 éves Humán Kft.-nél

Dátum: 2024. ápr 16. 20:39

Az első nagyszabású partnernapját tartotta április 12-én Kazincbarcika 35 éves informatikai cége, a Humán Kft. Az eseményen résztvevők megismerhették a vállalat régi és új szolgáltatásait, valamint fejlesztéseit.

KolorTV élőben

Programajánló

Szárazon megúszós Vízikomplexum-bejárás

Vízi komplexum

„Kezedben a jövő” — interaktív kiállítás a fenntarthatóságról gyerekeknek

Mezey István Művészeti Központ rendezvényterem

Futókörök napja 2024

Kazincbarcika, Csónakázó-tó

Retro majális

Kazincbarcika, Fő tér

Tour de Hongrie 2024 - május 9-i kazincbarcikai célállomással

Kazincbarcika

Legfrissebb galéria

Legfrissebb videók

Facebook

Szurkoljunk